LIVE SCORES

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Δερμιτζάκης: «Σεβασμός αλλά όχι φόβος»





Την πίστη και την αισιοδοξία του εξέφρασε ο Παύλος Δερμιτζάκης στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ολλανδία λίγο μετά το τέλος της τελευταίας προπόνησης του ΠΑΟΚ. Σχολιάζοντας τον αυριανό αγώνα με τον Άγιαξ είπε: «Σίγουρα υπάρχει σεβασμός, αλλά όχι φόβος για τον Άγιαξ. Έχει μειονεκτήματα, αλλά και πολλά πλεονεκτήματα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να βρούμε τα αρνητικά στοιχεία και να «χτυπήσουμε» τον αγώνα. Όσες μέρες είμαι στον ΠΑΟΚ, προσπαθήσαμε να δουλέψουμε περισσότερο στο κομμάτι της ψυχολογίας και νομίζω ότι κάναμε ο,τι έπρεπε για να το καταφέρουμε. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι και έχουμε καθαρό μυαλό και προσέξουμε κομμάτια τακτικής, νομίζω ότι θα πάρουμε ένα καλό σκορ για τον επαναληπτικό. Ο Άγιαξ είναι μεγάλη ομάδα, αλλά και ο ΠΑΟΚ έχει το δικό του όνομα στην Ευρώπη και αυτό μας δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσουμε το καλύτερο. Εύχομαι να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και να κερδίσει ο καλύτερος. Μακάρι αυτοί να είμαστε εμείς που θα χαμογελάσουμε.

Για το σχήμα που προτίθεται να κατεβάσει: «Σίγουρα οτιδήποτε πετυχημένο έχεις δεν το αλλάζεις. Ο Άγιαξ έχει καλή κατοχή και παίζει ανοικτό ποδόσφαιρο. Αν παίξουμε κλειστά, κλέψουμε μπάλες και χτυπήσουμε στις αντεπιθέσεις, νομίζω ότι θα πετύχουμε κάτι κάλο. Μετράει η αγωνιστική πειθαρχία, το καθαρό μυαλό, η συγκέντρωση, το πάθος και η δύναμη που απαιτείται να έχουν οι ποδοσφαιριστές σε τέτοιου είδους παιχνίδια.»

Για το τι έχει αλλάξει στην ομάδα: «Προσπάθησα να αλλάξω την ψυχολογία των παικτών, αλλά και κάποια πολύ μικρά κομμάτια της τακτικής. Έχω να κάνω με μεγάλους παίκτες και είμαι σίγουρος ότι έχουν καταλάβει τι θέλω από αυτούς.»

Για την ενδεκάδα: «Κοιτάμε την ομάδα του Άγιαξ, αλλά μας νοιάζει πιο πολύ η δικιά μας ομάδα. Έχω κατασταλάξει στο μεγαλύτερο κομμάτι της ενδεκάδας, αλλά υπάρχουν και παίκτες με ερωτηματικό. θα περιμένουμε. Έχουμε ακόμη χρόνο και θα παίξουν αυτοί που είναι 100% έτοιμοι.»

Για το αν δούλεψε το πρόβλημα των στημένων φάσεων: «Δεν θα πω πολλά πράγματα για αυτό. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δουλέψαμε περισσότερο στο κομμάτι της συγκέντρωσης και της συνεργασίας των παικτών. Αυτό πιστεύω ότι μετράει σε τέτοιες φάσεις.»

Για το ότι ο Άγιαξ δεν υποτιμά τον ΠΑΟΚ: «Οι μεγάλες ομάδες είναι λογικό να μην μας υποτιμούν. Το επίπεδο του ΠΑΟΚ είναι τέτοιο που βγάζει σεβασμό. Αλλά και το επίπεδο του Άγιαξ είναι τέτοιο που δεν μπορεί να μας υποτιμήσει.»

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό, για χάρη του κόσμου μας. Πέρασε μεγάλη ταλαιπωρία για να είναι κοντά μας. Η πρόκριση είναι ένα όνειρο ζωής για όλους τους ΠΑΟΚτσήδες.»

Για το πως αισθάνεται ως προπονητής του ΠΑΟΚ: «Είμαι πάρα πολύ καλά. Κανένας προπονητής δεν ξεκινά από ψηλό επίπεδο. Δεν υπάρχει άγχος, γιατί είμαι σε μία ομάδα που την αισθάνομαι σαν οικογένεια μου. Έχω ποδοσφαιριστές, έχω παιδιά που ξέρω τι ζητάνε και τώρα, αλλά και στο μέλλον θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο.»

Για την συμμετοχή του Κοντρέρας: «Ο Κοντρέρας ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα. Είναι ένα παιδί που είναι άψογος επαγγελματίας και θέλει πάρα πολύ να παίξει. Θα τον περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή, γιατί είναι ένας παίκτης που παίζει δεν παίζει βοηθά στον τομέα της ψυχολογίας. Είναι ένας γεννημένος αρχηγός, ένας γεννημένος ηγέτης.»

Για τον Άγιαξ: «Έχει ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Οι εποχές έχουν αλλάξει σε σχέση με την ομάδα του 70. Έχει διεθνής ποδοσφαιριστές και στην Ολλανδία είναι κάτι το ξεχωριστό.»