LIVE SCORES

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

“Ο Χαβίτο… έθαψε την κάτοχο”





Τον γύρο του κόσμου κάνει τις τελευταίες ώρες το όνομα του Άρη, που συνέχισε να διατηρεί το εκπληκτικό ρεκόρ του εντός έδρας αήττητου, που κρατάει 42 ολόκληρα χρόνια. Η πολύ μεγάλη νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (1-0) έχει γίνει στην Ισπανία και όχι μόνο, μεγάλο θέμα, με τον Χαβίτο όπως είναι φυσιολογικό, να τραβάει πάνω του τα… φώτα. Όσο για την κάτοχο του τίτλου: Πέφτει… κράξιμο και με το παραπάνω. Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ έστησε άψογα την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο και με το γκολ του Χαβίτο πήρε μια πανάξια νίκη σε βάρος των «ροχιμπλάνκος», έχοντας την συμπαράσταση των χιλιάδων φιλάθλων της που δημιούργησαν μια καταπληκτική ατμόσφαιρα.



Με το «τρίποντο», ο Άρης απέκτησε προβάδισμα, αν και νωρίς ακόμα για την πρόκριση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης. Οι «κίτρινοι» φιγουράρουν στην κορυφή του 1ου ομίλου του Europa League, μαζί με τη Λεβερκούζεν. Ατλέτικο και Ρόζενμποργκ «συγκατοικούν» στην τελευταία και χωρίς βαθμό στο ενεργητικό τους.

«Ο Χαβίτο έθαψε την κάτοχο του τίτλου Ατλέτικο. Πρώτη ήττα στη σεζόν για τους «ροχιμπλάνκος» οι οποίοι, αν και είχαν κάποιες ευκαιρίες, δεν κατάφεραν να σκοράρουν», είναι το χαρακτηριστικό σχόλιο της εφημερίδας «As», που κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον σκόρερ των «κιτρίνων» αλλά και τον προπονητή της ομάδας, Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Και η αναφορά των ξένων ΜΜΕ συνεχίζειται: «Ο Αρης κατέβασε την Ατλέτικο από τα σύννεφα. Η ομάδα του Φλόρες άρχισε την υπεράσπιση του τίτλου της με ήττα στη Θεσσαλονίκη στην οποία πήγε για να προσφέρει θέαμα, κάτι που πλήρωσε ακριβά. Η ήττα αυτή υποχρεώνει την Ατλέτικο να κερδίσει πάση θυσία τη Λεβερκούζεν την επόμενη εβδομάδα.

Ο Χαβίτο τιμώρησε την Ατλέτικο. Κόντρα στον έμπειρο Εκτορ Ραούλ Κούπερ η ομάδα της Μαδρίτης δεν κατάφερε να σκοράρει και έχασε από την πιο αδύναμη, θεωρητικά, ομάδα του ομίλου. Η ήττα αυτή δημιουργεί αμφιβολίες και για τη μεγάλη μάχη με την Μπαρτσελόνα για το πρωτάθλημα.

Η Ατλέτικο άρχισε την υπεράσπιση του τίτλου της με μία απροσδόκητη ήττα από τον Αρη στη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα του Φλόρες δεν έδωσε ποτέ την αίσθηση ότι ήλεγχε την αναμέτρηση και εν τέλει έχασε με ένα γκολ του Ισπανού του Χαβίτο».

Όσο για τον ελληνικό Τύπο: «Τον Άρη προσκύνησε και ο Φορλάν», «Βαρδ-Άρης», «Cuper Αρης», «Θεριό Άρης», είναι μερικοί χαρακτηριστικοί τίτλοι.