LIVE SCORES

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Porca miseria...




Ως κλασική Ιταλία, θα πρέπει να πάρει την πρόκριση για τους «16» στην τελευταία αγωνιστική, καθώς κατάφερε να μείνει στο 1-1 με τη Ν. Ζηλανδία, που σκόραρε από θέση οφ σάιντ.



Ο Μαρτσέλο Λίπι επέλεξε για την Ιταλία την 11άδα που είχε αρχίσει και το ματς με την Παραγουάη, με μοναδική αλλαγή φυσικά την παρουσία του Μαρκέτι κάτω από τα δοκάρια, αντί του τραυματία Μπουφόν. Οι προβλέψεις πριν την έναρξη της αναμέτρησης ήθελαν την παγκόσμια πρωταθλήτρια να μπαίνει δυνατά από την αρχή για να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα απλοποιούσε πολύ τα πράγματα για τη συνέχεια.

Τελικά η κατάσταση έγινε... περίπλοκη για τους ατζούρι, καθώς στο 7ο λεπτό βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του Σμελτζ. Ένα γκολ, πάντως, που δε θα έπρεπε να μετρήσει, καθώς ο σκόρερ ήταν σε θέση οφ σάιντ. Το 0-1 ήταν γεγονός, όπως και η νευρικότητα των Ιταλών, οι οποίοι προσπάθησαν να πιέσουν από το επόμενο λεπτό αλλά το έκαναν με ανορθόδοξο τρόπο.

Η ομάδα του Λίπι δεν μπορούσε να βάλει την μπάλα κάτω και να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα, με συνέπεια να βασίζεται στις επελάσεις του Τζαμπρότα από δεξιά, μήπως και βρεθεί η λύση. Το 4-4-2 με τον Μαρκίζιο σαν... εξτρέμ δεν μπορούσε να λειτουργήσει, η μπάλα δεν έφτανε ποτέ σωστά στους Ιακουίντα, Τζιλαρντίνο κι έτσι η σκουάντρα ατζούρα απειλούσε μόνο με κάποια μακρινά σουτ, ένα εκ των οποίων, από τον Μοντολίβο, κατέληξε στο δοκάρι.

Το παιχνίδι γινόταν κυριολεκτικά στο μισό γήπεδο καθώς η Ν. Ζηλανδία δεν περνούσε ποτέ τη σέντρα και οι Ιταλοί προσπαθούσαν να λύσουν τον γόρδιο δεσμό. Το κατάφεραν στο 29', όταν ο Ντε Ρόσι κέρδισε το πέναλτι μετά το τράβηγμα της φανέλας από τον Σμιθ και ο Ιακουίντα ευστόχησε από τα 11 βήματα για το 1-1. Έχοντας λιγότερο άγχος, πλέον, η Ιταλία φάνηκε να... χαλαρώνει κάπως κι έτσι δεν έγινε κάτι αξιοσημείωτο μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου.