LIVE SCORES

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Πλεσίς: «Ήρθα να παίξω σε μια μεγάλη ομάδα», προς επέκταση ο Ζιλμπέρτο





Έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία του ο Νταμιάν Πλεσίς. Ο 22χρονος Γάλλος αμυντικός χαφ ανήκει πλέον στον Παναθηναϊκό και αναφέρει πως είναι έτοιμος να δώσει τον καλύτερο του εαυτό για τη νέα του ομάδα. «Έρχομαι για να παίξω», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πλεσίς, που ελπίζει να «κερδίσει» τον τεχνικό των «πρασίνων», Νίκο Νιόπλια.


Και συνεχίζει: «Ήμουν σε μεγάλες ομάδες, τη Λιόν και τη Λίβερπουλ. Έρχομαι σε μία ακόμα μεγάλη ομάδα με σπουδαίους παίκτες και θέλω να αγωνιστώ σε υψηλό επίπεδο. Έρχομαι για να παίξω».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πλεσίες δεν είναι καθόλου άγνωστος στον νέο του προπονητή. Ο Νιόπλιας είχε παρακολουθήσει τον παίκτη στο Euro U-19 του 2007, όπου η Εθνική Νέων με τον Κοζανίτη τεχνικό στο «τιμόνι» έφτασε έως τον τελικό της διοργάνωσης της Αυστρίας, όπου έχασε με 1-0 από την Ισπανία.

Στο πλαίσιο του σκάουτινγκ που είχε κάνει τότε είχε ξεχωρίσει τον Πλεσίς, ο οποίος ήταν ένα από τα βασικά στελέχη της Γαλλίας (βρισκόταν στον άλλο όμιλο, με Γερμανία, Σερβία και Ρωσία).

Σκέψεις για επέκταση στον Ζιλμπέρτο Σίλβα

Σε συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του, το οποίο ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2011, προτίθεται να καλέσει ο Παναθηναϊκός τον Ζιλμπέρτο Σίλβα. Στον Παναθηναϊκό εκτιμούν ότι ο Βραζιλιάνος έχει μπροστά του τουλάχιστον δυο χρόνια ποιοτικού ποδοσφαίρου, ειδικά από τη στιγμή που πλέον δεν έχει υποχρεώσεις με την εθνική Βραζιλίας.

Βάσει του τρέχοντος συμβολαίου αμείβεται με περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ. Μετά από τα νέα δεδομένα στην οικονομία, είναι δεδομένο ότι η πρόταση που θα γίνει στον Ζιλμπέρτο να του αποφέρει σαφώς λιγότερες αποδοχές.

Εντυπωσιάζει ο Λουίς Γκαρσία

Δύο εβδομάδες προθεσμία, για να είναι απόλυτα έτοιμος, είχε ζητήσει κατά την άφιξή του στην Αθήνα ο Λουίς Γκαρσία και από ό,τι δείχνει μέχρι τώρα θα τηρήσει στο ακέραιο την υπόσχεσή του. Ο Καταλανός μέσος εντυπωσιάζει στις πρώτες του προπονήσεις με τον Παναθηναϊκό και το ευχάριστο είναι ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, γεγονός που δίνει στο Νίκο Νιόπλια την ελπίδα ότι θα τον έχει στη διάθεσή του στην αμέσως επόμενη αγωνιστική υποχρέωση του Τριφυλλιού.

Επιμέλεια: Νίκος Κουβαράς