LIVE SCORES

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΡΗΣ - Κούπερ: «Βήμα βήμα και θα καταφέρουμε»





«Παίζουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ο Άρης όμως βρίσκεται σε μία καλή στιγμή. Ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα με μία εκτός έδρας νίκη. Νωρίτερα υπήρχε η είσοδος μας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα όμως πρέπει να πηγαίνει βήμα βήμα και να συγκεντρωθεί σε κάθε παιχνίδι που έχει να παίξει», τόνισε ο τεχνικός του Άρη, Έκτορ Ραούλ Κούπερ στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Και συνέχισε: «Πρέπει να κάνεις σταθερά βήματα γιατί αλλιώς μπορεί αν στραβοπατήσεις και να πέσεις. Θα πρέπει να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία. Υπάρχει κίνητρο και αισιοδοξία. Είχαμε αρκετά χρόνο να δουλέψουμε στο παιχνίδι και δεν έχουμε προβλήματα. Από εκεί και πέρα η αισιοδοξία που υπάρχει έχει να κάνει και με το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα. Αυτό δημιουργεί φιλοδοξία. Βλέπουμε το δικό μας ξεκίνημα και το δικό τους, δημιουργούνται φιλοδοξίες που θα έπρεπε να είναι περισσότερο ευχές.

Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε τα δικά μας εργαλεία, τα δικά μας κίνητρα και βήμα βήμα να φθάσουμε παραπάνω. Όλος ο λαός μας είναι χαρούμενος και αυτό φυσικά είναι καλό. Καταλαβαίνετε πόσο άσχημο θα ήταν να υπήρχε το αντίθετο συναίσθημα. Ο κόσμος βλέπει κάποια καλά πράγματα στην ομάδα. Τους νιώθω καθώς μας λένε συνέχεια πόσο καλύτερα μπροούμε να πάμε. Όμως αυτό μπορεί να επηρεάσει. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Ξέρουμε ποία ομάδα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τι μας περιμένει. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και οφείλουμε να κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός. Χαίρομαι που υπάρχει αυτή η ατμόσφαιρα και την κατανοώ. Φυσικά και θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε χαρούμενοι. Το ποδόσφαιρο επιφυλάσσει εκπλήξεις και προσωπικά θέλω η ομάδα μου να έχει να αντιμετωπίσει όσο το δυνατόν λιγότερες εκπλήξεις».

Για το αν οι διοικητικές εξελίξεις στον Παναθηναϊκό και το στραβοπάτημα της πρεμιέρας, επηρεάσει τους παίκτες του «τριφυλλιού» σχολίασε: «Εμένα με ενδιαφέρει πρώτα η δική μου ομάδα και πως θα παρουσιαστεί. Αυτό που σκέφτομαι είναι τι πρέπει να κάνουμε εμείς για να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό στον αγωνιστικό χώρο. Ίσως κουράσω αλλά η ομάδας μας πρέπει να πηγαίνει βήμα – βήμα. Πρέπει να ξοδέψουμε όλη μας την ενέργεια για να πάρουμε το παιχνίδι. Πάντα μου αρέσει να βλέπω τον αντίπαλο σαν μία καλή ομάδα με καλούς ποδοσφαιριστές. Αν μία ομάδα δεν είναι σε καλή κατάσταση για διάφορους λόγους, αυτό μπορεί να είναι και καλό. Το καλύτερο όμως είναι να περιμένεις ότι ο αντίπαλος θα είναι καλά, ώστε να προετοιμαστείς καλύτερα».

Για το αν αυτό το παιχνίδι μπορεί να είναι καθοριστικό για την εξέλιξη του πρωταθλήματος, ο Έκτορ Κούπερ απάντησε: «Ακόμη είναι πολύ νωρίς, μόλις στην δεύτερη αγωνιστική. Εγώ δεν μπορώ να δώσω προγνωστικά για το πως θα είναι η κατάσταση μετά από τέσσερις μήνες. Σίγουρα δουλεύουμε για να πηγαίνουν καλά τα πράγματα. Δεν ξέρω αν το αποτέλεσμα αυτό μπορεί να κρίνει πολλά, όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να πατάς βήμα – βήμα. Αν κοιτάς πολύ ψηλά δίχως να πατάς καλά μπορεί να πέσεις και να έχεις δύσκολες στιγμές να αντιμετωπίσεις».

Για το θέμα του Μεχντί Ναφτί, ο κ. Κούπερ σχολίασε: «Πρέπει να συνοψίσουμε κάποια πράγματα μιλώντας για το συγκεκριμένο θέμα. Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει μία ιδιαίτερη επαφή όσο αφορά τον ποδοσφαιριστή με την δική μας την ομάδα. Μέχρι στιγμής δεν είναι πολύ προβληματική για να μην υπερβάλλουμε. Καμιά φορά τα πράγματα γίνονται πιο θερμά, κυρίως όταν οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στην εθνική τους. Επειδή όλα αυτά θα έβρισκαν την λύση τους όταν ο ποδοσφαιριστής επέστρεφε και κανείς δεν είχε την σιγουριά για το πως θα καταλήξει το θέμα, καθώς ο παίκτης θα είχε και μία σημαντική συνάντηση με την διοίκηση, αποφάσισα να τον αφήσω εκτός, γιατί αν τον τοποθετούσα στην λίστα θα έγερνα την πλάστιγγα προς τον ποδοσφαιριστή. Γι΄ αυτό και αποφάσισα να μην τον συμπεριλάβω στην λίστα».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από τις μεταγραφές κι αν περιμένει και άλλους παίκτες, ο Κούπερ απάντησε: «Θα χρησιμοποιήσω μία απάντηση δανεισμένη από άλλον προπονητή. Είμαστε ιδανικά γιατί αυτό είναι το υπάρχον υλικό. Αν έρθει κάποιος θα τον καλωσορίσουμε, αν δεν έρθει καλύτερα. Είμαστε αισιόδοξοι».