LIVE SCORES

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΠΑΟΚ – Δεν βιάζεται, υπάρχουν λύσεις





Φύλλο και φτερό έχει κάνει την αγορά ο ΠΑΟΚ για την εξεύρεση ενός ικανού μεσοεπιθετικού που θα καλύψει το κενό που αφήνει πίσω του ο Σορλέν. Οι διοικούντες τον δικέφαλο του βορρά έχουν παρατηρήσει πως υπάρχουν λύσεις στην ελεύθερη αγορά και παρά την πίεση του χρόνου, αφού η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται το βράδυ της Τρίτης (και στις 10 Σεπτεμβρίου για τους ελεύθερους παίκτες), δεν αγχώνονται.

Άλλωστε, είναι γνωστό πως οι ελεύθεροι ποδοσφαιριστές στην προσπάθεια τους να μην μείνουν χωρίς σύλλογο την τελευταία στιγμή κατεβάζουν κατακόρυφα τις απαιτήσεις τους και τελικά καταλήγουν να υπογράφουν “λογικά” συμβόλαια.

Στον ΠΑΟΚ έχουν εστιάσει σε 5-6 ποδοσφαιριστές τους οποίους και έχουν σημειώσει στη λίστα τους και σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις. Παράλληλα, δεν θα πουν “όχι” εάν έρθει ικανοποιητική πρόταση για τον Σαβίνι (γράψαμε νωρίτερα για το ενδιαφέρον της Νάπολι), αλλά και για τον Μουσλίμοβιτς.

Φιλικό με Πανθρακικό

Παράλληλα, η διακοπή του πρωταθλήματος έρχεται στην πιο κατάλληλη στιγμή για τον ΠΑΟΚ, αφού ο Παύλος Δερμιτζάκης θα έχει την ευκαιρία να “μοντάρει” κι άλλο την ομάδα και φυσικά οι παίκτες να πάρουν ανάσες εν όψει της δύσκολης συνέχειας σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Το φιλικό με τον Πανθρακικό το βραδάκι του Σαββάτου θα είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Έλληνα τεχνικό για να δει κάποια πράγματα που έχει παρατηρήσει και θέλουν βελτίωση, αλλά και τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές που για τον έναν ή τον άλλο λόγο δεν είχαν ως τώρα αρκετό χρόνο συμμετοχής.

Φιλόμενο: “Πιο επιθετικοί με Δερμιτζάκη”

Αυτό που πια είναι εμφανές τόνισε στη συνέντευξη του στον “Αθλητικό Metropolis” o Λούσιο Φιλόμενο: “Η ομάδα είναι πολύ πιο επιθετική. Για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν ήταν πριν πιο επιθετικός έπαιζε ρόλο η ελληνική νοοτροπία στο ποδόσφαιρο. Στην Αργεντινή παίζουμε με δύο επιθετικούς,΄εγώ έχω πλέον συνηθίσει στην Ελάδα που παίζουν με έναν. Όταν ο Δερμιτζάκης έβαλε και άλλους επιθετικούς στο ματς με τη "Φενέρ" είδαμε πόσο πιο επιθετικός έγινε ο ΠΑΟΚ και πόσες ευκαιρίες δημιουργήθηκαν. Ο προπονητής ξέρει πότε θα ενισχύσει την άμυνα και πότε την επίθεση. Ο Δερμιτζάκης πιστεύει ότι και στους δύο τομείς, και στην άμυνα και στην επίθεση ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι δύο καλός. Ίσως να είμαστε λίγο καλύτεροι στην επίθεση. Ειδικά χθες ήξερε πότε ακριβώς να βάλει επιθετικούς στον αγώνα. Στα τελευταία ματς δεχθήκαμε και βάλαμε γκολ. Το μυστικό για να κερδίσεις είναι η σωστή ισορροπία άμυνας, επίθεσης”.

Όσο για το δικό του μέλλον στην ομάδα: “Έχω μία φτιαγμένη καριέρα, δεν έχω ανάγκη να δείξω κάτι σε κανένα παρά μόνο στον εαυτό μου. Πέρυσι δεν κατάφερα να κάνω δύο συνεχόμενα ενενηντάλεπτα γιατί είχα δύο σοβαρούς τραυματισμούς. Δεν το λέω γιατί σκέφτομαι μόνο εμένα. Πάντα έπαιζα για την ομάδα, γι' αυτό όταν ερχόταν η ώρα να αποχωρήσω οι φίλαθλοι κάθε ομάδας αναγνώριζαν την προσφορά μου”.

Γιώργος Παππάς