LIVE SCORES

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

ΑΕΚ - Αδαμίδης: «Καλή χρονιά σημαίνει πρωτάθλημα και κύπελλο»





Τα «καρφιά» του για τις προηγούμενες διοικήσεις έριξε ο νυν πρόεδρος της ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «ΒΗΜΑΜΕΝ», όπου και οριοθέτησε τους στόχους ενόψει της νέας σεζόν. Παράλληλα, για ακόμα μία φορά επανέλαβε ότι πρόθεση της διοίκησης δεν είναι να ξεπουλήσει κανέναν ποδοσφαιριστή και αν τελικά κάποιος αποχωρήσει, τότε αυτό θα γίνει εφόσον έχει βρεθεί ισάξιος αντικαταστάτης.

«Είναι διαφορετικό να εξυγιαίνεις μια εταιρεία από το να προσπαθείς να εξυγιάνεις μια ποδοσφαιρική εταιρεία. Η ΑΕΚ είναι εταιρεία. Επίσης, όμως είναι κάτι που συνδέεται με την ζωή εκατομμύριων ανθρώπων. Δεν μπορείς να λειτουργήσεις με ψυχρή λογική. Πρέπει όμως να είσαι λογικός. Εκεί είναι η δυσκολία. Να βρεις την μέση λύση», ανέφερε αρχικά ο Σταύρος Αδαμίδης.

Και συνέχισε: «Τα επόμενα δυο χρόνια πολλές ποδοσφαιρικές ομάδες στην Ελλάδα θα κινδυνεύσουν με αφανισμό. Τα χρέη θα διογκωθούν σε τεράστιο βαθμό, η μείωση των εσόδων είναι δεδομένη, η εμπλοκή του Κράτους δεν γίνεται να είναι η ίδια. Σύμφωνα με την UEFA, σε δυο χρόνια από τώρα οι ομάδες θα πρέπει να αποδεικνύουν πως δεν ξοδεύουν περισσότερα χρήματα από τα έσοδα τους. Κάτι τέτοιο θα αφάνιζε αυτομάτως όλο το ελληνικό πρωτάθλημα.

Έχουμε συνειδητοποιήσει τα δεδομένα και κινούμαστε προς την σωστή κατεύθυνση. Ξέρω πως αυτός που προσπαθεί να εξυγιάνει μια κατάσταση δεν είναι πάντα δημοφιλής. Η εξυγίανση όμως είναι ο μοναδικός τρόπος επιβίωσης. Είναι νωρίς για να κριθεί ποιος είναι πετυχημένος και ποιος αποτυχημένος. Το θέμα είναι ότι θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε. Ως προς αυτό είμαι σίγουρος».

Σχετικά με τις μεταγραφές και τις πωλήσεις παικτών: «Δεν θα πουλήσουμε ποδοσφαιριστές χωρίς λογικό αντίτιμο, χωρίς να σκεφτούμε τους αντικαταστάτες τους. Αλλά το να λέμε δεν πουλάμε είναι παράλογο».

Για τις σχέσεις του με τον Μπάγεβιτς: «Οι σχέσεις μου με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι άριστες. Υπάρχει ηρεμία μεταξύ μας και διάθεση να λύνονται τα προβλήματα. Κάποια στιγμή πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι αν θέλουμε μια καλή χρονιά. Και καλή χρονιά για την ΑΕΚ σημαίνει πρωτάθλημα και Κύπελλο».

Για το τι θα ήταν αυτό που θα άλλαζε στο σύγχρονο ποδόσφαιρο: ««Αν μπορούσα να αλλάξω ένα πράγμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα ήταν η παλαιοπαραγοντική νοοτροπία. Και η διαιτησία. Αν και αυτή είναι μέρος του πρώτου προβλήματος. Φέτος κάναμε για πρώτη φορά ύστερα από χρόνια μια μεταγραφή αεροδρομίου, αυτή του Ντιόπ. Δεν είναι όμως μια αλόγιστη κίνηση. Καλύπτει μια θέση που έχουμε ανάγκη, είδαμε πως συμφέρει την ομάδα και συγκεκριμένα στοιχίζει λιγότερο από παίκτες που έχουμε αγοράσει στο παρελθόν, με ηγεμονικά συμβόλαια και καμία συνεισφορά».

Για τα παλιότερα λάθη διοικήσεων: «Αν έγιναν λάθη από προηγούμενες διοικήσεις; Αμέτρητα. Δεν λέω ότι έγιναν εσκεμμένα. Έγινα όμως ίσως από την έλλειψη ξεκάθαρου πλάνου. Για παράδειγμα, η εταιρεία Empire πρέπει να γίνει αντικείμενο μελέτης οικονομικού πανεπιστημίου, αφού είναι η πρώτη εταιρεία που εκμεταλλεύεται μονοπωλιακά το σήμα μιας δημοφιλούς ομάδας και έχει τόσο αρνητικό ισολογισμό. Αυτό είναι σίγουρα ένα λάθος προηγούμενων διοικήσεων».

Για την κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Στην καριέρα μου έχω ασχοληθεί με πολλές περιπτώσεις εκμετάλλευσης γηπέδων. Τους επόμενους μήνες θα ξέρουμε αν θα γίνει γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια. Αν μπορούμε νομικά, θα το κάνουμε εκεί. Αν όχι, θα ψάξουμε την καλύτερη λύση».