LIVE SCORES

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Στα δύσκολα σε θέλω...





Τελικώς, τσάμπα η συζήτηση, οι γκρίνιες, οι αντεγκλήσεις και η... ήττα. Η Ελλάδα επέλεξε να είναι τρίτη στον γ' όμιλο αλλά η Νέα Ζηλανδία της χάλασε τα σχέδια για ζευγάρωμα με την (πελάτισσα) Γαλλία. Νίκησε 82-70 τους Γάλλους και με τη διαφορά των 12 πόντων, τους έριξε στην τέταρτη θέση, εκείνη πήρε την τρίτη και έστειλε την Ισπανία απευθείας στην αγκαλιά μας! Βράδυ Σαββάτου (4/9, 21:00) λοιπόν, επανάληψη του τελικού της Σαϊτάμα, με έπαθλο μια θέση στους 8 του κόσμου...

Τα ζευγάρια της φάσης των 16 έχει ο,τι... τραβάει η ψυχή του κάθε μπασκετόφιλου. Δεν είναι μόνο ο πρόωρος τελικός ανάμεσα σε Ισπανία και Ελλάδα, τις δυο φιναλίστ της Ιαπωνίας δηλαδή. Είναι το σπουδαίο -από αθλητική και κυρίως ιστορική άποψη- ντέρμπι ανάμεσα στη Σερβία και την Κροατία, το ντέρμπι των Λατίνων και με... άρωμα ποδοσφαίρου, Αργεντινή-Βραζιλία. Η οικοδέσποινα Τουρκία καλείται να αντιμετωπίσει τους αθλητικούς Γάλλους (που κατάφεραν και έπεσαν πάνω στους οικοδεσπότες...), ενώ η Σλοβενία κοντράρεται με την Αυσταλία των «Ελλήνων» πια, Μάριτς και Νίλσεν.

Κι αν τα παραπάνω είναι αμφίρροπα και χωρίς διάθεση για προγνωστικά, οι λάτρεις του στοιχήματος βάλτε τα χρήματά σας εδώ: οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν την Ανγκόλα, ενώ η Λιθουανία κοντράρεται με την Κίνα.

Σμύρνη, Καισάρεια και Άγκυρα ολοκλήρωσαν το ρόλο τους στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας και τώρα όλο το ενδιαφέρον στρέφεται στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί συνεχίζεται η διοργάνωση, εκεί θα διεξαχθούν όλες οι αναμετρήσεις από εδώ και πέρα. Από το Σάββατο μέχρι την Τρίτη οι αγώνες που θα βγάλουν την 8αδα, δυο ματς τη μέρα θα έχει πλέον το πρόγραμμα.