LIVE SCORES

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Γ.ΔΩΝΗΣ - «Στην ΑΕΚ φοβούνται να πουν την αλήθεια»





«Στην ΑΕΚ φοβούνται να πουν στον κόσμο την αλήθεια και το ίδιο λάθος έκανα κι εγώ. Η ομάδα δεν είναι έτοιμη για πρωταθλητισμό με αυτές τις συνθήκες. Λένε ψέματα στους οπαδούς κι έτσι η αποτυχία φαίνεται μεγαλύτερη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τεχνικός του Ατρόμητου, Γιώργος Δώνης, μιλώντας στον Sentra 103,3. «Η ΑΕΚ είναι ειδική περίπτωση... Σε τρία παιχνίδια είχα επτά πόντους και απολύθηκα (γέλια)», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: «Αν είχε παραμείνει ο Νικολαϊδης θα με άφηναν να παρουσιάσω έργο, χωρίς να ξέρω αν θα τα είχα καταφέρει. Είναι δύσκολες οι συνθήκες στην ΑΕΚ και οι προπονητές δεν κρίνονται αντικειμενικά. Υπάρχει υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων της. Κι όταν έρχεται η αποτυχία, την κάνουν να φαίνεται πολύ μεγάλη».

Εξηγώντας πως: «Κάποια στιγμή διοίκηση ή προπονητής, γιατί κι εγώ το ίδιο λάθος έκανα, δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από τη φανέλα και το γεγονός πως η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα με πολύ κόσμο. Φοβούνται οι περισσότεροι να πουν την αλήθεια, ότι δηλαδή η ομάδα χρειάζεται χρόνο και δεν είναι έτοιμη για πρωταθλητισμό. Έτσι βγαίνουν όλοι αποτυχημένοι».

Επεσήμανε επίσης: «Για να μπορέσεις να φτάσεις τους ποδοσφαιριστές στα όρια τους, θες να τους πιέσεις με διάφορους τρόπους. Χρειάζεται και ο καλός ο τρόπος. Ο προπονητής πρέπει να πιστεύει στους παίκτες, αλλά ο παράγοντας δεν πρέπει να δείχνει ψέματα στον κόσμο. Η ΑΕΚ δεν μπορεί να φτάσει ψηλά με τις συγκεκριμένες συνθήκες που επικρατούν εδώ και τέσσερα χρόνια».

Για το δικό του πέρασμα είπε: «Ήταν τιμή που πέρασα, έστω και για λίγο, από την ΑΕΚ, μια τόσο μεγάλη ομάδα. Πίστευα ότι μπορούσα να τα καταφέρω αν μου δινόταν ο χρόνος. Ήταν περίεργες οι συνθήκες. Έγινα καλύτερος όμως, μέσα από τις εμπειρίες».

Σχολιάζοντας την απομάκρυνση του Ντούσαν Μπάγεβιτς είπε: «Αντιλαμβάνεται πλέον όλος ο κόσμος ποιες ήταν οι συνθήκες που οδήγησαν και στη δική μου αποτυχία. Όταν δυσκολεύεται ένας πολύ μεγάλος προπονητής, ελαφρύνει λίγο και τη δική μου αποτυχία».

Για τη φιλοσοφία στον Ατρόμητο είπε: «Η δική μου ομάδα έχει συγκεκριμένο μπάτζετ και βγαίνει στον κόσμο και λέει καθαρά τι προσπαθεί να διεκδικήσει. Για να προχωρήσουν οι ομάδες μπροστά χρειάζεται συσπείρωση. Και για να είναι όλοι μαζί και ενωμένοι πρέπει να υπάρχει ειλικρίνεια».

Φέτος η ομάδα του Περιστερίου παίζει καλό ποδόσφαιρο, αλλά δεν παίρνει αποτελέσματα, με τον Δώνη να αναφέρει: «Είναι συνηθισμένο φαινόμενο στη δική μου καριέρα. Πάντα οι ομάδες μου ξεκινούσαν το ίδιο σταθερά και καλά, αλλά κατά κάποιον περίεργο τρόπο δεν ήταν αποτελεσματικές στα πρώτα παιχνίδια».

Για να προσθέσει: «Επιλέγω πάντα τον δύσκολο δρόμο. Πολλές φορές το πληρώνεις και σε αποτέλεσμα. Όταν όμως περνάει ο καιρός, η ομάδα δένει και όταν συνδυάσει το καλό ποδόσφαιρο και την ουσία γίνεται αποτελεσματική και είμαστε όλοι απόλυτα ικανοποιημένοι. Φέτος η ομάδα είναι πολύ ανώτερη στο δημιουργικό παιχνίδι, αλλά πληρώνουμε την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης».

Είπε ακόμα: «Θυμώνω πάρα πολύ με τους ποδοσφαιριστές μου. Και στα τέσσερα παιχνίδια δεν ήμασταν σε κανένα χειρότεροι, ίσα ίσα ήμασταν καλύτεροι κάποιες φορές. Αλλά δεν το συνδυάσαμε με αποτέλεσμα. Όταν η ανωτερότητα θα συνδυαστεί με το αποτέλεσμα πιστεύω ότι και θα εξασφαλίσουμε την περσινή μας θέση και θα κοιτάξουμε κάτι καλύτερο».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα σημείωσε: «Η ψαλίδα μικραίνει και όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Ήδη σημειώνονται αποτελέσματα που παλιότερα ξάφνιαζαν. Δεν ξέρω αν θα είναι περισσότερο ποιοτικό το πρωτάθλημα, αλλά θα έχουμε εκπλήξεις και οι μεγαλύτερες ομάδες θα δυσκολεύονται να κερδίσουν όλα τα παιχνίδια».

Για τα «στραβά» του ελληνικού ποδοσφαίρου τόνισε: «Ευθυνόμαστε όλοι. Παρασύρομαι κι εγώ κάποιες φορές από την ένταση και μιλάω για διαιτησία. Το πιο σημαντικό είναι, επειδή υπάρχουν πολλοί ρόλοι, να βελτιωθούμε όλοι και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Μόνο στην Ελλάδα βλέπουμε τόσο πιεστικά, τόσο αγχωτικά, τόσο αυτοκαταστροφικά το ποδόσφαιρο. Πρέπει να το χαρούμε περισσότερο».