LIVE SCORES

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

ΕΘΝΙΚΗ – Θυμίζει κάτι από... Σαϊτάμα





Πέρασε και η δεύτερη μέρα του Μουντομπάσκετ, ήρθε και η δεύτερη νίκη, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Αγωνιωδώς και περιπετειωδώς. Βέβαια, σε αυτή τη φάση, η νίκη, το αποτέλεσμα, είναι που μετράει. Ούτε το καλό μπάσκετ ούτε τίποτα. Αλλά η ουσία είναι πως η Εθνική προβληματίζει. Και έρχεται και το ντέρμπι του ομίλου με την Τουρκία αύριο το βράδυ (31/9, 21:30)... Και αυτό το αποτέλεσμα κρίνει σχεδόν όλη τη διοργάνωση...

Παρακολουθώντας τα δυο παιχνίδια της Εθνικής με Κίνα και Πουέρτο Ρίκο δεν είναι δυνατόν να μην έρθει στο μυαλό η Σαϊτάμα. Τέσσερα χρόνια πριν, στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας, η Ελλάδα είχε ξεκινήσει και πάλι νωθρά. Και χρειάστηκαν κάποια μεγάλα σουτ στο τέλος και φυσικά η απαραίτητη δόση τύχης για να πάρουμε τις νίκες που θέλαμε. Και στα χιαστί, πατήσαμε γκάζι με τα γνωστά και αξιομνημόνευτα αποτελέσματα.


Οι παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας καλούνται να βρουν το χέρι τους από την περιφέρεια και φυσικά να αποφύγουν τραβηγμένες ενέργειες. Οι διεθνείς δεν παραλείπουν να τονίζουν ότι με την επιστροφή Φώτση και Σχορτσανίτη η εικόνα θα αλλάξει. Τι πιθανότερο είναι πως θα γίνει, αφού ο μεν πρώτος είναι σταθερός σουτέρ, ο δε «Σόφο» δίνει άλλη οντότητα στην ελληνική φροντλάιν.

Εκτός από το περιφερειακό σουτ, στα δυο πρώτα ματς, από την ελληνική ομάδα έλειψε και η ηρεμία. Παραέλειψε μάλιστα και ήταν εμφανές. Παίκτες που διακρίνονται άλλωστε για την ηρεμία τους, ο Ζήσης και ο Διαμαντίδης, δεν την είχαν. Ο πρώτος φλέρταρε με την τεχνική ποινή στο ματς της πρεμιέρας λόγω ενός σφυρίγματος των διαιτητών, ο δεύτερος τη χρεώθηκε (επίσης για διαμαρτυρία) στο ματς με το Πουέρτο Ρίκο, χαρίζοντας τέσσερις βολές και μια κατοχή στους αντιπάλους.

Να μπουν τα σουτ και να επανέλθει η ηρεμία, μαζί με τους Φώτση και Σχορτσανίτη λοιπόν. Αυτό είναι το θέμα. Και η Εθνική έχει 24 ώρες και κάτι για να το καταφέρει. Στις 21:30 το βράδυ της Τρίτης, στην Άνκαρα Αρίνα, θα παίξει το σημαντικότερο ματς της διοργάνωσης, πριν τα χιαστί. Η οικοδέσποινα Τουρκία θέλει όσο κι εμείς την πρωτιά του ομίλου. Γιατί η δεύτερη θέση οδηγεί στα προημιτελικά πάνω στους Αμερικάνους και στα ημιτελικά πάνω στους Ισπανούς. Με βάση η λογική πάντα...

Φυσικά, το κλίμα μόνο φιλικό δε θα είναι. Αδέρφια-αδέρφια, αλλά οι Τούρκοι είναι οικοδεσπότες και έχουν το κοινό με το μέρος τους. Και το κοινό έχει αρχίσει να... ζεσταίνεται ήδη, οι αποδοκιμασίες πήγαν σύννεφο στο παιχνίδι με το Πουέρτο Ρίκο. Όπου, επίσης, η Ελλάδα είχε και κανα-δυο σφυρίγματα όταν τα χρειάστηκε. Την Τρίτη, ίσως να μην είναι έτσι..