LIVE SCORES

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

«Απάντηση στους ιεροκήρυκες της καταστροφής»





Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε γνωστό πολυχώρο της Αθήνας, παρουσιάστηκε το σπουδαίο φιλικό της Εθνικής μας ομάδας με τις ΗΠΑ στις 25 Αυγούστου. «Η παρουσία των ΗΠΑ στη χώρα μας, είναι μια απάντηση στους διάφορους ιεροκήρυκες που προβλέπουν την καταστροφή της πατρίδας μας», τόνισε ο αντιπρόεδρος της FIBA World Γιώργος Βασιλακόπουλος. Από την πλευρά του ο Τζέρι Κολάντζελο, πρόεδρος του USA Basketball με βίντεο-μήνυμα εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για αυτόν τον αγώνα στην Ελλάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος

«Στη ζωή όταν λες αυτό δεν μπορεί να γίνει πέφτεις έξω. Όλα γίνονται, όπως και αυτό το σημερινό, ότι η εθνική ομάδα των ΗΠΑ, που απαρτίζεται από παίκτες του ΝΒΑ, θα είναι στην Ελλάδα και για πρώτη φορά στη χώρα μας θα τους έχουμε εδώ. Μας το οφείλανε από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1998, όταν δεν είχε έρθει η ομάδα από το ΝΒΑ, αλλά δημιούργησαν μία ομάδα από Αμερικανούς που έπαιζαν στην Ευρώπη. Δεν θα έχουν και τώρα κάποιους σταρ, αλλά θα είναι και πάλι πολύ καλή, πιστεύω καλύτερη από ό,τι αν έπαιζαν οι σταρ. Μη ξεχνάτε πως και το 1998 μάς κέρδισαν. Άρα δεν πρέπει να υποβαθμίσουμε τη δυναμικότητα της ομάδας που θα παρατάξουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ήταν και παραμένουν το μεγάλο φαβορί. Εμείς πάμε για να επαναλάβουμε τις εμφανίσεις και να υπερασπιστούμε τον τίτλο του 2006.

Οι φίλοι μου οι Αμερικάνοι θα πρέπει να το λάβουν πολύ σοβαρά αυτό υπόψη, γιατί η ελληνική ομάδα θα είναι παρούσα με όλα της τα στελέχη. Η έλευση της ομάδας των ΗΠΑ σηματοδοτεί πολλά πράγματα και δίνει απαντήσεις σε κύκλους που υπονομεύουν την πορεία της χώρας με απαράδεκτα δημοσιεύματα. Για το λόγο αυτό χαιρετίζουμε την παρουσία της περίφημης αυτής ομάδας στη χώρα μας. Είναι μια απάντηση προς πολλές κατευθύνσεις και διάφορους ιεροκήρυκες της καταστροφής που υπάρχουν ανά τον κόσμο.

Δεν είναι θέμα συμπάθειας ή αντιπάθειας δικής μου προς το ΝΒΑ. Είναι θέμα διαφωνίας σε επίπεδο φιλοσοφίας. Δεν συμφωνούσα με τον τρόπο που είναι δομημένο το ΝΒΑ, γιατί δίνει περισσότερη σημασία στο εμπορικό κομμάτι. Ο αθλητισμός είναι περισσότερο κοινωνικό αγαθό κι όχι εμπορικό προϊόν. Οι αντιθέσεις είναι θεμιτές και οι συνθέσεις μας οδηγούν σε ένα καλύτερο αύριο. Πάντα οι σχέσεις μου ήταν καλές με τον κομισάριο του ΝΒΑ, Ντέιβιντ Στερν».

Αναλυτικά το Βίντεο-μήνυμα του Τζέρι Κολάντζελο

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ερχόμαστε στην Αθήνα για να αντιμετωπίσουμε την Ελλάδα, σε έναν αγώνα που αποτελεί προάγγελο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Έχουμε μεγάλο σεβασμό για την εθνική ομάδα της Ελλάδας, ήταν εξαιρετική η φιλοξενία το 2004 στους Ολυμπιακούς Αγώνες και δημιουργήθηκε μια μπασκετική αντιπαλότητα μεταξύ μας τα τελευταία χρόνια με τους αγώνες στο Τόκιο και το Πεκίνο. Ανυπομονούμε για αυτό το ματς».

* Την αμερικανική ομοσπονδία εκπροσώπησε ο Τζιμ Τούλι (γενικός διευθυντής USA Basketball).