LIVE SCORES

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

GRAND PRIX ΒΕΛΓΙΟΥ – Τα ΣΠΑει ο Χάμιλτον, κούρσα για δύο το πρωτάθλημα!





Το πάντα απρόβλεπτο Σπα φαίνεται ότι δεν είχε υπολογίσει πως ο Λιούις Χάμιλτον δεν καταλαβαίνει τίποτα, ούτε από βροχές, ούτε από γλιστρήματα, ούτε από αντιπάλους! Ο Βρετανός από την εκκίνηση κιόλας βρέθηκε μπροστά και παρέμεινε εκεί απρόσκοπτα ως το πέσιμο της καρώ σημαίας, φτάνοντας στην πρώτη του νίκη στο Βέλγιο, την τρίτη φετινή και σκαρφαλώνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας με 182 πόντους.

Στη δεύτερη θέση του αγώνα και της κατάταξης είναι ο Μαρκ Γουέμπερ, ο οποίος αν και μάλλον… κοιμήθηκε στην εκκίνηση χαραμίζοντας την pole που είχε, κατάφερε μένοντας ανέπαφος να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Ο Αυστραλός έχει 179 βαθμούς και με έξι αγώνες να απομένουν για το φινάλε της σαιζόν, φαίνεται ότι ο τίτλος είναι υπόθεση για δύο. Όπως και στους κατασκευαστές, όπου η Red Bull προηγείται βραχεία κεφαλή της McLaren, με 330 βαθμούς έναντι 329 των βρετανικών μονοθεσίων.

Επιστροφή στο βάθρο για τον Ρόμπερτ Κούμπιτσα, ο οποίος είχε να βρεθεί εκεί από το Μονακό, όπου ήταν και πάλι τρίτος. Ο Πολωνός οδηγός έκανε έναν σχεδόν άψογο αγώνα και θα ήταν αυτός δεύτερος, αλλά στο τελευταίο του πιτ στοπ έχασε το σημείο που έπρεπε να σταματήσει με αποτέλεσμα να καθυστερήσει τόσο όσο χρειαζόταν ο Γουέμπερ για να βρεθεί μπροστά του. Παρόλα αυτά, η τρίτη θέση παραμένει εξαιρετικό αποτέλεσμα για τη Renault, η οποία είδε με ικανοποίηση και τον Βιτάλι Πετρόφ να κάνει έναν εντυπωσιακό αγώνα και από το τέλος του grid να τερματίζει στην ένατη θέση.Η τέταρτη θέση του Φελίπε Μάσα ήταν μια… παρηγοριά για τη Ferrari, η οποία δεν έδειξε αρκετά απειλητική. Παρόλα αυτά ο Βραζιλιάνος κατάφερε να παραμείνει ψηλά, την ώρα που ο Φερνάντο Αλόνσο εγκατέλειπε λίγο πριν τον τερματισμό κι ενώ βρισκόταν μέσα στους λίγους βαθμούς. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου…πρωτάθλημα τέλος για τον Ισπανό πιλότο.

Ο Άντριαν Σούτιλ ισοφάρισε την καλύτερη φετινή του επίδοση, φέρνοντας την Force India στην πέμπτη θέση με έναν καθαρό αγώνα, ενώ οι επόμενες δύο θέσεις ανήκαν στην Mercedes GP. Ο Νίκο Ρόζμπεργκ προσπεράστηκε και προσπέρασε και τελικά κατετάγη έκτος, ενώ ο Μίκαελ Σουμάχερ αν και εκκινούσε από τον… πάτο του grid κατάφερε να τερματίσει στην έβδομη θέση.

Δεύτερος συνεχόμενος αγώνας με βαθμούς για τον Καμούι Κομπαγιάσι και την Sauber, με τον Ιάπωνα να είναι όγδοος, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Χαϊμέ Αλγκουερσουάρι, ο οποίος βοηθήθηκε από τις εγκαταλείψεις στους τελευταίους γύρους. Λίγο αργότερα, όμως, τιμωρήθηκε με ποινή 20 δευτερολέπτων κι έχασε το βαθμό.

Όσο για το που είναι οι Φέτελ και Μπάτον; Ο Γερμανός τερμάτισε 15ος και ο Βρετανός εγκατέλειψε, αφού πρώτα… εμβολίστηκε από τον Φέτελ κι ενώ βρισκόταν δεύτερος. Άσχημος αγώνας και για τους δύο και το χειρότερο είναι ότι έχασαν πολύ έδαφος στο πρωτάθλημα, με τον πιλότο της Red Bull να έχει 151 πόντους και αυτόν της McLaren 147.