LIVE SCORES

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

ΑΡΗΣ - ΓΙΑΓΚΕΛΟΝΙΑ 2-2 - Οι... άγιοι Σηφάκης και Τσέζαρεκ





Οπως η Ισπανία έχει τον «Σαν Ικερ» Κασίγιας έτσι και ο Αρης είχε απόψε τον δικό του... «Αγιο». Ο Μιχάλης Σηφάκης με σωρεία εντυπωσιακών επεμβάσεων κράτησε σκορ πρόκρισης για τον Αρη (2-2) κόντρα στην Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ και έδωσε αξία στα δύο γκολ του Ντάνιελ Τσέζαρεκ. Ματς γεμάτο ένταση, σημασία έχει ότι οι Κίτρινοι προκρίθηκαν στην φάση των πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι «κίτρινοι» έδωσαν χώρο στο πρώτο μέρος και οι Πολωνοί ήταν επικίνδυνοι στην κόντρα επίθεση. Νοραμπουένα και Γκροσίτσκι είχαν καλές εμπνεύσεις, αλλά μόλις ο Άρης πήρε τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή, το ματς άλλαξε τροπή.

Ο Τσέζαρεκ και ο Κόκε συνδυάστηκαν σε αρκετές περιπτώσεις κι απείλησαν την εστία του Σαντομιέρσκι, ο οποίος στο 16΄ είδε τη μπάλα να φεύγει άουτ από του Κροάτη φορ.

Η ελληνική ομάδα πίεσε, δημιούργησε και σκόραρε τρία λεπτά αργότερα με κεφαλιά του Τσέζαρεκ ύστερα από φάουλ του Κάλβο, ανοίγοντας λογαριασμό με την φανέλα του Αρη.

Η Γιαγκελόνια όμως έπιασε στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα στο 25΄ και σε μια ξαφνική αντεπίθεση ισοφάρισε με σουτ του Μπούρκχαρντ κι αφού προηγουμένως η μπάλα είχε βρει στην πλάτη του Γκιάρο.

Το 1-1 ξεσήκωσε τους οπαδούς των Πολωνών που πέταξαν φωτοβολίδες στην κερκίδα του Αρη, ενώ ένας εξ αυτών έκανε ντου στο πέταλο όπου ήταν οι «κίτρινοι» φίλαθλοι προκαλώντας αναταραχή και κυνηγητό με τις αστυνομικές δυνάμεις μέχρι να καταλήξει εντέλει στον πάγκο της ομάδας του! Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με δύο καλές στιγμές των Πολωνών και τη μεγάλη ευκαιρία του Αρη με τον Κάλβο.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν φωτιά. Οι Πολωνοί ρίσκαραν με την είσοδο του γερόλυκου Φρανκόφσκι για την πρόκριση, ενώ ο Άρης με υπομονή και προσοχή στην άμυνα έψαξε το δεύτερο γκολ.

Ο Τόχα πήρε πρωτοβουλίες, αλλά η Γιαγκελόνια δεν έδινε χώρους δράσεις και πήγε το παιχνίδι στην δύναμη προκαλώντας εκνευρισμό στους Έλληνες. Ο Γκροσίτσκι ήταν δαίμονας στα άκρα και προβλημάτισε την άμυνα του Αρη πολλές φορές στην επανάληψη.

Το μοιραίο έγινε στο 66΄ με τον Μπούρκχαρντ να εκτελεί φάουλ οβίδα, τη μπάλα να βρίσκει το κεφάλι του Ναφτί για το 1-2 το οποίο ήταν σκορ παράτασης.

Ο Αρης όμως απάντησε έγκαιρα. Κέρδισε πέναλτι που περισσότερο το πήρε ο Κόκε παρά έγινε και κόντρα στη ροή του ματς ο Τσέζαρεκ στο 72΄ από την άσπρη βούλα έκανε το 2-2 δίνοντας αυτό που χρειαζόταν η ομάδα του!

Η Γιαγκελόνια πάλεψε για το τρίτο –χρυσό- γκολ αλλά ο Σηφάκης ήταν ο φύλακας άγγελος της πρόκρισης για τον Αρη!

