LIVE SCORES

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΕΡΒΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ 92-89 - Με τη βόμβα του... ΘΕΟντοσιτς





Αυτή είναι ομάδα! Μετά από ένα ματς διαφήμιση του αθλήματος, οι Σέρβοι επικράτησαν των Ισπανών με 92-89 και προκρίθηκαν πανηγυρικά στα ημιτελικά. Εκπληκτικό ματς από Σαβάνοβιτς, Κέσελι και Μπιέλιτσα, αλλά την παράσταση έκλεψε ο Μίλος Τεόντοσιτς που πέτυχε το νικητήριο τρίποντο από τα οκτώ μέτρα.Τα πρώτα λεπτά έδειξαν ξεκάθαρα πως οι δύο ομάδες δεν θα συμβιβάζονταν με τίποτα με την ιδέα της ήττας. Οι Σέρβοι ήταν πάντα ένα βηματάκι μπροστά, το (πρώτο) τρίποντο του Γκαρμπαχόσα ισοφάρισε σε 13-13, αλλά η συνέχεια είχε ένα μίνι σόου του Μπιέλιτσα και 10-0. Ο Ναβάρο έδωσε τις απαντήσεις του, αλλά η Ισπανία δεν πήγε πέρα από το -4.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του Σκαριόλο συνέχισαν επίμονα και (με βοήθειες από Μουμπρού) μείωσαν στον πόντο, όμως οι Σέρβοι ξεκόλλησαν επιθετικά και έτρεξαν ένα 8-1. Μπήκαν 1-2 σουτ και η άμυνα άνοιξε δίνοντας ευκαιρία για καλές επιλογές. Στα επόμενα λεπτά ο Τεόντοσιτς πέρασε την μπάλα κοντά στο καλάθι (παρά το φόβο του αθλητικού Βάσκεθ) και η ομάδα του άντεξε στην πίεση και τα τρίποντα-μαχαιριές του σπουδαίου Γκαρμπαχόσα.

Ο βετεράνος φόργουορντ γύρισε ζεστός από τα αποδυτήρια και οδήγησε την ομάδα του στην ισοφάριση με σερί 8-0 (49-49 στο 22'), ενώ αμέσως μετά το σέρβικο τάιμ-άουτ ο Ναβάρο έδωσε στην ομάδα του το πρώτο της προβάδισμα. Η ένταση του παιχνιδιού ανέβηκε κατακόρυφα με τις δύο ομάδες να ανταλλάσουν μεγάλα καλάθια και το προβάδισμα να αλλάζει χέρια διαρκώς. Η Ισπανία πήγε και στο +3, αλλά οι Σέρβοι έκλεισαν καλύτερα το δεκάλεπτο (μορφές οι Βελιτσκοβιτς και Τεόντοσιτς).

Εξίσου καλό ήταν και το ξεκίνημά τους στην 4η περίοδο - με τρίποντο του Κέσελι βρέθηκαν στο +8. Παίκτης αποκάλυψη για τη Σερβία ήταν ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς από τον πάγκο, ενώ και ο Μπιέλιτσα είχε καθοριστικη συμμετοχή πριν βγει με πέντε φάουλ. Ένα ακόμα τρίποντο του Σαβάνοβιτς έγραψε το 86-78, αλλά οι Ισπανοί δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Με πόντους από Ρούντι, Ναβάρο και Γκαρμπαχόσα έκλεισαν τη διαφορά και τελικά ισοφάρισαν 89-89 με τον Μαρκ Γκασόλ να καρφώνει από ασίστ του Ναβάρο. Έμεναν 25'' και ο Τεόντοσιτς αφέθηκε στο κέντρο να ντριμπλάρει (ελάχιστη πίεση και ούτε σκέψη για φάουλ από τον αντίπαλο) ώσπου να γυρίσει πρόσωπο, να πατήσει στα 6'' και να στείλει τρίποντη βόμβα από τα 8 μέτρα. Ασάλιωτο και 92-89! Στα τελευταία 3'' οι Ισπανοί τα έκαναν μούσκεμα και τώρα κλαίνε...