LIVE SCORES

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Πάει Μόναχο 1860 ο Μελίσσης, Πόρτσμουθ για Μπιάρσμιρ, ψηλά ο Ουτάκα





Στη Γερμανία για να δοκιμαστεί από τη Μόναχο 1860 πρόκειται να μεταβεί ο Χρήστος Μελίσσης εντός της εβδομάδας και εάν ικανοποιήσει το γερμανικό σύλλογο θα προχωρήσει στην απόκτησή του, καθώς ο Παναθηναϊκός έχει ήδη δώσει τη συγκατάθεσή του. Αυτός ήταν και ο λόγος, άλλωστε, που ο 28χρονος κεντρικός αμυντικός δεν μετέβη στο Τορόντο με την υπόλοιπη ομάδα του Παναθηναϊκού.

Προπονητής στη γερμανική ομάδα που αγωνίζεται στην "Τσβάιτελιγκα" είναι ένας παλιός γνώριμος τον ελληνικών γηπέδων, ο Ράινερ Μάουρερ, ο οποίος έχει καλή εικόνα για τον Μελίσση, αλλά δεν γνωρίζει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται τον τελευταίο καιρό και έτσι εξέφρασε την επιθυμία να τον δοκιμάσει στις προπονήσεις της ομάδας του. Να σημειωθεί ότι ο Μάουρερ είχε δοκιμάσει και κατόπιν "κόψει" τον Ισπανό κεντρικό αμυντικό, Ορόθκο, που κατέληξε στον Αστέρα Τρίπολης.

Η Πόρτσμουθ θέλει τώρα και τον Μπιάρσμιρ!

Μετά τον Βαγγέλη Μάντζιο και τον Γιούρκα Σεϊταρίδη, η Πόρτσμουθ έχει ενημερώσει τον Παναθηναϊκό ότι ενδιαφέρεται για έναν ακόμη παίκτη της ομάδας. Οι πληροφορίες μάλιστα από την Αγγλία αναφέρουν ότι πρόκειται για τον Σουηδό κεντρικό αμυντικό, Ματίας Μπιάρσμιρ, για τον οποίο οι "πράσινοι" δεν θα προβάλλουν και ιδιαίτερη... αντίσταση να τον παραχωρήσουν, ακόμη και με τη μορφή του δανεισμού.

Βεβαίως για να προχωρήσουν όλες αυτές οι υποθέσεις ή κάποιες εξ αυτών, θα πρέπει προηγουμένως να πάρει η Πόρτσμουθ (που βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης) το "χαρτί" που απαιτείται για να μπορεί να κάνει επίσης διαπραγματεύσεις και κατά συνέπεια μεταγραφές και αυτός είναι ο λόγος που ο εκτελεστικός τς διευθυντής, Αντριου Ανδρονίκου, μεταβάλει διαρκώς το ταξίδι του στη χώρα μας.

Οπως εύλογα γίνεται αντιληπτό, εάν τελικώς προχωρήσει το θέμα του Μπιάρσμιρ με την Πόρτσμουθ, τότε γίνεται εκ νέου ορατό το ενδεχόμενο απόκτησης και δεύτερου κεντρικού αμυντικού, εκτός του Μπουμσόνγκ, δίχως ωστόσο να θεωρείται δεδομένο καθώς υπάρχουν τρεις βασικού (Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σαριέγκι) και δύο "μπαλαντέρ" (Βύντρα, Κατσουράνης). Δεδομένα, ωστόσο, θα τεθεί επί τάπητος καθώς στον Παναθηναϊκό διαμηνύουν τελευταία ότι "από δω και πέρα μόνο όποιος υπολογίζεται και αποχωρεί θα αντικαθίσταται".

Κερδίζει πόντους ο Ουτάκα

Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός εξετάζει (προς το παρόν διακριτικά) περιπτώσεις επιθετικός που να μπορούν να παίξουν και στα άκρα της επίθεσης (όπως σας αποκαλύψαμε χθες) σε συνδυασμό με το ενδιαφέρον της Πόρτσμουθ για Σεϊταρίδη, Μάντζιο και Μπιάρσμιρ, προσδίδει σαφέστατα πόντους στην περίπτωση του Τζον Ουτάκα.

Το... ντόμινο άλλωστε δεν μπορεί να το αποκλείσει κανείς, πόσο μάλλον από τη στιγμή που ο Νιγηριανός διεθνής είναι άκρως ενδιαφέρουσα περίπτωση και πληροί απόλυτα τις προϋποθέσεις που έχει θέσει ο Νίκος Νιόπλιας. Δεν είναι βέβαια ο μοναδικός (έχουμε επισημάνει τις περιπτώσεις των Ιλάν, Γουεμπό, Κεϊτά) υποψήφιος για τη συγκεκριμένη θέση, αλλά εάν επισημοποιηθούν οι επαφές για τους παραπάνω "πράσινους" τότε θεωρείται σίγουρο ότι θα εξεταστεί πολύ σοβαρά η περίπτωση απόκτησής του.

*Οσον αφορά το θέμα του Ντέιβιντ, δεν υπάρχει καμία ανησυχία, όπως αναφέρουν τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ. Ο Παναθηναϊκός έχει ενημερωθεί ότι θα λάβει άμεσα τις 370 χιλιάδες ευρώ οπότε και θα υλοποιηθεί ο δανεισμός του νεαρού κεντρικού αμυντικού.

*Στην τελική ευθεία για την μεταγραφή τους σε ομάδες της Βραζιλίας βρίσκονται οι Γκάμπριελ και Κλέιτον. Οι δύο περιπτώσεις μπορεί και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Κώστας Μανωλιουδάκης