LIVE SCORES

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

SPORTNET BET Με Ουρουγουάη και ΗΠA




SPORTNET-BET
Από τα ματς του Σαββάτου, ξεχωρίζει ο άσος της Ουρουγουάης κόντρα στη Νότια Κορέα. Η “σελέστε” με άψογη αμυντική τακτική κατάφερε να προκριθεί πανηγυρικά στη φάση των “16”, ενώ το σύστημα με την τριπλέτα των Καβάνι – Φορλάν – Σουάρες στην επίθεση, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στα δύο τελευταία ματς του γκρουπ, δείχνει να της ταιριάζει γάντι

Στον αντίποδα, η Νότια Κορέα βρίσκεται στα νοκ άουτ ματς μόνο και μόνο επειδή η Νιγηρία έχασε τα άχαστα στο μεταξύ τους ματς, αλλά και γιατί εκμεταλλεύτηκε τη νωθρότητα που έδειξε η Εθνική μας ομάδα στην πρεμιέρα. Μετριότατο το ρόστερ της, με παίκτες που απλά τρέχουν ασταμάτητα και είναι καλοί, παραδόξως, στις στημένες φάσεις. Η Ουρουγουάη που βλέπουμε στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής έχει και ποιότητα, αλλά και την ηρεμία που δεν είχε σε άλλες μεγάλες διοργανώσεις. Στο 1,80+ αυτός ο άσος μπορεί άνετα να είναι “κεφάλι” σε όλα τα παρολί μας.

Όσον αφορά το άλλο ματς της ημέρας, οι ΗΠΑ φαίνεται να έχουν ένα σημαντικό προβάδισμα κόντρα στη Γκάνα. Η τελευταία προκρίθηκε στην φάση των νοκ άουτ με μόλις δύο γκολ ενεργητικό και αυτά με πέναλτι. Μπορεί να παίζει ουσιαστικά εντός έδρας, αλλά αποδεικνύεται ότι είναι στην ίδια μοίρα με όλες τις υπόλοιπες ομάδες της Αφρικής που δεν έπεισαν στη διοργάνωση. Από την άλλη μεριά, οι Αμερικανοί έχουν φτάσει δικαιότατα ως εδώ. Καλοδουλεμένη ομάδα, παίζουν καλό ποδόσφαιρο, ενώ παρά τα εγκλήματα εις βάρος τους κατάφεραν να τερματίσουν στην 1η θέση σε ένα αρκετά δύσκολο όμιλο. Ο Λάντον Ντόνοβαν αποδεικνύεται ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος του ηγέτη, με άξιο συμπαραστάτη τον Κλιντ Ντέμπσεϊ της Φούλαμ. Το μάλλον... άναρχο παιχνίδι της Γκάνας δεν έχει τύχη σε αυτό το ματς. Αυτή η Αμερική πείθει περισσότερο από ποτέ στην ιστορία της ότι μπορεί να φτάσει ψηλά. Στο 2,40+ του άσου δεν μπορούμε να αντισταθούμε.

Συνεχίζουμε με το πρωτάθλημα της Ιρλανδίας και τον άσο της Σλίγκο Ρόβερς κόντρα στη Σεντ Πάτρικς. Η Σλίγκο Ρόβερς είναι με διαφορά η πιο φορμαρισμένη ομάδα αυτή τη στιγμή στη χώρα, αφού προέρχεται από έξι νίκες στα τελευταία επτά επίσημα ματς της, διάστημα στο οποίο σημείωσε 24 γκολ. Με τον Πάντρεγκ Άμοντ να σκοράρει κατά... ρυπάς, πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 9 γκολ σε 16 ματς, η Σλίγκο πείθει ότι μπορεί να έχει μια πολύ άνετη σεζόν και ειδικά εντός έδρας μπορεί να προβληματίσει κάθε αντίπαλο. Από την άλλη μεριά, η Σεντ Πάτρικς είναι φέτος με τα... φεγγάρια της. Τη μια κερδίζει άνετα την πρωταθλήτρια των τελευταίων ετών Μποέμιαν και την άλλη χάνει από την εκ των ουραγών Ντροχέντα. Ο άσος στο 2,40+ σαφώς και αξίζει της προσοχής μας, ειδικά από τη στιγμή οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στο ίδιο γήπεδο για το Λιγκ Καπ, με τη Σλίγκο να... σκορπάει με 4-1 την αντίπαλό της.

Από εκεί και πέρα, θα απλώσουμε τα... δίχτυα στο MLS, το οποίο ξαναρχίζει, μετά από μια σύντομη διακοπή, ελέω Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το Λος Άντζελες είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα αυτή τη τη στιγμή, με αποτέλεσμα οι αποδόσεις του διπλού στο 2,50+ για νίκη μέσα στο Τορόντο είναι τουλάχιστον προκλητικές. Το Τορόντο είναι μια μέτρια ομάδα, αλλά βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, οχτώ σερί ματς χωρίς ήττα σε όλες τις διοργανώσεις που μετέχει, ενώ παραδοσιακά είναι πολύ ισχυρό εντός έδρας. Οι φετινοί Γκάλαξι όμως δεν παίζονται. Μόλις μία ήττα σε 13 ματς, καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα με μόλις τέσσερα γκολ παθητικό, αλλά και η καλύτερη επίθεση με 22 γκολ ενεργητικό. Ο Μπρους Αρίνα κάνει εξαιρετική δουλειά, ενώ οι απουσίες παικτών με την εθνική ομάδα ελάχιστα την είχαν επηρεάσει στα τελευταία ματς. Είναι ξεκάθαρο ότι το Λος Άντζελες είναι καλύτερη ομάδα και αξίζει να ρισκάρουμε τα λεφτά μας πάνω του.

Για το τέλος, θα κρατήσουμε και τον άσο του Χιούστον, στην αναμέτρηση με το Κολοράντο. Το Χιούστον πήγε στη διακοπή για το Μουντιάλ με τρεις σερί ήττες, αλλά η πρωταθλήτρια του 2006 και του 2007 παραμένει σε ανταγωνιστικό επίπεδο, ενώ παραδοσιακά είναι πολύ ισχυρή στην έδρα της. Εκεί, το Κολοράντο περνάει... εφιαλτικές στιγμές, αφού μετράει σε έξι ματς πέντε ήττες και μια ισοπαλία, έχοντας δεχθεί συνολικά 16 γκολ! Όσον αφορά το Κολοράντο, είναι μια από τις καλές ομάδες της χώρας, αλλά και αυτό είναι ομάδα έδρας. Το Χιούστον θέλει πολύ αυτή τη νίκη, τόσο για βαθμολογικούς, όσο και ψυχολογικούς λόγους. Από τη στιγμή που θα βρει μπροστά του ένα άνετο βαθμολογικά αντίπαλο, ο άσος στο 2,10+ σαφώς και αποκτάει στοιχηματική αξία.