LIVE SCORES

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

ΑΓΙΑΞ - ΠΑΟΚ - Η ευρωπαϊκή περιπέτεια ξεκινά από το Άμστερνταμ





Ιστορική η σημερινή ημέρα για τον ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος» του βορρά το βράδυ της Τετάρτης (21:45 Novasports 1, SPORTNET) αντιμετωπίζει στην επιβλητική «Άμστερνταμ Αρίνα» τον Αγιαξ, στο πλαίσιο των πρώτων αναμετρήσεων του τρίτου γύρου των προκριματικών του Champions League. Οι «ασπρόμαυροι», στην προσπάθεια τους για την απόσπαση ενός θετικού αποτελέσματος, θα έχουν τη συμπαράσταση περίπου τριών χιλιάδων φιλάθλων τους.

«Ο Άγιαξ είναι μεγάλη ομάδα, αλλά και ο ΠΑΟΚ έχει το δικό του όνομα στην Ευρώπη και αυτό μας δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσουμε το καλύτερο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τεχνικός του «Δικεφάλου», Παύλος Δερμιτζάκης.

Σε ό,τι αφορά τα της εντεκάδας, ο Έλληνας προπονητής αναμένεται να παρατάξει τους Χαλκιά στο τέρμα, Μπουσαΐντι και Σνάουτσνερ στα άκρα της άμυνας και στο κέντρο αυτής τους Τσιρίλο και Ζουέλα (ή Μαλεζά). Ο Βιτόλο με τον Γκαρσία θα έχουν το ρόλο που ξέρουν πολύ καλά να φέρνουν εις πέρας παγώνοντας το ρυθμό και κλείνοντας όλους τους διαδρόμους για την άμυνα του ΠΑΟΚ.

Μπροστά τους θα είναι οι Βιεϊρίνια (δεξιά), Σορλέν (αριστερά) και Ίβιτς (κέντρο), ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Από τον τελευταίο, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ περιμένει πίεση στην αντίπαλη άμυνα όταν οι συμπαίκτες του δεν έχουν τη μπάλα και κινήσεις στην πλάτη της άμυνας όταν ο δικέφαλος βγαίνει στην αντεπίθεση, μία τακτική που θα ακολουθηθεί στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ανάλογα φυσικά με την εξέλιξη του.

Με Σουάρες για νίκη με αρκετά γκολ

«Έχουμε μπροστά μας ένα σημαντικό παιχνίδι, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Θέλουμε τη νίκη στην έδρα μας, με ένα καλό σκορ, για να τελειώσουμε από τώρα την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ», ανέφερε ο τεχνικός του Άγιαξ, Μάρτιν Γιολ.

Σε ό,τι αφορά τα πλάνα του ο Ολλανδός τεχνικός θα χρησιμοποιήσει τον Στεκέλενμπουργκ κάτω από την εστία. Στην άμυνα θα παίξουν ο Φαν Ντερ Βιλ στο αριστερό άκρο και στο δεξιό ο Ανίτα. Στο κέντρο της άμυνας οι Βερτονγκεν και Αλντερβαϊρελντ. Στη μεσαία γραμμή θα είναι οι Ενόχ, Ντε Ζέου και μπροστά τους οι Ζαμπρόμ, Ντε Γιονγκ, Εμανουελσον. Στην επίθεση ο Σουάρες.

Διαιτητής ο Σαπρόν