LIVE SCORES

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΕΚ - Προς την έξοδο ο Ίσμαελ Μπλάνκο: «Η πρόταση κρίνεται ανεπαρκής»





Η ΑΕΚ προχώρησε, όπως αναμενόταν, στην κατάθεση των προτάσεων της στους Νάτσο Σκόκο και Ίσμαελ Μπλάνκο για την ανανέωση των συμβολαίων τους, με τις προσφορές και περιμένει την οριστική απάντηση των δύο Αργεντινών άσων. Και αν για τον πρώτο υπάρχει αισιοδοξία, για τον δεύτερο δεν ισχύει το ίδιο. Η νέα προσφορά της Ένωσης στον Μπλάνκο φτάνει τις 500.000 ευρώ συν 200.000 ευρώ μπόνους. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο μάνατζερ του, Γκουστάβο Οναϊντία δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή, αφού οι απαιτήσεις του παίκτη φτάνουν τις 700.000 ευρώ ετησίως (καθαρά).

«Η πρόταση κρίνεται ανεπαρκής για να ανανεώσει ο παίκτης το συμβόλαιό του», αναφέρει στη Sportday. Και συνεχίζει: «Έλαβα την πρόταση της ΑΕΚ και απάντησα αμέσως αρνητικά, διότι θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνεται σε όσα έχει προσφέρει ο Ισμαέλ αυτά τα τρία χρόνια. Η πρόταση κρίνεται ανεπαρκής για να ανανεώσει ο παίκτης το συμβόλαιό του και είναι πολύ μακριά από αυτά που ζητούσαμε.

Ευχαριστούμε την ΑΕΚ για την προσπάθεια που κάνει να τον κρατήσει, προσφέροντάς του όσα κρίνει πως πρέπει να του προσφέρει. Και ο Μπλάνκο, όμως, έχει το δικαίωμα να κρίνει ότι αυτά δεν είναι ικανοποιητικά σε σχέση με όσα έχει δώσει στην ομάδα. Δεν ξέρω αν αυτή ήταν η τελική πρόταση της ΑΕΚ, αυτό το ξέρει η διοίκησή της. Εμείς κρίνουμε τι έχει προσφέρει ο παίκτης και θεωρούμε ότι με την πρόταση αυτήν δεν ανταμείβεται».

«Με δεδομένο ότι ο Μπλάνκο δεν αγωνίζεται, μήπως απορρίψατε την προσφορά και για αγωνιστικούς λόγους;», ρωτήθηκε ο Οναϊντία. Και η απάντηση του: «Με τον πρόεδρο της ΑΕΚ συζητάμε το οικονομικό. Το αγωνιστικό το κερδίζει κάθε παίκτης στο γήπεδο. Προς το παρόν ο προπονητής κρίνει πως κάποιος άλλος επιθετικός μπορεί να προσφέρει περισσότερα από τον Μπλάνκο».

Αισιοδοξία για Σκόκο

Για τον Νάτος Σκόκο η νέα πρόταση περιλαμβάνει αύξηση αποδοχών (περίπου στις 800.000 ευρώ). Μάλιστα, αν πιάσει τα μπόνους ο Σκόκο φτάνει το ένα εκατομμύριο ετησίως και γίνεται ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της ΑΕΚ. Και στην Ένωση αισιοδοξούν ότι θα πει το ναι.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ελληνας ατζέντης του «Δαίμονα», Παύλος Διαννής, δεν ασχολήθηκε χθες με το mail που έλαβε κι αυτό διότι βρισκόταν στην Βαρκελώνη και στο γήπεδο της Μπαρτσελόνα παρακολουθώντας την εύκολη νίκη της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Επιμέλεια: Νίκος Κουβαράς