LIVE SCORES

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

«Κόκκινη» απάντηση στην παλιΑτζούρα





Είναι γνωστό ότι η Ferrari αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια το καμάρι των Ιταλών. Κι’ όταν στο ποδόσφαιρο έρχονται τέτοια στραπάτσα, όπως ο αποκλεισμός της Scuadra Azzura από τη συνέχεια του Μουντιάλ (μόλις στη φάση των ομίλων) αποτελεί και ένα «μαξιλαράκι» στο οποίο μπορούν να ακουμπήσουν τον εγωισμό τους.


Ετσι και τώρα. Οι Ιταλοί βασίζουν πολλά στη Scuderia για αναπτέρωση του ηθικού τους. Και τα πρώτα δείγματα ήταν θετικά. Ο Φερνάντο Αλόνσο ήταν ο πιο γρήγορος στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμαστικών της Παρασκευής (25/06) και έδειξε ικανός να διεκδικήσει στον Γκραν Πρι της Βαλένθια κάτι παραπάνω από την τρίτη θέση, που τερμάτισε στον Καναδά.

Ομως, το ρόλο της Ferrari ως «χαπιού της χαράς» για την γειτονική χώρα δεν τον πήραν στα σοβαρά μόνον οι Ιταλοί πολίτες, αλλά και οι ίδιοι οι άνθρωποι της «κόκκινης αρμάδας». Αλλιώς πώς να δικαιολογηθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή (25/06) και αναφέρει: «Μετά τον αποκλεισμό των Ατζούρι, θα είναι στη διακριτική μας ευχέρεια να διατηρήσουμε την αθλητική τιμή της Ιταλίας αυτό το Σαββατοκύριακο, για τους οπαδούς της Ιταλίας, για τη Scuderia και για το έθνος».

Βαρύγδουπη σίγουρα η δήλωση, αλλά δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς το πόσο σημαντικός είναι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στην Ιταλία. Μαζί με τη Ducati, η Ferrari καταφέρνει εδώ και πολλά χρόνια να αποτελεί ένα είδους εθνικής ομάδας για τους γείτονες. Και φυσικά να γεμίζει τις εξέδρες κάθε φορά που διεξάγεται Γκραν Πρι, είτε στη Μόντσα, είτε στο Μουτζέλο. Για να μην αναφέρουμε και τους αγώνες που γίνονται στο Σαν Μαρίνο.

Κανείς δεν θα ξεχάσει την εποχή του Μίκαελ Σουμάχερ, όταν και η Scuderia κυριαρχούσε στις πίστες. Ο Γερμανός έγινε δικός τους άνθρωπος. Η φιγούρα που εκπροσωπούσε τη χώρα. Και όταν αυτός εφέτος τους είπε το «όχι» για να πάει στη Mercedes, ράγισαν πολλές καρδιές. Και κυρίως μέσα στην ομάδα. Δεν είναι τυχαίες άλλωστε οι δηλώσεις του Κλάουντιο Ντομενικάλι που του είπε ότι δεν κατάλαβε τι έκανε σε ένα ολόκληρο έθνος.

Πλέον, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αποτελεί παρελθόν για τους Κόκκινους. Ομως, αντικαταστάτης υπάρχει. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Φερνάντο Αλόνσο. Ενας Ισπανός. Βέβαια, ο πιλότος από την Αστούρια (και γνωστός οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης) έχει να αγωνιά για το μέλλον της δικής του χώρας στο Μουντιάλ, αλλά ξέρει τι πρέπει να κάνεις στους δρόμους του Λιμανιού της Βαλένθια.

Και με τη νέα σχεδίαση που θα έχει η F 10 στην Ισπανία δεν είναι απίθανο να τα καταφέρει. Νέο σύστημα εξάτμισης και αναβαθμισμένη ανάρτηση θα βοηθήσουν τους δύο πιλότους της Ferrari στο έργο τους, που ενδεχομένως να φέρουν την παρηγοριά στην Ιταλία.