LIVE SCORES

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

«Δεν ασχολούμαι με τον Παναθηναϊκό...»





«Δεν ασχολούμαι με τον Παναθηναϊκό. Εμείς είμαστε Ολυμπιακός και πρέπει να κυριαρχούμε…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, παρουσία και του Sportnet. Ο Βάσκος παραδέχθηκε παράλληλα πως έχει αδικήσει τους Κριστιάν Νέμεθ και Ζαουάντ Ζαϊρί. Είχε προηγηθεί η ανοικτή προπόνηση. Για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης: «Προχθές κάναμε ένα καλό παιχνίδι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα βάλουμε αυτό πιλότο και θα το κάνουμε σε κάθε παιχνίδι. Έχουμε έναν στόχο και θέλουμε να φτάσουμε εκεί».
Για το αν μπορεί να συνεχίσει η ομάδα στον ίδιο ρυθμό: «Παίξαμε ένα καλό παιχνίδι και δεν σημαίνει τίποτα περισσότερα. Μεθαύριο μπορεί να παίξουμε άσχημα. Εμείς έχουμε ένα προορισμό και πρέπει να φτάσουμε σε αυτόν τον στόχο. Δε σημαίνει επειδή κάναμε ένα καλό παιχνίδι ότι θα συμβαίνει πάντα. Υπάρχουν πράγματα που πετύχαμε σε αυτό το παιχνίδι αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε να προπονούμαστε και να βελτιώνουμε».

αυτόν τον στόχο. Δε σημαίνει επειδή κάναμε ένα καλό παιχνίδι ότι θα συμβαίνει πάντα. Υπάρχουν πράγματα που πετύχαμε σε αυτό το παιχνίδι αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε να προπονούμαστε και να βελτιώνουμε».

Για το αν ο Ολυμπιακός θα παρατάσσεται διαφορετικά στα εκτός κι εντός έδρας ματς: «Όχι, θέλουμε να έχουμε μια κοινή γραμμή. Υπάρχουν παιχνίδια που πρέπει να προετοιμάζουμε τη ψυχολογία μας. Ανάλογα με την έδρα προετοιμαζόμαστε. Αλλά εμείς θέλουμε να έχουμε την ίδια χημεία κι εντός κι εκτός έδρας. Στο παιχνίδι με τον Ηρακλή ας πούμε ήμασταν αρχικά καλοί, αλλά μετά χάσαμε.

Είμαστε Ολυμπιακός και θέλουμε να έχουμε πάντα την πρωτοβουλία. Και στην επίθεση και στην άμυνα. Και αυτό θέλουμε να μην υπάρχουν κενά ανάμεσα στην άμυνα και την επίθεση. Να είμαστε πάντα έτοιμοι να αμυνθούμε και να επιτεθούμε. Όλοι μαζί να τα κάνουμε επίθεση και άμυνα. Αυτό είναι πολύ δύσκολο και γι’ αυτό προπονούμαστε σκληρά».

Για το πότε θα είναι ο Ολυμπιακός έτοιμος και πιο είναι το δυσκολότερο κομμάτι στο δέσιμο της ομάδας: «Από την μέρα που ήρθα όλος ο κόσμος με ρωτά πότε θα είναι έτοιμη η ομάδα και πότε θα είναι τέλεια. Δεν μπορούμε να βάλουμε ένα χρονικό όριο. Το πρωτάθλημα έχει ήδη ξεκινήσει και πρέπει να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Είμαι στην ομάδα εδώ και ενάμισι μήνα και δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την ετοιμότητα της ομάδας. το πρωτάθλημα προχωράει και πρέπει να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Αυτό που δεν έχει γίνει ακόμα είναι να γνωρίσω καλύτερα τους ποδοσφαιριστές μέσα στο παιχνίδι και με τον τρόπο που αγωνίζονται».

Για τους πολλούς ποιοτικούς παίκτες στο ρόστερ και την αξιοποίησή τους: «Είναι ένα από τα προβλήματα που έχω, δεν έχουμε πολλά παιχνίδια και όλοι οι παίκτες θέλουν να παίξουν. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που αξίζουν να συμμετέχουν, είναι ένα καλό πρόβλημα για τον προπονητή, αλλά πάντα προβληματίζομαι για τους παίκτες. Αρχικά ποιους θα πάρω στην αποστολή και μετά ποιους θα βάλω στην 11άδα».

