LIVE SCORES

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΑΕΚ - ΝΤΑΝΤΙ Γ. 1-1 - Με χτυποκάρδια στους ομίλους





Έστω και με... ταχυκαρδίες, η ΑΕΚ είναι στους ομίλους του Europa League. Η Ένωση παραχώρησε ισοπαλία με 1-1 στην Νταντί στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά με... προίκα τη νίκη με 1-0 στη Σκοτία, πανηγύρισε την πρόκριση. Ο Ντιόπ άνοιξε το σκορ στο 23΄ με τον Ντέιλι να ισοφαρίζει στο 78΄. Τέλος καλό, όλα καλά.

Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που βγήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουλία στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και πίεσε την εστία του Πέρνις.

Από την άλλη, η Νταντί με το... πλεονέκτημα της εξέδρας, καθώς μόνο Σκοτσέζοι ήταν στο «Γ. Καραϊσκάκης» δεν μπορούσαν να... περάσουν την σέντρα.

Η Ένωση απείλησε με τους Λεονάρντο, Λάγο και Σκόκο, αλλά τον... δεσμό στην άμυνα της Νταντί «έλυσε» ο Ντιόπ, που πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τους «κιτρινόμαυρους» στο 23΄ με προβολή.

Μετά το γκολ της ΑΕΚ, η Νταντί βγήκε στην επίθεση, αλλά ήταν... φλύαρη, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός πως η πρώτη καλή στιγμή για τους «Νησιώτες» ήρθε στο 41΄ με το απ΄ ευθείας φάουλ του Κόνγουεϊ, που ο Σάχα δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με την Νταντί να προσπαθεί να διασπάσει την εστία της Ένωσης, χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Σεμπάστιαν Σάχα.

Στην συνέχεια η ΑΕΚ ανέβασε... στροφές, πίεσε την Νταντί, αλλά σε μία ανύποπτη φάση, ο Ντέιλι βρέθηκε απέναντι στον Σάχα, ο τελευταίος δεν αντέδρασε σωστά και οι Σκοτσέζοι έφεραν το ματς στα... ίσια και έδωσαν νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Η ΦΑΣΗ

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Νταντί πίεζε για να πετύχει το τέρμα της ισοφάρισης, χωρίς να απειλήσει άμεσα την εστία του Σάχα. Στην μοναδική φορά που έφτασαν μία... ανάσα από το γκολ στο 64΄, ο Γιάχιτς έβαλε την προβολή στον Ντέιλι, που ήταν μόνος του απέναντι στον πορτιέρο της Ένωσης.

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ

Ήταν ο «άρχοντας» της ΑΕΚ στην μεσαία γραμμή. Ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, στην πρώτη του εμφάνιση στο αρχικό σχήμα της Ένωσης, ήταν αυτός που έδωσε στην Ένωση την αρχική... ώθηση με το τέρμα που πέτυχε και στην συνέχεια έκανε ότι... μπορούσε για να κρατήσει τους παίκτες της Νταντί μακριά από την εστία του Σάχα.

ΤΟ ΦΙΛΜ

4΄ Ο Λεονάρντο μπήκε την περιοχή της Νταντί, έκανε το σουτ, αλλά ο Πέρνις έδιωξε σε κόρνερ.

6΄ Δυνατό σουτ του Λαγού, έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πέρνις.

9΄ Ωραία ενέργεια του Μάκου, έδωσε στον Τζιμπούρ, αυτός με την μία στον Σκόκο που ακολουθούσε, αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε άουτ.

23΄ ΓΚΟΟΟΛ! (1-0): Ο Λεονάρντο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γιάχιτς πήρε την κεφαλιά και ο Ντιόπ από την «καρδιά» της άμυνας της Νταντί, με προβολή, άνοιξε το σκορ για την Ένωση.

41΄ Ο Κόνγουεϊ εκτέλεσε απ΄ ευθείας το φάουλ, αλλά ο Σάχα μπλόκαρε.

44΄ Ο Ντιόπ έκανε το σουτ, έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

64΄ Σέντρα του Μπουαμπέν από τα αριστερά, ο Λαγός δεν απομάκρυνε, ο Γκουντγουίλι προσπάθησε να απειλήσει με ανάποδο «ψαλιδάκι», η μπάλα έφτασε στον Ντέιλι, που θέλησε να σουτάρει, αλλά ο Γιάχιτς έβαλε την προβολή και έδιωξε σε κόρνερ.

73΄ Ο Σκόκο μπήκε στην περιοχή της Νταντί από τα αριστερά, έκανε το δυνατό σουτ, αλλά ο Πέρνις έπεσε στην δεξιά του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ.

78΄ ΓΚΟΛ! (1-1): Στην αντεπίθεση η Νταντί, ο Ντέιλι βρέθηκε απέναντι στον Σάχα, θέλησε να τον πλασάρει, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Σάχα και ο φορ των Σκοτσέζων με προβολή έκανε το 1-1.

80΄ Ο Σκόκο έκανε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πέρνις.

81΄ Σύγχυση στα καρέ της Ένωσης, ο Σουάτσον έκανε το σουτ, έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σάχα.

Η ταυτότητα του αγώνα
ΑΕΚ - Νταντί Γ. 1-1
23΄ Ντιόπ - 78΄ Ντέιλι

ΑΕΚ: Σάχα, Καφές, Μανωλάς, Γιάχιτς, Λεονάρντο (89΄ Καράμπελας), Τζιμπούρ (58΄ Μπλάνκο), Μάκος, Λαγός, Ντιόπ Γεωργέας (46΄ Γκέντσογλου), Σκόκο.

Νταντί Γ.: Πέρνις, Ντίλον, Ντίξον, Κένεθ, Γουότσον, Γκομίς (63΄ Ντέιλι), Μπουαμπέν, Σ. Ρόμπερτσον, Κανταμαρτέρι (49΄ Γκουντγουίλι), Ντ. Ρόμπερτσον (59΄ Σουάνσον), Κόνγουεϊ.

Διαιτητής: Λίμπορ Κόβαρικ (Τσεχία)
Κίτρινες κάρτες: Λαγός, Γιάχιτς, Σάχα - Ντί