LIVE SCORES

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

SPORTNET BET - H Ισπανία τελειώνει το γερμανικό όνειρο...





Ανικανοποίητη έμεινε η Στήλη και την Τρίτη. Η Ολλανδία μπορεί να έδειξε τη δυναμική της, επικρατώντας με 3-2 της Ουρουγουάης, όμως το συνολικό 2/5 δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία. “Έγραψε” και η 2η επιλογή της ημέρας, με τη Μπιρκιρκάρα να επικρατεί με 4-3 της Σάντα Κολόμα, επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά το over, αλλά μέχρι εκεί.

Στη 2η κατηγορία της Ρωσίας η Χίμκι μπορεί να προηγήθηκε στο σκορ, αλλά έμεινε τελικά στο 1-1 με τη Βόλγκαρ εντός έδρας, ενώ η Κράσνονταρ “κόλλησε” στο 0-0 εκτός έδρας με την Ίρτις. Απογοήτευση και στη Σιγκαπούρη, αφού η Νιιγκάτα επικράτησε με 1-0 εκτός έδρας της Ετουάλ, με το over να μην επιβεβαιώνεται ποτέ.

Όσον αφορά τα ματς της Τετάρτης, η βασική μας επιλογή δεν θα μπορούσε να μην είναι άλλη από το διπλό της Ισπανίας στην αναμέτρηση με τη Γερμανία. Η τελευταία μπορεί να έχει εκθέσει τη Στήλη πολλάκις, αλλά μόνο με τη φυσική κατάσταση, η οποία παραδόξως είναι... τρεις κλάσεις πάνω από όλες τις υπόλοιπες ομάδες, δεν μπορεί να φτάσει στον τελικό. Η Ισπανία δεν είναι Αργεντινή. Στον πάγκο έχει προπονητή, και όχι τον Μαραντόνα που είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που έχει περάσει από τα γήπεδα, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση τεχνικός, αλλά και μακράν τον καλύτερο επιθετικό της διοργάνωσης, τον Νταβίντ Βίγια. Η απουσία του τιμωρημένου Μίλερ είναι μεγάλο πλήγμα για τους Γερμανούς, ενώ η σκέψη που υπάρχει στην Ισπανία για παραμονή του Φερνάντο Τόρες στον πάγκο μόνο καλό μπορεί να κάνει, αφού ο άσος της Λίβερπουλ δεν βλέπεται, αφού είναι ξεκάθαρο είναι δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τα προβλήματα τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν. Η Ισπανία έχει τους παίκτες για να κυριαρχήσει στο χώρο της μεσαίας γραμμής και εφόσον το πετύχει ο δρόμος για τη νίκη θα ανοίξει διάπλατα. Στηρίζουμε το διπλό, ειδικά από τη στιγμή που το βρίσκουμε στις εξαιρετικές αποδόσεις του 2,70+.

Από εκεί και πέρα, ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις για τον 4ο γύρο του Κυπέλλου Νορβηγίας και εκεί θα απλώσουμε τα... δίχτυα μας. Ξεκίνημα από το διπλό στην αναμέτρηση της Χόνεφος με την Οντ Γκρένλαντ. Ομάδα Κυπέλλου η τελευταία, με πρόσφατο καλύτερο επίτευγμα την παρουσία στα ημιτελικά της περσινής σεζόν, ενώ στο πρωτάθλημα έχει και φέτος μια αρκετά καλή πορεία, ούσα στο πρώτο μισό της βαθμολογίας και με μόλις δύο εκτός έδρας ήττες σε οχτώ ματς. Από την άλλη μεριά, η Χόνεφος παραμένει καθηλωμένη στην προτελευταία θέση, αφού δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της κατηγορίας, στην οποία ανέβηκε μόλις φέτος. Δεν σκοράρει με τίποτα, μόλις οχτώ γκολ σε 15 ματς, την ώρα που η αντίπαλός της έχει σκοράρει ήδη 25. Σαφώς καλύτερη ομάδα η Οντ Γκρένλαντ και το διπλό σε οποιαδήποτε απόδοση στο 2,00+ αξίζει τον κόπο.

Συνεχίζουμε με την αναμέτρηση της Στρόμσγκοντσετ με τη Χάουγκεσουντ, όπου ο άσος έχει ένα σημαντικό προβάδισμα. Καταρχάς, και οι δύο ομάδες βασίζονται αποκλειστικά φέτος στην έδρα τους, αφού αγνοούν το διπλό στο πρωτάθλημα, ενώ ειδικά η Στρόμσγκοντσετ από τα μέσα της περσινής σεζόν έχει μετατρέψει το “Μάριενλιστ” σε απόρθητο φρούριο. Επιπλέον, η Χάουγκεσουντ μπορεί να επέστρεψε μόλις φέτος στην 1η κατηγορία, αλλά τα καταφέρνει καλά μόνο με τη βοήθεια των οπαδών της. Όποιος και να ήταν γηπεδούχος σε αυτό το ματς θα είχε ένα ξεκάθαρο πλεονέκτημα. Στηρίζουμε τη Στρόμσγκοντσετ, αν και θα περιμέναμε μια απόδοση στο 2,00 που σαφώς θα ήταν πιο δίκαιη.

Από εκεί και πέρα, καλή περίπτωση δείχνει και ο άσος της Φρέντρικσταντ κόντρα στη Σταρτ. Η τελευταία είναι και φέτος του στιλ... όσα βάλουμε και όσα φάμε. Προέρχεται από βαριά εκτός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα με 2-4 από τη νεοφώτιστη Χάουγκεσουντ, αφού είναι ξεκάθαρο ότι το φουλ επιθετικογενές παιχνίδι της την ευνοεί εντός έδρας, αλλά δεν ενδείκνυται για εκτός έδρας παιχνίδια και ειδικά αυτά του Κυπέλλου που είναι νοκ άουτ. Από την άλλη μεριά, η Φρέντρικσταντ μπορεί να επέστρεψε φέτος στην 2η κατηγορία, αλλά διατήρησε τον κορμό της και είναι από τα φαβορί για να επιστρέψει άμεσα στην κατηγορία. Παραδοσιακά πολύ ισχυρή στην έδρα της, ενώ ξέρει ότι μόνο με νίκες σε αυτά τα ματς μπορεί να διατηρείται στην επικαιρότητα. Ναι στον άσο, ο οποίος όμως έχει μεγάλες πτωτικές τάσεις και αξίζει σε ελάχιστη απόδοση στο 2,20.

Για το τέλος, κρατάμε και τον άσο της Τόνσμπεργκ κόντρα στη Φόλο. Η τελευταία είναι μια από τις πολλές μετριότατες ομάδες της 2ης κατηγορίας της χώρας, δίνοντας και φέτος μάχη για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Από την άλλη μεριά, η Τόνσμπεργκ πρωταγωνιστεί στην 3η κατηγορία, 2η στον όμιλο της, ενώ διαθέτει απίστευτη επίθεση, με 34 γκολ σε 12 ματς. Πανίσχυρη και στην έδρα της, πέντε νίκες και μια ισοπαλία σε έξι ματς, και τελευταία ήττα εκεί σε όλες τις διοργανώσεις στις 23 Αυγούστου 2009, ενώ οι διαδοχικοί αποκλεισμοί των Βαλερένγκα και Στάμπαεκ στο Κύπελλο μόνο τυχαίοι δεν είναι. Με αυτά τα δεδομένα, ο άσος σε αποδόσεις αουτσάιντερ σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται και τον κρατάμε δίχως δεύτερη σκέψη.