LIVE SCORES

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Αλλαγές στο Κύπελλο Ελλάδας





Την προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδος δημοσιοποίησε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της την Τρίτη η ΕΠΟ. Στο σύστημα διεξαγωγής προβλέπονται αλλαγές ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ. Πιο αναλυτικά:

Από την 1η ΦΑΣΗ έως και την 4η ΦΑΣΗ θα διεξαχθεί μία ενιαία δημόσια ΚΛΗΡΩΣΗ . Για την 5η ΦΑΣΗ θα διεξαχθεί μία ΚΛΗΡΩΣΗ. Για την 6η και την 7η ΦΑΣΗ θα διεξαχθεί μία ΚΛΗΡΩΣΗ.

Οι αγώνες ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΠΑΠ ολοκληρώνονται σε ΟΚΤΩ (8) ΦΑΣΕΙΣ: Με τις ομάδες η κλήρωση για την 1η έως και 4η φάση διαμορφώνεται ως εξής:

1η ΦΑΣΗ : Θα λάβουν μέρος οι 36 ομάδες της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας. Θα διεξαχθούν 18 απλοί αγώνες. ΣΥΝΟΛΟ 18 ΟΜΑΔΕΣ θα προκριθούν στην 2η Φάση . Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην Κανονική διάρκεια των αγώνων της 1ης ΦΑΣΗΣ ο νικητής αναδεικνύεται με την διαδικασία ημίωρης παράτασης και εκτέλεσης επανορθωτικών λακτισμάτων (πέναλτι) κατά την διαδικασία που προβλέπει το άρθρο 20 παρ. 9 του ΚΑΠ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ.

2η ΦΑΣΗ : Θα λάβουν μέρος οι 18 νικήτριες ομάδες που θα προκύψουν από την 1η φάση και οι 18 ομάδες της Β΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ. Θα διεξαχθούν σύνολο 18 απλοί αγώνες (στην έδρα των ομάδων που θα προκριθούν από την 1η φάση). ΣΥΝΟΛΟ 18 ΟΜΑΔΕΣ θα προκριθούν στην 3η Φάση . Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην Κανονική διάρκεια των αγώνων της 2ης ΦΑΣΗΣ ο νικητής αναδεικνύεται με την διαδικασία ημίωρης παράτασης και εκτέλεσης επανορθωτικών λακτισμάτων (πέναλτι) κατά την διαδικασία που προβλέπει το άρθρο 20 παρ. 9 του ΚΑΠ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ.

3η ΦΑΣΗ : Από τις 18 νικήτριες ομάδες που προκρίθηκαν από την 2η Φάση, μετά από κλήρωση, 4 ομάδες θα αγωνισθούν μεταξύ τους σε 2 απλούς αγώνες. Αν το ζευγάρι προκύψει με ομάδες από την Β΄ και Γ΄ Εθνική ο αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας της Γ΄ Εθνικής. Αν το ζευγάρι προκύψει με ομάδες της ίδιας κατηγορίας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που θα κληρωθεί πρώτη. Θα προκύψουν 2 νικήτριες ομάδες που θα προκριθούν στην επόμενη Φάση.

Οι υπόλοιπες 14 ομάδες προκρίνονται στην επόμενη φάση χωρίς αγώνα. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην Κανονική διάρκεια των αγώνων της 3ης ΦΑΣΗΣ ο νικητής αναδεικνύεται με την διαδικασία ημίωρης παράτασης και εκτέλεσης επανορθωτικών λακτισμάτων (πέναλτι) κατά την διαδικασία που προβλέπει το άρθρο 20 παρ. 9 του ΚΑΠ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ.

4η ΦΑΣΗ : Θα λάβουν μέρος οι δέκα εξ (16) ομάδες που θα προκριθούν από τους αγώνες της 3ης Φάσης ( οι 14 ομάδες που θα περάσουν χωρίς αγώνα και οι 2 νικήτριες ομάδες της 3ης φάσης) και οι δέκα εξ (16) ομάδες της SUPER LEAGUE. Θα διεξαχθούν 16 απλοί αγώνες στην έδρα των ομάδων της 3ης Φάσης.

