LIVE SCORES

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

GRAND PRIX ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ – Με άγριες διαθέσεις στη βροχή ο Αλόνσο





Ο Φερνάντο Αλόνσο έκανε τα πρώτα βήματα στο να τηρήσει την υπόσχεση που έδωσε τις προηγούμενες μέρες ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η Ferrari θα είναι ανταγωνιστική από δω και πέρα, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο στις ελεύθερες δοκιμές στην... μουσκεμένη λόγω της δυνατής βροχής, πίστα του Χοκενχάιμ.

Ο Ισπανός οδηγός δεν πτοήθηκε από τη βροχόπτωση που έπληξε τόσο το πρώτο κομμάτι, όσο και το δεύτερο των σημερινών δοκιμών, εκμεταλλεύτηκε τα διαστήματα που στέγνωνε η αγωνιστική γραμμή και έχοντας την πολύ μαλακή γόμα στην F10, σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1’16’’365.

Για την ιταλική ομάδα και ο έτερος πιλότος της, Φελίπε Μάσα, μπόρεσε να κινηθεί σε ρυθμό παραπλήσιο με τον team mate του, όντας 173 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός και καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση. Ανάμεσά τους βρέθηκε η Red Bull του Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος είχε μια δύσκολη στιγμή στη βροχή, αλλά χωρίς ευτυχώς να του στοιχήσει πολύ.

Ο Γερμανός οδηγός μπήκε στα πιτ, οι μηχανικοί του μπόρεσαν να φτιάξουν αυτά που έπρεπε στο μονοθέσιο και στη συνέχεια προσπάθησε να πάει πιο γρήγορα από τον Αλόνσο, αλλά δεν τα κατάφερε, μένοντας μόλις 29 χιλιοστά μακριά από τον Ισπανό. Το… τρενάκι Ferrari-Red Bull συμπλήρωσε ο Μαρκ Γουέμπερ, ο οποίος επίσης με την πολύ μαλακή γόμα βρέθηκε 320 χιλιοστά πίσω από τον πρώτο χρόνο.