LIVE SCORES

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

GRAND PRIX ΙΤΑΛΙΑΣ – Στο κυνήγι του Φέτελ η Ferrari





Με χρόνο 1’22’839 ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν ταχύτερος όλων στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής στη Μόντσα. Ο Γερμανός ξέρει ότι αν θέλει να μπει ξανά δυναμικά στη διεκδίκηση του τίτλου θα πρέπει να κάνει κάτι πολύ καλό επί ιταλικού εδάφους και φρόντισε από νωρίς αν δείξει τις διαθέσεις του.
Το ίδιο ισχύει και για τον Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος ήταν μόλις 76 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός από τον πιλότο της Red Bull.Ο Ισπανός αποθεώθηκε από τους χιλιάδες υποστηρικτές της Ferrari που βρέθηκαν στις εξέδρες και μαζί με τον Φέτελ ήταν οι μόνοι που κατέβηκαν το 1’22’’. Η ιταλική ομάδα πάντως έδειξε ότι στο σπίτι της θα είναι πολύ δυνατή, έχοντας τον Φελίπε Μάσα στην τρίτη θέση, 222 χιλιοστά του δευτερολέπτου μακριά από την κορυφή.

Στην πέμπτη θέση πλασαρίστηκε ο Τζένσον Μπάτον, ο οποίος είχε κυριαρχήσει το πρωί, έχοντας το F-duct στο μονοθέσιό του, εν αντιθέσει με τον Χάμιλτον ο οποίος δεν το είχε και βρέθηκε τέταρτος. Τον έκτο χρόνο πέτυχε ο Μαρκ Γουέμπερ, ο οποίος αντιμετώπισε προβλήματα με τα υδραυλικά της RB6 του και η παρουσία του στην τελευταία περίοδο ήταν σύντομη.

Στη δεκάδα βρέθηκαν οι δύο Williams με τον Ρούμπενς Μπαρικέλο στην έβδομη θέση και τον Νίκο Χούλκενμπεργκ στην ένατη. Ανάμεσά τους «χώθηκε» ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσε ο Νίκο Ρόζμπεργκ.