LIVE SCORES

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

BUNDESLIGA - Από την κόλαση στον “Σβάινι” η Μπάγερν!





Από των “λύκων” τα δόντια γλίτωσε η Μπάγερν Μονάχου στο εναρκτήριό της παιχνίδι για την Bundesliga, καταφέρνοντας να επικρατήσει στις καθυστερήσεις με 2-1 της αξιόμαχης Βόλφσμπουργκ στο “Αλιάντς Αρίνα”. Οι Βαυαροί έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 9', όταν ο Σβάινσταϊγκερ, βρήκε στην περιοχή με εξαιρετική πάσα τον Τόμας Μίλερ, ο οποίος με ιδανικό κατέβασμα και πλασέ νίκησε για πρώτη φορά τον Ντιέγκο Μπενάλιο.

Στη συνέχεια το συγκρότημα του Λουίς Φαν Χάαλ πίεσε και για δεύτερο γκολ ανεπιτυχώς, ενώ στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν ανίσχυροι στο δημιουργικό κομμάτι.

Εντούτοις, στο δεύτερο μέρος ο Στιβ Μακ Κλάρεν αποφάσισε να διαφοροποιήσει τη σύνθεση της ομάδας του ρίχνοντας στον αγώνα τον Μισίμοβιτς, που κατόρθωσε να αλλάξει προσωρινά τις ισορροπίες της συνάντησης. Στο 55' ο Βόσνιος μέσος εκτέλεσε κόρνερ και ο συμπατριώτης του Έντιν Τζέκο με κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσια, ενώ 12 λεπτά αργότερα έχασε μοναδική ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στην Βόλφσμπουργκ, όμως ο Μπουτ απομάκρυνε με καταπληκτική επέμβαση το δυνατό σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Μπάγερν πίεσε ασφυκτικά την εστία του Μπενάλιο και τελικά η λύτρωση για τους πρωταθλητές ήρθε στο 91', όταν μετά από συστημένη σέντρα του Φρανκ Ριμπερί, ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ ακολούθησε την πορεία της μπάλας και με προβολή από πλάγια θέση, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια, το Σάββατο ξεχωρίζει η μονομαχία του “Ίμτεκ Αρίνα”, εκεί όπου το Αμβούργο διαστραυρώνει τα ξίφη του με την ανανεωμένη Σάλκε του Φέλιξ Μάγκατ, ενώ την Κυριακή σε ακόμα μια σπουδαία αναμέτρηση, η Ντόρτμουντ φιλοξενεί την Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Μπάγερν – Βόλφσμπουργκ 2-1
9' Μίλερ, 90+1' Σβάινσταϊγκερ – 55' Τζέκο
Μπάγερν: Μπουτ, Λαμ, Βαν Μπούιτεν, Μπάντστουμπερ, Κοντέντο, Φαν Μπόμελ, Σβάινσταϊγκερ, Μίλερ, Κρόος (73' Πράνιτς), Ριμπερί, Κλόζε (73' Γκόμεζ).
Βόλφσμπουργκ: Μπενάλιο, Πεκάρικ (46' Μισίμοβιτς), Μπαρτσάλι, Κιέρ, Σάφερ, Ρίτερ, Ζοσουέ, Ζιανί (77' Ντεζάγκα), Σίσερο, Μάντζουκιτς (88' Γκραφίτε), Τζέκο.

Το πρόγραμμα:

Σάββατο 21/8/2010

16:30 Χόφενχαϊμ – Βέρντερ Βρέμης
16:30 Κολονία – Καϊζερσλάουτερν
16:30 Φράιμπουργκ – Σανκτ Πάουλι
16:30 Ανόβερο – Άιντραχτ Φρανφκούρτης
16:30 Γκλάντμπαχ – Νυρεμβέργη
19:30 Αμβούργο – Σάλκε

Κυριακή 22/8/2010

16:30 Μάιντς – Στουτγάρδη
18:30 Ντόρτμουντ – Λεβερκούζεν