LIVE SCORES

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

ΑΕΚ - Προσεχώς κατατίθεται ο φάκελος για τη Νέα Φιλαδέλφεια





Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας με τον Υφυπουργό Πολιτισμού, Γιώργο Νικητιάδη για να συζητήσουν για τη βία στα γήπεδα, ωστόσο δοθείσης της ευκαιρίας στο τραπέζι τέθηκε και το θέμα της κατασκευής του γηπέδου της Ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια. «Εν τάχει περιγράψαμε το πλάνο που αφορά το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας και όπως μας είχε τονίσει και ο Υφυπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε, αλλά και ο γ.γ. Αθλητισμού, η Πολιτεία θα είναι δίπλα μας για το θέμα του γηπέδου», για να αποκαλύψει παρακάτω: «Είναι νωρίς ακόμα για να πω περισσότερα πράγματα και αν είμαι αισιόδοξος, αλλά πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο», ανέφερε ο Σταύρος Αδαμίδης.

Και συνέχισε: «Σε 4-5 εβδομάδες θα υποβάλλουμε δύο φακέλους με δύο γήπεδα που έχουμε μελετήσει και μετά από δύο μήνες θα ξέρουμε τι μπορεί να γίνει και τι όχι». Όσο για την σημερινή συνάντηση και το βασικό θέμα συζήτησης, που ήταν η βία, είπε: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλά προβλήματα και είναι σημαντικό το ότι γίνονται τέτοιες συναντήσεις και όλες οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ βρίσκονται σε επικοινωνία για την επίλυση των προβλημάτων. Εμείς από την πλευρά μας θα είμαστε αρωγοί της Πολιτείας για τα θέματα καταπολέμησης της βίας.

Ο κ. Νικητιάδης ανέφερε από τη μεριά του: «Εμείς είμαστε δίπλα στις ομάδες όπου μπορούμε, όπως είναι και αυτές δίπλα μας. Θα βοηθήσουμε λοιπόν την ΑΕΚ όπου χρειαστεί στο θέμα του γηπέδου, μέσα στα νόμιμα πλαίσια. Θέλουμε τα γήπεδα και θέλουμε τον κόσμο να πηγαίνει σε αυτά. Να βλέπει τα γήπεδα ως πόλο έλξης και όχι ως πόλο απώθησης. Θα είμαστε δίπλα στην ΑΕΚ και θα της παράσχουμε βοήθεια στα διαδικαστικά θέματα που είναι της αρμοδιότητάς μας».

Όσο για την σημερινή συνάντηση, τόνισε: «Είχαμε σήμερα την χαρά να φιλοξενούμε εδώ τον πρόεδρο της ΑΕΚ, κ. Σταύρο Αδαμίδη, στο πλαίσιο των συναντήσεων που γίνονται -καταρχήν- με τους προέδρους των μεγάλων ΠΑΕ και στην συνέχεια με των άλλων ομάδων, με στόχο να διασφαλίσουμε το μίνιμουμ των απόψεων για την καταπολέμηση της βίας. Όμως μετά τις συναντήσεις και την συμφωνία που υπάρχει σε όλα τα θέματα, αντιλαμβανόμαστε ότι λαμβάνουμε το μάξιμουμ.

Συμφωνήσαμε σε όλα τα θέματα σήμερα, όπως είχε συμβεί και με τον κ. Κωνσταντόπουλο, αλλά και με τον κ. Πιλάβιο. Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν. Εμείς ως Πολιτεία θα συνεχίσουμε να προχωράμε σε μέτρα για την καταπολέμηση της βίας και μόλις κλείσει ο κύκλος των επαφών με τις διοικήσεις θα ενημερώσουμε με κάθε λεπτομέρεια, στο πλαίσιο της διαφάνειας»