LIVE SCORES

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Μουρίνιο: «Κορυφαίος σύλλογος ο ΠΑΟ», εγκώμια από «Don Balon»





Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Νίκος Νιόπλιας κατά τη διάρκεια του φόρουμ της UEFA στη Νιόν συζήτησε αρκετά με τον Ζοσέ Μουρίνιο. Και ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχασε την ευκαιρία να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τους «πράσινους». «Είναι κορυφαίος σύλλογος. Έχω παίξει αρκετές φορές αντίπαλος με τον Παναθηναϊκό και πρόσφατα πριν από δύο χρόνια», τόνισε ο «εκλεκτός».
Στη συνέχεια, ο Πορτογάλος θυμήθηκε και τον πρώην πρόεδρο της ΑΕΚ, Ντέμη Νικολαΐδη: «Έχω και φίλους στην Ελλάδα. Δώσε χαιρετίσματα στον Ντέμη. Είμαστε φίλοι και τα λέμε».

Από την πλευρά του, ο Νιόπλιας αιφνιδίασε τον Μουρίνιο όταν του είπε ότι ήταν συμπαίκτες με έναν παίκτη του στη Ρεάλ Μαδρίτης: «Και εσύ να δώσεις χαιρετίσματα σε έναν πρώην συμπαίκτη μου, που τον έχεις παίκτη. Τον Ντιαρά».

Εκτός του Μουρίνιο, ο Νιόπλιας είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους Πεπ Γκουαρντιόλα, Ρόι Χόντγκσον και Μάρτιν Γιολ, ακούγοντας τις απόψεις όλων για τεχνικά θέματα και κανονισμών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μουρίνιο και ο Γκουαρντιόλα τόνισαν στον Κοζανίτη τεχνικό πως η Ρούμπιν Καζάν είναι επικίνδυνη ομάδα.

«Μακριά από τη Ρούμπιν. Δεν θα την ήθελα αντίπαλο. Είναι απρόβλεπτη ομάδα και θέλει προσοχή», είπε ο προπονητής της Ρεάλ, ενώ ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα ανέφερε ότι «είναι ύπουλη ομάδα. Το καταλάβαμε και πέρυσι όταν παίξαμε».

«DON BALON»: «Χίλιους δύο τρόπους να συντρίψει τον αντίπαλο»

Το περιοδικό «Don Balon» πραγματοποίησε αφιέρωμα στον Παναθηναϊκό. «Δεν μπορείς να τον χαρακτηρίσεις τρομερό ούτε όμως εύκολο αντίπαλο. Ο Πρωταθλητής Ελλάδας έχει χίλιους δύο τρόπους να συντρίψει κάθε αντίπαλο και να χαλάσει ένα ήσυχο βράδυ. Διαθέτει ικανούς ποδοσφαιριστές, επί το πλείστον διεθνείς, σε όλες τις γραμμές του», αναφέρεται αρχικά.

Και η συνέχεια:«Ο τερματοφύλακας Τζόρβας, οι αμυντικοί Σεϊταρίδης, Βύντρα, Σπυρόπουλος και το δίδυμο “φωτιά” Κατσουράνης – Καραγκούνης στη μεσαία γραμμή συνθέτουν τη δυναμική του Παναθηναϊκού στα ανασταλτικά καθήκοντα. Εκτός από τους Ελληνες διεθνείς, στο ρόστερ του Παναθηναϊκού υπάρχουν και οι Γάλλοι Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, Γκοβού και Σισέ. Ο Μπουμσόνγκ αποτελεί την κολόνα στην άμυνα. Ο Γκοβού ιδιαίτερα αν βρεθεί στη μέρα του, φαντάζει απειλή.

Οσον για τον Σισέ είναι ένα “9” ισπανικού πρωταθλήματος που σκοράρει με την πρώτη ευκαιρία. Εκτός από τους προαναφερθέντες ο Παναθηναϊκός έχει στο ρόστερ του τον Ισπανό αμυντικό Σαριέγκι, τον βετεράνο Ζιλμπέρτο Σίλβα, και ένα SUV στη μεσαία γραμμή τον Μοζαμβικανό Σιμάο. Στους πρωταθλητές Ελλάδας αγωνίζεται και η μεγάλή ελπίδα του ελληνικού ποδοσφαίρου Σωτήρης Νίνης».

Προσοχή στον Σισέ! Είναι ο επιθετικός που κάνει τη διαφορά στην ομάδα του Παναθηναϊκού, εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα του και την τεράστια εκτελεστική ικανότητα που τον διακρίνει. Στερήθηκε μια λαμπρή εξέλιξη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο εξαιτίας των τραυματισμών που είχε στη Λίβερπουλ, ωστόσο δεν το έβαλε κάτω».

Επιμέλεια: Νίκος Κουβαράς