Για τους πολυθεσίτες «Αυτό συμβαίνει σε όλες τις ομάδες. Υπάρχουν παίκτες που μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις σε πολλές θέσεις. Και άλλους που είναι εδικοί για μία θέση. Πάντα όταν διαλέγεις αποστολή προτιμάς να πάρεις παίκτες που μπορούν να καλύψουν πολλές θέσεις για να μπορούν να καλύψουν τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν σε έναν αγώνα. Πολύ σημαντικό το πλεονέκτημα να μπορεί ένας παίκτης να παίξει σε πολλές θέσεις. Αυτοί στον Ολυμπιακό είναι οι Φουστέρ, ο Τοροσίδης, Μοντεστό, Μοϊσές κ.α. είναι που μπορούν να παίξουνε σε πολλές θέσεις. Επίσης ο Μπράβο και ο Χολέμπας μπορούν να βοηθήσουν αριστερά».

Για τις πολλές ευκαιρίες και τα λίγα γκολ: «Είναι αλήθεια, δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες και δεν είναι φυσιολογικό που εναντίον του Ηρακλή για παράδειγμα βάλαμε μόνο ένα γκολ. Κι ότι στο πρώτο ημίχρονο με τον Αστέρα βάλαμε μόνο ένα γκολ. Είναι κάτι που πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να είμαστε πιο ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια. Θα με απασχολούσε αν δεν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε παιχνίδι. Μετά θα πρέπει να βρεις τον τρόπο να βάλεις το γκολ».

Για το αν είναι ευκαιρία το βατό πρόγραμμα σε σχέση με τον Παναθηναϊκό: «(Γέλια). Περιμένω να με ρωτήσετε για τον Ολυμπιακό Βόλου. Και όχι για την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Ο Βόλος είναι μια δυνατή ομάδα με καλή ποιότητα και αυτή έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Πώς να σχολιάσω τον ΠΑΟ; Αφού είδα τον Βόλο να κάνει υπέροχο παιχνίδι με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Δεν ασχολούμαι τώρα με τον ΠΑΟ. Προηγούνται εξίσου δύσκολα παιχνίδια. Διαφωνώ μαζί σας. Μπορεί να είμαστε πρώτοι και να είμαστε χαρούμενοι, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Πρέπει να είμαστε πρώτοι και να το εκτιμήσουμε. Πέρυσι ήμασταν πέμπτοι τέτοια εποχή...».

Για το πρωτάθλημα: «Αυτή τη στιγμή δεν παίρνουμε κάποιο βραβείο που είμαστε πρώτοι. Είναι πολύ γρήγορο για να πω κάτι, ο τίτλος θα δοθεί σε έξι-εφτά μήνες, είναι νωρίς για να πω κάτι. Δεν μπορούμε να κοιτάμε μόνο το τέλος και τον στόχο, να πηγαίνουμε βήμα-βήμα γιατί αν κοιτάμε μόνο το τέλος του πρωταθλήματος θα ‘χάσουμε’ το παιχνίδι που έχουμε την Κυριακή»

Για τους Ιμπαγάσα, Φετφατζίδη, Φουστέρ: «Ένας ποδοσφαιριστής δεν είναι καλύτερος από τον άλλον, είναι απλώς διαφορετικός. Αλλά μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε με διαφορετικό τρόπο. Αν θέλουμε να ελέγξουμε το παιχνίδι ο Ιμπαγάσα είναι καλύτερος για τή τη θέση. Ο Φeτφατζίδης είναι πολύ γρήγορος παίκτης, όμως είναι λίγο καιρό στην πρώτη εθνική και μένουν πολλά να μάθει. Πρέπει να βοηθήσει πιο πολύ στην άμυνα και να είναι πιο αποτελεσματικός στην τελική προσπάθειά του. Ο Φουστέρ είναι ο παίκτης που βοηθάει περισσότερο από όλους στην άμυνα και στη στρατηγική. Επίσης ο Φουστέρ είναι ο παίκτης από τους τρεις που μπορεί να βγει πιο εύκολο και να προσφέρει πολλά στο γκολ. Όμως και αυτός έχει πολλά να μάθει».

Γιώργος Κυριακόπουλος