LIVE SCORES

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Ο. ΣΟΡΛΕΝ – Ένα χαφ για όλες τις δουλειές





Υπάρχουν παίκτες και παίκτες. Στο πρώτο ράφι είναι πάντα (αδίκως πολλές φορές) οι βιρτουόζοι άσοι, αυτοί που αρέσουν στο κοινό γιατί τους ξεσηκώνουν με μία μόνο ενέργεια. Πιο κάτω είναι οι σκληροτράχηλοι αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές που με το πάθος τους επίσης γίνονται αγαπητοί στους οπαδούς. Υπάρχουν, όμως, και άλλοι, που τους “γουστάρουν” μόνο οι προπονητές τους. Τέτοιος είναι και ο Ολιβιέ Σορλέν!

Αναφερόμαστε στους παίκτες για... όλες τις δουλειές! Δεν πρόκειται να διαμαρτυρηθούν ακόμα και όταν ο προπονητής τους, τους ζητήσει να φορέσουν τα γάντια του τερματοφύλακα. Ενώ παράλληλα, θα προσέχουν να κινηθούν σαν ρομποτάκια μέσα στον αγωνιστικό χώρο, να μην παρεκκλίνουν ούτε ένα μέτρο από το πλάνο.

Ο Σορλέν δεν ήταν ποτέ ένας παίκτης που ανάγκασε όλη την Τούμπα να σηκωθεί στο πόδι και να τον αποθεώσει. Από σουτ; Μέτριο. Ταχύτητα; Κατώτερη του μέσου όρου. Διαύγεια; Απλά ικανοποιητική. Κι όμως, ο Φερνάντο Σάντος τον... λάτρεψε!
Ο 31χρονος άσος ήρθε τον Ιανουάριο του 2009 από τη γαλλική Ρεν. Από την πρώτη κιόλας στιγμή έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει τη νέα του ομάδα. Ο Σάντος στο 4-2-3-1 τον χρησιμοποίησε σχεδόν σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής. Εκτός από πλάγιο χαφ, τοποθετήθηκε και ως αμυντικός μέσος, αφού παρόλο που δεν είναι αυτή η θέση του, τηρούσε κατά γράμμα τις εντολές του Πορτογάλου τεχνικού.

Σε κάθε μεταγραφική περίοδο, οι συμπατριώτες του έγραφαν και ξαναέγραφαν πως θα επέστρεφε στη Γαλλία. Ποτέ δε συνέβη αυτό, αφού όχι μόνο παρέμεινε στον ΠΑΟΚ, αλλά κατάφερε να μπει στο “καλούπι” της ομάδας και να γίνει υπερ-χρήσιμος.