LIVE SCORES

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ εν ενεργεία διαιτητής





Την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τεντέ ζητάει η εβδομαδιαία εφημερίδα "Το Ποντίκι", η οποία αποκαλύπτει στο σημερινό (23/9) φύλλο ένα έγγραφο ντοκουμέντο για εν ενεργεία διαιτητή, που πιάστηκε στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ, με καταθέσεις περίπου 300.000 ευρώ που προέρχονται από κέρδη στο Στοίχημα!
Ηδη στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ βρίσκονται στοιχεία για τα υπέρογκα κέρδη εν ενεργεία διαιτητών στο Στοίχημα. Το "Ποντίκι" έχει στην κατοχή του ένα παραστατικό είσπραξης από τον ΟΠΑΠ, το οποίο καταγράφει λεπτομερώς πως ο εν ενεργεία διαιτητής κέρδισε μέσα σε μια οκταετία 300.000 ευρώ στο Στοίχημα!




Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει η εφημερίδα, υπάρχουν αρκετοί τυχεροί ή... ικανοί στοιχηματζήδες, εν ενεργεία διαιτητές πάντα, στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ. Η "ικανότητα" κάποιων διαιτητών να προβλέπουν σωστά στο Στοίχημα ίσως είναι μια από τις εξηγήσεις για τις άθλιες διαιτησίες και τις αλλοιώσεις αποτελεσμάτων που παρακολουθούμε και σε αυτές τις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Εκτός όμως από τους διαιτητές με τις... μαντικές ικανότητες, στον χώρο του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου ευδοκιμούν και "μάγοι" μάνατζερ που είχαν τη δυνατότητα να κρύβουν από την εφορία τραπεζικούς λογαριασμούς δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Ηδη το ΣΔΟΕ ερευνά δύο περιπτώσεις λογαριασμών, όπου διακινούνται χρήματα ποδοσφαιριστών, διαιτητών, Ποδοσφαρικών Ανώνυμων Εταιρειών, παραγόντων και άλλωμ επιφανών προσωπικοτήτων που δραστηριοποιούνται στον χώρο του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ενδιαφέρον, θα είχε η επέκταση των ερευνών στους λογαριασμούς, τις φορολογικές ενημερότητες και το πόθεν έσχες όλων των παραγόντων που εμπλέκονται με το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ξεκινώντας από τους προέδρους των ΠΑΕ (κάποιοι απ' αυτούς έχουν παρόμοιες με τους διαιτητές... μαντικές ικανότητες στο Στοίχημα) και φτάνοντας στους... εξωφυλαρούχες