LIVE SCORES

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ – ΑΡΗΣ 2-1 - Την "πάτησε" και αυτός στο "Λέρκενταλ"





Ούτε ο Αρης έφυγε με καλές αναμνήσεις από το «Λέκερνταλ». Το γήπεδο της Ρόζενμποργκ, έστω και με ελάχιστο κόσμο στο σημερινό παιχνίδι, αποδεικνύεται «καυτή» έδρα για τις ελληνικές ομάδες. Οι Κίτρινοι δεν μπόρεσαν να σπάσουν την δυσμενή παράδοση και να γίνουν η πρώτη ομάδα από την χώρα μας που θα έφευγαν με τη νίκη από την έδρα των Νορβηγών. Μοιραία ηττήθηκαν με 2-1.

Η ανάλυση

Οι Κίτρινοι του Κούπερ μπήκαν επιθετικά από το ξεκίνημα με τον Ισπανό τεχνικό να ζητά την τροφοδότηση του Χαβίτο από δεξιά, καθώς είδε ότι είχε άνετα την πλευρά και δημιουργούσε ρήγματα στην Ρόζενμποργκ. Ο Φατί βρισκόταν παντού και έκοβε κάθε επιθετική ενέργεια των Νορβηγών που απείλησαν πρώτη φορά στο 29΄ με σουτ του Ιβερσεν. Το ανέβασμα των Σκιελμπερτ και Ανάν, έδωσε ανάσες στην γηπεδούχο που ευτύχησε να προηγηθεί χάρη στην εξαιρετική σέντρα του Ντόρσιν με το αριστερό και την αδράνεια των αμυντικών του Αρη.
Ωστόσο η ομάδα της Θεσσαλονίκης παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, κόντρα στην ροή του αγώνα, αντέδρασε άμεσα. Έξι λεπτά μετά ο Κόκε έκανε αυτό που ζήτησε ο Κούπερ, άνοιξε στον Χαβίτο που έφυγε σφαίρα από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή και εκεί ο μόνος του Ρουίς δεν υπήρχε περίπτωση να αστοχήσει για να επαναφέρει την ηρεμία.
Οι παίκτες του Κούπερ μπήκαν εντελώς διαφορετικά στην επανάληψη. Είτε λόγω κούρασης είτε για κάποιον άλλο ανεξήγητο λόγο, έδωσαν αρκετό χώρο στην Ρόζενμποργκ που έκανε πλέον παιχνίδι. Ο τεχνικός του Αρη έκανε και την συνηθισμένη του αλλαγή με τον Τσέζαρεκ στην θέση του Ρουίς, ενώ λίγο μετά το δεύτερο γκολ των Νορβηγών αποφάσισε να περάσει τον πιο δημιουργικό Τόχα, στην θέση του κουρασμένου και εξαφανισμένου στο δεύτερο ημίχρονο Φατί που δεν βοηθήθηκε είναι η αλήθεια από τον Πρίττα. Δημιουργία μηδέν για τους Κίτρινους που μόνο από στημένες φάσεις, και αυτές όχι πολύ πετυχημένα εκτελεσμένες, μπόρεσαν κάπως να απειλήσουν στην επανάληψη.