LIVE SCORES

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

RED BULL – Οι υπαινιγμοί του Γουέμπερ και η συγγνώμη του Φέτελ





Η δεύτερη θέση του Μαρκ Γουέμπερ στο Σπα μπορεί να τον έριξε από την κορυφή της βαθμολογίας, όπου βρίσκεται πλέον ο Λιούις Χάμιλτον, ωστόσο, ο Αυστραλός είναι μόλις τρεις πόντους πίσω από τον Βρετανό και με έξι αγώνες να απομένουν η μάχη του τίτλου έχει ήδη αρχίσει να παίρνει φωτιά. Όπως αρχίζει να ξεκαθαρίζει και το τοπίο όσον αφορά τις ισορροπίες μέσα στη Red Bull, αφού ο Σεμπάστιαν Φέτελ έμεινε 28 βαθμούς μακριά από τον team mate του.Ο Γουέμπερ αν και δεν θέλησε να το πει ευθέως, υπαινίχθηκε ότι η ομάδα του θα πρέπει να επιλέξει ποιον πιλότο θα στηρίξει από δω και πέρα, αφού η στρατηγική της ως τώρα, έλεγε, ότι ήταν της ίσης μεταχείρισης. Όμως, με την κατάσταση να έχει διαμορφωθεί όπως έχει διαμορφωθεί, ίσως ήρθε η ώρα να πάρει σαφές προβάδισμα ο οδηγός που έχει τις περισσότερες πιθανότητες για τον τίτλο για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η συνεχής άνοδος της McLaren.

«Η McLaren κέρδισε πολλά πρωταθλήματα και έχει μια καλή τροπαιοθήκη, η Red Bull έχει επίσης καλή τροπαιοθήκη, αλλά όχι τόσο καλή. Νομίζω ότι εξαρτάται από το πόσο πεινασμένοι είμαστε για να προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε», ανέφερε αρχικά ο Αυστραλός και συνέχισε: «Πιστεύω ότι είναι νωρίς προς το παρόν να πούμε αν ένας οδηγός θα πρέπει να έχει προτεραιότητα, αλλά ίσως υπάρχει διαφορετική στρατηγική συγκριτικά με τη McLaren. Προς το παρόν είναι νωρίς, αλλά δεν είναι πολύ μακριά η στιγμή».

Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, ο οδηγός της Red Bull μπορεί να μην κατάφερε να εκμεταλλευτεί την pole position που είχε, αλλά δήλωσε ικανοποιημένος με τη δεύτερη θέση: «Στον γύρο σχηματισμού έκανα κάποιες αλλαγές στο συμπλέκτη, γιατί είχα ένα προβληματάκι, αλλά αυτό τι επιδείνωσε στην εκκίνηση. Προφανώς εξεπλάγην, αλλά και οι άλλοι έκαναν καλή εκκίνηση».

Για να καταλήξει: «Είχα καλές μάχες με τον Σούτιλ και τον Μάσα, ήταν ένας ανάμεικτος αγώνας. Κάναμε ένα καλό πρώτο πιτ στοπ, τα παιδιά έκαναν σπουδαία δουλειά, αλλά δεν ήταν αρκετό για να περάσουμε τον Κούμπιτσα. Είμαι χαρούμενος από τη δεύτερη θέση τελικά. Το να είμαστε οι τρεις πρώτοι των κατατακτήριων στο βάθρο μετά από έναν αγώνα όπως η σημερινός δεν είναι και τόσο συχνό. Όλοι πήγαμε καλά και πήραμε καλούς βαθμούς ενόψει Μόντσα».