ΣΥΝΟΛΟ 16 ΟΜΑΔΕΣ θα προκριθούν στην 5η Φάση . Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην Κανονική διάρκεια των αγώνων της 4ης ΦΑΣΗΣ ο νικητής αναδεικνύεται με την διαδικασία ημίωρης παράτασης και εκτέλεσης επανορθωτικών λακτισμάτων (πέναλτι) κατά την διαδικασία που προβλέπει το άρθρο 20 παρ. 9 του ΚΑΠ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ.

5η ΦΑΣΗ: Θα λάβουν μέρος οι δέκα εξ (16) νικήτριες ομάδες που θα αναδειχθούν από τους αγώνες της 4ης Φάσης. Θα διεξαχθούν οκτώ (8) απλοί αγώνες . Στους αγώνες της 5ης φάσης ο αγώνας θα διεξάγεται στο γήπεδο της ομάδας που κληρώνεται γηπεδούχος . Σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξάγεται επαναληπτικός αγώνας στην έδρα του φιλοξενούμενου. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην Κανονική διάρκεια του επαναληπτικού αγώνα ο νικητής αναδεικνύεται με την διαδικασία ημίωρης παράτασης και εκτέλεσης επανορθωτικών λακτισμάτων (πέναλτι). ΤΟ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΓΚΟΛ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΑΤΑΙ ΔΙΠΛΟ. Οι 8 νικήτριες ομάδες προκρίνονται για την επόμενη φάση .

6η ΦΑΣΗ: (ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ) Θα λάβουν μέρος οι οκτώ (8) νικήτριες ομάδες που θα αναδειχθούν από τους αγώνες της 5ης Φάσης.

Θα διεξαχθούν 4 διπλοί αγώνες (εντός και εκτός έδρας). ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ 1Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 4 ΑΓΩΝΕΣ 2Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 4 ΑΓΩΝΕΣ Οι 4 νικήτριες ομάδες θα προκριθούν για την επόμενη φάση .

7η ΦΑΣΗ : (ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ) Θα λάβουν μέρος οι τέσσερις (4) νικήτριες ομάδες που θα προκριθούν από τους αγώνες της 6ης Φάσης. Θα διεξαχθούν 2 διπλοί αγώνες (εντός και εκτός έδρας). ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ 1Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 2 ΑΓΩΝΕΣ 2Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 2 ΑΓΩΝΕΣ Οι 2 νικήτριες ομάδες θα προκριθούν για τον ΤΕΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑ .

Στους αγώνες της 6ης και 7ης φάσης ο πρώτος αγώνας θα διεξάγεται στο γήπεδο της ομάδας που κληρώνεται γηπεδούχος , ο δε δεύτερος στο γήπεδο της αντίπαλης ομάδας. Κάθε αλλαγή γηπέδου και γηπεδούχου με συμφωνία των ομάδων απαγορεύεται .

Στους αγώνες της 6ης και 7ης φάσης ( διπλών συναντήσεων) του Κυπέλλου Ελλάδος αν από τα αποτελέσματα και των δύο αγώνων δεν προκύπτει η ομάδα που προκρίνεται τότε τα τέρματα τα οποία πέτυχε κάθε ομάδα στον εκτός έδρας αγώνα της υπολογίζονται διπλά. Η ομάδα η οποία με αυτό τον υπολογισμό συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό τερμάτων προκρίνεται στην επόμενη φάση. Αν και οι δύο ομάδες σημειώσουν τον ίδιο αριθμό τερμάτων στον εντός και εκτός έδρας αγώνα, τότε ο δεύτερος αγώνας μετά την κανονική λήξη του παρατείνεται κατά δύο δεκαπεντάλεπτα ημίχρονα.

Αν ο αριθμός των τερμάτων τα οποία θα επιτύχουν δύο ομάδες κατά την διάρκεια αυτής της ημίωρης παράτασης είναι ο ίδιος τότε τα τέρματα που σημείωσε η εκτός έδρας ομάδα υπολογίζονται διπλά και θα προκριθεί η φιλοξενούμενη ομάδα.

Αν όμως κατά την πιο πάνω ημίωρη παράταση δεν σημειωθεί τέρμα τότε ο νικητής θα αναδειχθεί με εκτέλεση επανορθωτικών λακτισμάτων {πέναλτι} κατά την διαδικασία που προβλέπει το άρθρο 20 παράγραφος 9 του ΚΑΠ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ.

8η ΦΑΣΗ: – ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