LIVE SCORES

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΑΟΥΣΤΡΙΑ Β.-ΑΡΗΣ 1-1 – Ο Ρουίς την σφραγίδα (Γιουρόπα) και ο Σηφάκης την υπογραφή (Λιγκ)!





Βιέννη - Φώτης Παπαρέγκας Πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ με σφραγίδα Ρουίς και υπογραφή Σηφάκη! Ο Αρης με το εκτός έδρας γκολ του επιθετικού από την Γουατεμάλα πήρε αυτό που ήθελε στο πρώτο μέρος, ενώ ο Έλληνας κίπερ κράτησε το τελικό 1-1 κόντρα στην Αούστρια στην Βιέννη.
Εκπληκτικό στήσιμο των Κίτρινων από τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ και άψογη τακτική που έφερε αποτελέσματα. Ο Ρουίς μετράει ήδη δύο κρίσιμα γκολ σε ευρωπαϊκά ματς, ο Νέτο και ο Κάλβο ήταν αξιόπιστοι, ενώ ο Σηφάκης κατέβασε ρολά όταν και όποτε χρειάστηκε.

Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο Αρης ήξερε καλά το κόλπο και έκανε το αυτονόητο με εντολή του μετρ της τακτικής Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Κράτησε κοντά τις γραμμές, πίεσε ψηλά. Δεν έδωσε χώρους στην Αούστρια, η οποία παρότι θέλησε να αυξήσει ρυθμό και πίεση δεν βρήκε στόχευσε σωστά.

Ευκαιρίες φυσικά και παρουσιάστηκαν για τους Αυστριακούς που είχαν κατοχή και κυκλοφορίας μπάλας. Ειδικά η φάση του 30΄ με το δοκάρι του δαιμόνιου φορ, Γιουν ήταν φωτιά και λάβρα!

Ωστόσο και οι Κίτρινοι με επικίνδυνες κόντρα επιθέσεις δημιούργησαν ρήγματα και σημαντικές στιγμές. Σε μια από αυτές «κλείδωσε» ουσιαστικά και η πρόκριση. Όταν δηλαδή ο Κάλβο έβγαλε πάσα πάρε-βάλε στον Ρουίς, ο επιθετικός από την Γουατεμάλα ήξερε ότι μόνο δίχτυα θα έβρισκε στο 41΄! Και όντως στο καλύτερο σημείο έγινε το 0-1.

Στο δεύτερο 45λεπτο το θέμα ήταν καθαρά διαχειριστικό. Η Αούστρια βγήκε μαζικά στην επίθεση για να φέρει τούμπα την κατάσταση και έτσι δημιουργήθηκαν τα κενά για τον Αρη ώστε να απειλήσει.

Ο Σηφάκης είχε εντυπωσιακές επεμβάσεις στο 55΄, αλλά η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς, καθώς οι Κίτρινοι εμφάνισαν σημείο αδυναμίας στο κέντρο της άμυνας. Το 1-1 έγινε στο 56΄ με τον Λιντς και οι ρυθμοί ανέβηκαν.

Ο Αρης δεν πανικοβλήθηκε και κατάφερε να πάρει το πολύτιμο: Την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ με σφραγίδα Ρουίς και Σηφάκη, ο οποίος στο 79΄ έκανε μια ακόμα κρίσιμη απόκρουση.

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ

Δύο είναι οι πρωταγωνιστές. Ο Ρουίς που ήδη μετράει δύο γκολ σε επίσημα ματς και μάλιστα ιδιαίτερα κρίσιμα και ο Σηφάκης, ο οποίος βρίσκεται σε εντυπωσιακή κατάσταση. Αυτοί ήταν και οι λόγοι που ο Αρης πήρε αυτό που ήθελε με την Αούστρια και πλέον περιμένει να μάθει τους αντιπάλους του στους ομίλους. Ο επιθετικός απο την Γουατεμάλα όταν βρει ευκαιρία "ματώνει" τα δίχτυα, ενώ ο Έλληνας κίπερ εμπνέει σιγουριά στην ομάδα του. Βεβαίως τον τίτλο διεκδικεί και ο τεχνικός των Κίτρινων, ο Κούπερ. Ο Αργεντίνος κόουτς παρέταξε τον Αρη με εντυπωσιακή τακτική!

ΤΟ ΦΙΛΜ

21' Ο Σηφάκης διώχνει την μπάλα, ύστερα από φάουλ. Το ριμπάουντ πήρε ο Γιουν, ο οποίος από καλή θέση και με τον τερματοφύλακα του Αρη πεσμένο δεν κατάφερε, ευτυχώς, να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα
22' Ο Ρουίς βρήκε τον Κόκε, αυτός, όμως, δεν έκανε καθόλου καλό πλασέ και η μπάλα πέρασε άουτ. Πολύ καλή ευκαιρία για τον Αρη.
27' Καλή προσπάθεια του Νέτο, ο οποίος πέρασε δύο παίκτες, αλλά το σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε εύκολα ο Λίντνερ.
30' Μοναδική ευκαιρία για την Αούστρια. Μετά από σέντρα, ο Γιουν κάνει ωραίο ψαλίδι, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.
43΄ ΓΚΟΛ 0-1 Ο Κάλβο έβγαλε μπαλιά πάρε-βάλε στον Ρουίς και ο επιθετικός από την Γουατεμάλα με πλασέ νίκησε τον Λίντνερ με έξυπνο πλασέ.
53' Μεγάλη διπλή ευκαιρία για την Αούστια. Ο Γιουν έκανε το σουτ, έδιωξε ο Σηφάκης και στην συνέχεια ο Σούντνερ έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο τερματόφυλακας του Αρη έδιωξε εντυπωσιακά και κράτησε όρθια την ομάδα του.
56' ΓΚΟΛ 1-1 Αδράνεια στην άμυνα του Αρη ο Λιντς βρέθηκε μόνος του και με πλασέ έφερε το παιχνίδι στα ίσα.
79΄ Ο Σηφάκης σταμάτησε εντυπωσιακά το σουτ του Γιούν!

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Αούστρια Βιέννης-Αρης 1-1
56΄ Λιντς - 41΄ Ρουίς

Αούστρια Βιέννης: Λίντνερ, Τρογιάνσκι (62΄ Στάνκοβιτς), Ντράγκοβιτς, Μαργκράιτερ, Σούτνερ (73΄ Λέοβατς), Κλεν, Λίεντλ (46΄ Σουμάχερ), Χλίνκα, Μπαουμγκάρτλινγκερ. Λιντς, Γιουν.
Αρης: Σηφάκης, Νέτο, Λαζαρίδης, Ρονάλντο, Μίσελ, Ναφτί, Τόχα (55΄ Πρίττας), Χαβίτο, Κάλβο (56΄ Τσεσνάουσκις), Κόκε, Ρουίς (73΄