LIVE SCORES

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Στο μικροσκόπιο 52 λογαριασμοί

25/9/2010 9:13:06 πμ


Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ βρίσκονται 52 ύποπτοι λογαριασμοί, οι οποίοι σχετίζονται άμεσα με κυκλώματα παράνομου στοιχήματος σε Ελλάδα και εξωτερικό.




Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας GOAL μάνατζερ, παράγοντες του ποδοσφαίρου, πρώην προπονητές και ποδοσφαιριστές, αλλά και άνθρωποι του ιπποδρόμου φέρεται να είναι μεταξύ αυτών που έχουν μπει στο στόχαστρο των Αρχών για υποθέσεις που αφορούν την περίοδο 2002-08 και για τις οποίες έχουν δεσμευτεί ήδη 52 τραπεζικοί λογαριασμοί.

Επίσης το ΣΔΟΕ προχώρησε την ανάσυρση παλαιότερων υποθέσεων που για πολλούς και διαφόρους λόγους είχαν ξεχαστεί. Η επανεξέτασή τους έβγαλε λαβράκια για το ΣΔΟΕ και όλα δείχνουν πως, αν η υπόθεση προχωρήσει -που είναι πλέον και το κρίσιμο- και γίνει το τρίτο βήμα, μπορεί να βγάλει ακόμη μεγαλύτερα λαβράκια και να οδηγήσει σε πλοκάμια κυκλωμάτων όχι μόνο φοροδιαφυγής, αλλά και παράνομου στοιχηματισμού, που συνδέεται άμεσα με τη φοροδιαφυγή.

Στο όλο σκηνικό πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει ένας παράγοντας ο οποίος έχει δηλώσει πρόθυμος να δώσει στοιχεία στις Αρχές και να τις βοηθήσει, αρκεί να γλιτώσει ο ίδιος, κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου.

Ουσιαστικά υπό έρευνα βρίσκονται αυτήν τη στιγμή:

Οι κάτοχοι των 52 τραπεζικών λογαριασμών που δεσμεύτηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος.
Οι διασυνδέσεις με κυκλώματα παράνομου στοιχηματισμού και στημένων αγώνων.
Η διασύνδεση με το κύκλωμα της Μαλαισίας, καθώς και με τη λίστα που είχε καταθέσει η Λιάνα Κανέλλη στη Βουλή το 2006.
Στάλθηκαν ήδη στο τμήμα οικονομικού εγκλήματος της ΓΑΔΑ οι φάκελοι της UEFA με τα 27 ύποπτα παιχνίδια τα οποία έφτασαν στην ΕΠΟ και εστάλησαν από τη ΓΓΑ στον Αρειο Πάγο προκειμένου να διερευνηθεί η σχέση με τους υπό διερεύνηση κατόχους των 52 λογαριασμών.
Μεταξύ των λογαριασμών υπάρχουν και δύο λογαριασμοί ανθρώπων που σχετίζονται με ομάδα που αγωνιζόταν στη Super League και υποβιβάστηκε.
Οι Αρχές αναμένουν στοιχεία από το εξωτερικό, κυρίως από την Κύπρο, για να συνδέσουν όλα τα κομμάτια του παζλ.