LIVE SCORES

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Βλέπει μόνο την κορυφή




«Μπροστά στο καλό του Ολυμπιακού δεν πρόκειται να κάνει υποχωρήσεις για κανένα θέμα και θα το δει όλος ο κόσμος», λένε οι στενοί συνεργάτες του Βαγγέλη Μαρινάκη. »»


Την άμεση επιστροφή του Ολυμπιακού στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου, την άμεση επιστροφή στις κατακτήσεις τίτλων και τούτη η σκέψη δεν φεύγει ούτε λεπτό από το μυαλό του γνωστού εφοπλιστή. Είναι δεδομένο πως ο νέος ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού δε θέλει ούτε να σκέφτεται το ενδεχόμενο να μείνει χωρίς πρωτάθλημα τη νέα σεζόν η ομάδα του Πειραιά και όπως χαρακτηριστικά λένε οι δικοί του άνθρωποι είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι καλύτερο προκειμένου οι "ερυθρόλευκοι" να πανηγυρίσουν στο τέλος την κατάκτηση του τίτλου.

Ξέρει πολύ καλά άλλωστε ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού περιμένει από τον νέο ιδιοκτήτη της ομάδας να οδηγήσει τους "ερυθρόλευκους" στο... γνώριμο δρόμο των επιτυχιών και ο ίδιος ο Μαρινάκης έχει ανάλογη "κάψα" και θέληση με αυτή των φιλάθλων της πειραϊκής ομάδας. Είναι εξάλλου γνωστό ότι ο ίδιος δηλώνει πρώτα απ' όλα οπαδός του Ολυμπιακού.

Η κόντρα με τον πολυμετοχικό

Μεγάλος αντίπαλος των "ερυθρόλευκων" και τη νέα σεζόν θα είναι ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός, αλλά αυτό που τονίζει διαρκώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης στους συνεργάτες του είναι "ότι ο καλός Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί τίποτε και κανέναν".

Η συγκεκριμένη ρήση αποτελεί μότο για τον νέο ιδιοκτήτη των "ερυθρόλευκων" και αυτό που τόνιζαν συνεργάτες του 43χρονου εφοπλιστή για την κόντρα που θα έχει με τον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. "Ο Ολυμπιακός έχει διαφορετικό μοντέλο διοίκησης από τον Παναθηναϊκό και το γεγονός ότι στους ''πράσινους'' υπάρχουν αρκετοί μέτοχοι κάθε άλλο παρά προβληματίζει τον Μαρινάκη.

Ο ίδιος άλλωστε έχει ξεκάθαρη θέση για το συγκεκριμένο θέμα και θεωρεί πως τέτοιου είδους μοντέλα δεν είναι εύκολο να προχωρήσουν στο ποδόσφαιρο. Θεωρεί πως μια ομάδα πρέπει να έχει έναν ηγέτη". Σε ό,τι αφορά τώρα τη φιλία του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Νίκο Πατέρα και το ενδεχόμενο ο δεύτερος να είναι ξανά ο πρόεδρος του "τριφυλλιού" οι άνθρωποι του νέου ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού είναι ξεκάθαροι.

"Ο Πατέρας είναι πολύ καλός φίλος του Βαγγέλη, αλλά εδώ υπάρχει ο Ολυμπιακός. Ο κόσμος θα καταλάβει πολύ σύντομα την αγάπη ή για να είμαστε ακριβείς την ''καψούρα'' του Μαρινάκη με την ομάδα. Μπροστά στο καλό του Ολυμπιακού δεν πρόκειται να κάνει υποχωρήσεις για κανένα θέμα ο Βαγγέλης και αυτό θα το διαπιστώσει σύντομα ο κόσμος".

Το μπάτζετ των μεταγραφών

Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης ξέρει πολύ καλά ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται σημαντική μεταγραφική ενίσχυση λόγω των πολλών ελλείψεων στο ρόστερ και είναι διατεθειμένος να κάνει τις κινήσεις που χρειάζονται οι Πειραιώτες εν όψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Το μπάτζετ για τις μεταγραφές αναμένεται να είναι 20 εκατ. ευρώ και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό με το συγκεκριμένο ποσό οι Πειραιώτες μπορούν να προχωρήσουν σε μεταγραφές από το "πάνω ράφι" της αγοράς. Μεταγραφές που μπορούν ν' αλλάξουν επίπεδο τον Ολυμπιακό και να αποδειχθούν καθοριστικές για την επίτευξη του στόχου που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Μαρινάκης είναι αποφασισμένος λοιπόν να "σπρώξει" πολύ χρήμα στη μεταγραφική αγορά, σε μια περίοδο μάλιστα που τα πράγματα κάθε άλλο παρά ιδανικά μπορούν να χαρακτηριστούν για τη χώρα μας. Το γεγονός λοιπόν ότι ο νέος ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού σκοπεύει να δώσει 20 εκατ. ευρώ για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας του λιμανιού, αποδεικνύει και τη μεγάλη του θέληση να δημιουργήσει μια ομάδα που θα μπορέσει να ανακτήσει τα πρωτεία στον ελληνικό χώρο και παράλληλα να διεκδικήσει μια καλύτερη ευρωπαϊκή προοπτική.