Η ΦΑΣΗ

Ο Αρης μόλις έχει δεχτεί το δεύτερο γκολ (66’) και το ματς οδεύει για παράταση. Εκεί σε μια εναέρια μονομαχία ο Σκέρλα... κουτούλησε τον Κόκε με το κεφάλι. Αυστηρή η απόφαση του διαιτητή Ντεακόνου να υποδείξει πέναλτι για τον Αρη, σημασία έχει όμως πως οι Κίτρινοι κατάφεραν από την «άσπρη βούλα» στο 75’ να πάρουν την πρόκριση με τον Τσέζαρεκ.

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ

Ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ μπορεί να έβαλε τα γκολ της πρόκρισης, αυτός όμως που κράτησε το «εισιτήριο» ήταν ο Μιχάλης Σηφάκης. Ο διεθνής πορτιέρε κράτησε ζωντανό τον Αρη, όταν οι συμπαίκτες του είχαν στην κυριολεξία στερέψει από δυνάμεις και με τις αποκρούσεις του, ειδικά πάνω στον εκπληκτικό Γκροσίτσκι, έστειλε τους Κίτρινους στην επόμενη φάση.

ΤΟ ΦΙΛΜ

3' Από πάσα του Γκροσίτσκι, ξαφνικό σουτ του Νοραμπουένα και η μπάλα μόλις άουτ.
12' Ο Ναφτί σουτάρει δυνατά εκτός περιοχής, δύσκολα ο Σαντομιέρσκι αποκρούει.
19' ΓΚΟΛ (1-0): Σκόρερ ο Τσέζαρεκ με κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Κάλβο!
26' ΓΚΟΛ (1-1): Ο Μπούρκχαρντ σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Ρονάλντο και άλλαξε πορεία, ξεγελώντας τον Σηφάκη.
41' Επικίνδυνη προσπάθεια του Μακουζέφσκι και σουτ, ο Σηφάκης απογειώνεται και διώχνει σε κόρνερ.
45' Νέα καλή προσπάθεια των Πολωνών και σουτ του Κούπισζ, άουτ.
45' +2' Ο Κάλβο ελίχθηκε και σούταρε, η μπάλα κόντραρε και ο Σαντομιέρσκι δύσκολα σε κόρνερ.
61' Επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Γκροσίτσκι, η μπάλα περνά δίπλα από την εστία του Σηφάκη.
66' ΓΚΟΛ (1-2): Σοκ στο "Βικελίδης", ο Μπούρκχαρντ εκτελεί φάουλ, πάλι παίκτης του Αρη (Ναφτί) αλλάζει την πορεία της μπάλας με το κεφάλι και ξεγελά τον Σηφάκη.
75' ΓΚΟΛ (2-2): Μετά από διαβουλεύσεις τεσσάρων λεπτών, ο Τσέζαρεκ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι. Ο Κόκε το κέρδισε στο 71’, όταν βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα στον αέρα του Σκέρλα με το κεφάλι. Αυστηρή απόφαση του Ρουμάνου διαιτητή.
80' Φοβερό σουτ του δαιμόνιου Γκροσίτσκι από πλάγια αριστερά, ο Σηφάκης εντυπωσιακά απέκρουσε. Θρίλερ στο "Βικελίδης".
82' Ο Γκροσίτσκι "πυροβολεί" από παντού, ο Σηφάκης και πάλι σε ετοιμότητα κρατά το 2-2

H ταυτότητα του αγώνα

Αρης – Γιαγκελόνια 2-2
19’, 75’ (πέν) Τσέζαρεκ – 26’, 66’ Μπούρκχαρντ

ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Νέτο (85’ Κουλουχέρης), Ρονάλντο, Λαζαρίδης, Μίσελ, Κάλβο (69’ Τσεσνάουσκις), Ναφτί (78’ Πρίττας), Τόχα, Χαβίτο, Κόκε, Τσέζαρεκ.
ΓΙΑΓΚΕΛΟΝΙΑ: Σαντομιέρσκι, Σκέρλα, Κούπισζ, Χέρμες, Ελ Μεχντί (46’ Κασελάν), Νοραμπουένα, Μακουζέφσκι (51’ Φρανκόφσκι), Γκρζιμπ, Κιγιάνσκας, Μπούρκχαρντ (83’ Λάτο), Γκροσίτσκι.

Διαιτητής: Αλεξάντρου Ντεακόνου (Ρουμανία)
Κίτρινες κάρτες: Τόχα, Ναφτί, Κουλουχέρης, Σηφάκης – Ελ Μεχντί, Κούπισζ