LIVE SCORES

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Χωριό που φαίνεται... Κολαούτι δεν θέλει!





Τέλος στην ευρωπαϊκή περιπέτεια του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να αποκλειστούν από την Μακάμπι Τελ Αβίβ, αφού οι ισραηλινοί παρουσιάστηκαν πιο «δεμένοι» από το «συγκρότημα» του Έβαλντ Λίνεν. Η «ομάδα του λαού» εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το 2-1 του «Γ. Καραϊσκάκης» και με τον Κολαούτι στο 42΄ πήραν τη νίκη με 1-0 και συνεχίσουν στα πλέι οφ του Europa League. Τραγικός ο Ντιόγκο που στο 90΄ χτύπησε εκτός φάσης τον Στράουμπερ και αποβλήθηκε.

Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Παρά την αρχική πίεση της Μακάμπι, στην αρχή του αγώνα, στην συνέχεια ο Ολυμπιακός ισορρόπησε τον αγώνα και είχε κάποιες καλές στιγμές μπροστά από τα καρέ του Στράουμπερ, χωρίς ωστόσο να απειλήσει άμεσα τον πορτιέρο των ισραηλινών.

Όμως, στο 31΄ ο Ζαϊρί πέτυχε το γκολ, αλλά ο διαιτητής Μπάντι ανακάλυψε φάουλ… δύο μέρες νωρίτερα, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί το τέρμα του Μαροκινού και να δούμε ένα διαφορετικό ματς.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Μακάμπι να ανεβάσει ρυθμούς και τρία λεπτά πριν την συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, σε μία φάση που η άμυνα του Ολυμπιακού «κοιμήθηκε», ο Κολαούτι με κεφαλιά νίκησε τον Νικοπολίδη και έδωσε σκορ πρόκρισης στην «ομάδα του λαού».

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβηκαν και προσπάθησαν να πετύχουν ένα τέρμα, όμως στην τελική προσπάθεια δεν είχε την απαραίτητη ηρεμία, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να πετύχει κάτι.

Η ΦΑΣΗ

Η Μακάμπι πίεζε την εστία του Ολυμπιακού, όμως σε μία φάση στον χώρο του κέντρου. Ο Ζαϊρί πήρε από τον Μεντούνγιανιν. Ο τελευταίος «πόνεσε», ο Μαροκινός πήρε την μπάλα, έκανε την επέλαση, πέρασε τους Γκάφνι και Σιντιμπέ, που μετείχαν στην φάση, έκανε το σουτ και πέτυχε το γκολ. Όμως ο διαιτητής σταμάτησε τον αγώνα, ακύρωσε το γκολ, γιατί… θυμήθηκε ότι είχε «δει» φάουλ στον χώρο του κέντρου. Απίστευτος…

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ

Ο Μεντούνγιανιν ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την Μακάμπι. Ο Βόσνιος μέσος, ήταν ο «εγκέφαλος» της ομάδας του Τελ Αβίβ και από τα πόδια του πέρασαν όλες οι φάσεις για τους ισραηλινούς. Βέβαια, τον τίτλο, μπορεί να τον πάρει και ο Ζιβ που ήταν ο άνθρωπος που έκανε την ασίστ στο γκολ του Κολαούτι.

ΤΟ ΦΙΛΜ

2΄ Ο Ζαϊρί εκτέλεσε το φάουλ, αλλά ο Στράουμπερ με τις γροθιές απέκρουσε.

8΄ Ο Σάμπαν μπήκε στην περιοχή, από τα δεξιά, αλλά το σουτ που έκανε μπλόκαρε ο Νικοπολίδης.

16΄ Μακρινό σουτ του Μαρέσκα, η μπάλα έφυγε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Στράουμπερ.

29΄ Δυνατό σουτ του Μεντούνγιανιν έξω από την περιοχή, ο Νικοπολίδης δεν κατάφερε να μπλοκάρει, αλλά στην εξέλιξη της φάσης, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος απομάκρυνε.

31΄ Τραγικό λάθος του διαιτητή, όταν ο Ζαϊρί πήρε την μπάλα στον χώρο του κέντρου, έκανε την κούρσα, πέρασε δύο αντιπάλους, έκανε το σουτ, πέτυχε το γκολ, αλλά ο διαιτητής Μπάντι, το ακύρωσε, καθώς… είχε δει φάουλ στην προηγούμενη φάση.

33΄ Σέντρα του Νιβάλντο από τα αριστερά, αλλά η κεφαλιά του Γιενί, στο δεύτερο δοκάρι, πέρασε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Νικοπολίδη.

42΄ ΓΚΟΛ! (1-0): Η Μακάμπι εκτέλεσε το φάουλ, επικράτησε σύγχυση στα καρέ του Ολυμπιακού, με τον Ζιβ να κάνει την σέντρα και ο Κολαούτι με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

51΄ Στην αντεπίθεση ο Ολυμπιακός με τον Ντιόγκο, που έκανε το δυνατό σουτ, αλλά ο Στράουμπερ έδιωξε με τις γροθιές.

53΄ Σέντρα του Τοροσίδη από τα δεξιά, ο Μαρέσκα έκανε την κεφαλιά – ψαράκι στο πρώτο δοκάρι, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ελάχιστα εκατοστά δίπλα από στο αριστερό δοκάρι του Στράουμπερ.

65΄ Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ντουντού έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

71΄ Ο Μήτρογλου έβγαλε έξω στον Ιμπαγάσα, που έκανε την σέντρα, αλλά προ του Όσκαρ, ο Στράουμπερ έδιωξε σε κόρνερ.

72΄ Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε πλασαριστά το κόρνερ στον Ρόμενταλ, που έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Στράουμπερ.

83΄ Δυνατό σουτ του Σιντιμπέ, αλλά ο Νικοπολίδης μπλόκαρε.

88΄ Ο Άβιντορ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει ένα γκολ και να «κλειδώσει» την πρόκριση.

90΄ Απίστευτη ενέργεια του Ντιόγκο, που σε μία «άκυρη» φάση, χτύπησε τον Στράουμπερ και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

Η ταυτότητα του αγώνα
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ολυμπιακός 1-0
42΄ Κολαούτι

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Στράουμπερ, Σαμπάν, Νιβάλντο, Μεντούνγιανιν, Ιτζάκι (80΄ Άβιντορ), Ζιβ (86΄ Μαλούλ), Γκάφνι, Σιντιμπέ, Γιενί, Κολαούτι (69΄ Μπουζάγκλο), Στρουλ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Μοντέστο (46΄ Τοροσίδης), Χολέμπας, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ντουντού, Μαρέσκα (70΄ Μήτρογλου), Ρόμενταλ, Ζαϊρί (58΄ Ιμπαγάσα), Όσκαρ, Ντιόγκο.

Διαιτητής: Λούκα Μπάντι (Ιταλία)
Κόκκινη κάρτα: Ντιόγκο (90΄)
Κίτρινες κάρτες: Μεντούνγιανιν, Γκάφνι, Γιένι - Αβρ. Παπαδόπουλος, Ζαϊρί, Μοντέστο

Επιμέλεια: Γιώργος Κυριακόπουλος