LIVE SCORES

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΟΥΡΚΙΑ-ΗΠΑ 64-81 Ξανά στην κορυφή του κόσμου, 16 χρόνια μετά!





Τον ήθελαν πολύ αυτόν τον τίτλο. Και τον κατέκτησαν. Ήταν πολλά 16 χρόνια μακριά από την κορυφή. Αλλά από το βράδυ της Κυριακής, οι ΗΠΑ βρίσκονται ξανά εκεί. Χάρη στον Κέβιν Ντουράντ. Ο οποίος πήρε την ομάδα του Μάικ Σιζέφσκι από το χέρι και την οδήγησε στη νίκη (81-64) επί της Τουρκίας στον τελικό του Μουντομπάσκετ. 9/9 και χρυσό για τις ΗΠΑ, περήφανοι δεύτεροι οι Τούρκοι, που αν είχαν και τον Ιλιάσοβα σε καλύτερη μέρα, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά...Παρακολουθήσατε live την εξέλιξη του τελικού από το Sportnet.

Οι Αμερικανοί έφτασαν στο χρυσό με μια νίκη σπαθένια και ολοκάθαρη. Ομολογουμένως, ως ομάδα, ήταν μακριά από τον καλύτερο εαυτό τους (81 πόντοι είναι λίγοι για την κλάση τους) ωστόσο με την εκπληκτική τους επίδοση στην προσωπική άμυνα σμπαράλιασαν την επίθεση του αντιπάλου και κατάφεραν να διατηρήσουν με άνεση το προβάδισμά τους. Ο Ντουράντ ήταν ο άνθρωπος που τους ξελάσπωσε στο σκοράρισμα για άλλη μια φορά, όμως θα πρέπει να σταθούμε και στην ηρωική εμφάνιση του Όντομ που άντεξε να παίξει στο "5" απέναντι στην πιο δυνατή φροντλάιν του τουρνουά - και να κάνει και νταμπλ-νταμπλ! Για τα υπολοιπα φρόντισε το τρομακτικό "hustle play" των Αμερικανών και είναι ακριβώς αυτή η σκληράδα που τους έφερε ως την κορυφή του κόσμου.

Φυσικά ο Κέβιν Ντουράντ ψηφίστηκε (με χέρια και πόδια!) πολυτιμότερος παίκτης του Μουντομπάσκετ και μέλος της καλύτερης πεντάδας. Η εν λόγω πεντάδα πραγματικά φυσάει, καθώς αποτελείται από τους Μίλος Τεόντοσιτς (Σερβία), Χέντο Τούρκογλου (Τουρκία), Κέβιν Ντουράντ (ΗΠΑ), Λίνας Κλέιζα (Λιθουανία) και Λουίς Σκόλα (Αργεντινή).