LIVE SCORES

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Ναι, ρε ΠΑΟΚ!





Όλος ο κόσμος είδε τον Μουσλίμοβιτς να σκοράρει στο 102ο λεπτό και να κρεμά τη φανέλα του ΠΑΟΚ μέσα στην Πόλη! Οι παίκτες του δικεφάλου του βορρά παραλίγο να αδικήσουν τους εαυτούς τους, αφού έχασαν πολλές ευκαιρίες, αλλά ο Δερμιτζάκης πίστευε στην πρόκριση, “διάβασε” καλά το ματς και τελικά ο Βόσνιος επιθετικός που είχε περάσει ως αλλαγή έδωσε την πρόκριση (1-1) στον ΠΑΟΚ στην παράταση! Κι άφησαν εκτός ομίλων Europa League τη μεγάλη Φενερμπαχτσέ.

Το πρώτο μέλημα, φυσικά, των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ ήταν να κρατήσουν χαμηλά το ρυθμό του αγώνα. Αυτό, όμως, αποδείχτηκε πως δεν ήταν και πολύ δύσκολη υπόθεση, αφού η Φενερμπαχτσέ δεν δείχνει τον τελευταίο καιρό σε κατάσταση τέτοια που να μπορεί να “τρέξει” τον αντίπΈτσι, το πρώτο 20λεπτο πέρασε χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα η εστία του Κρέσιτς, ενώ αντίθετα, η ελληνική ομάδα έφτασε πολύ κοντά στο 0-1 μόλις στο 5ο λεπτό με τον Βιεϊρίνια. Η πίεση ψηλά και η ηρεμία στο παιχνίδι των παικτών του Δερμιτζάκη βοήθησε ώστε να περάσει το πρώτο ημίχρονο με το σκορ να αδικεί περισσότερο την πλευρά του ΠΑΟΚ.

Δυστυχώς, όμως, παρόλο που η εικόνα του αγώνα έδειχνε πως θα εξελιχθεί κατά αυτόν τον τρόπο, σε μία ανύποπτη φάση, ο Εμρέ χρίστηκε σκόρερ, έχοντας και την τύχη με το μέρος του, αφού όπως φάνηκε στο ριπλέι, η μπάλα κόντραρε στον Κοντρέρας.

Όπως ήταν λογικό, τα πόδια των παικτών των γηπεδούχων πήραν... φωτιά και πίεσαν για ένα δεύτερο γκολ. Και σίγουρα, ο ΠΑΟΚ στα αμέσως επόμενα λεπτά γλίτωσε ένα δεύτερο γκολ. Όμως, ο Σαλπιγγίδης θα θυμάται για πολλά χρόνια την ευκαιρία που έχασε στο 63ο λεπτό και η οποία θα είχε δώσει την πρόκριση στην ομάδα του. Ο ίδιος παίκτης δεν τα κατάφερε ούτε και στο 76΄ με τον Μπίλιτσα αυτή τη φορά να σώζει την ομάδα του.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, ήταν περισσότερες οι φορές που οι φιλοξενούμενοι έβγαιναν στην αντεπίθεση με αρκετούς παίκτες και δικαιούνταν ένα γκολ. Δεν το πέτυχαν, όμως, και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Ο Δερμιτζάκης “διάβασε” καλά το παιχνίδι και είδε πως μπορεί να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις και για αυτό δεν “φοβήθηκε” τον αντίπαλο και “πέταξε” στο ματς μετά τον Μουσλίμοβιτς και τον Κουτσιανικούλη. Στο πρώτη ημίχρονο της παράτασης, η Φενέρ ήταν αυτή που είχε τις ευκαιρίες, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που... επιτέλους πέτυχε το γκολ που δικαιούταν.

Έτσι, στο 101ο λεπτό, ο Μουσλίμοβιτς έστειλε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στους 7 ουρανούς! Οι Τούρκοι, όπως ήταν λογικό, τα “έχασαν” και το πιο πιθανό ήταν αν το παιχνίδι δεν έληγε 1-1, τελικά, ο δικέφαλος του βορρά να έπαιρνε τη νίκη. Αλλά το γκολ που πέτυχε στο 119΄ ο Μουσλίμοβιτς ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Μάλλον λανθασμένα, αλλά λίγη σημασία είχε πια.

Ο Πρωταγωνιστής

Παύλος Δερμιτζάκης. Όλη την εβδομάδα έδειχνε πως πιστεύει στην πρόκριση. Το έλεγε και υπογράμμιζε πως το ίδιο κάνουν και οι παίκτες. Το είδαμε, όμως και στην πράξη. Ο Έλληνας τεχνικός απέδειξε πως “βλέπει γήπεδο” και παρατήρησε πως το μόνο που έλειπε από την ομάδα του ήταν ένας “Μουσλίμοβιτς” απλά για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, αφού οι ευκαιρίες του ΠΑΟΚ διαδέχονταν η μία την άλλη. Ο Βόσνιος τον δικαίωσε!

Η Φάση

Στο 61ο λεπτό κι ενώ το σκορ ήταν 1-0, ο Σαλπιγγίδης έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, ισάξια με αυτή που είχε ο Παπάζογλου στην εκπνοή του παιχνιδιού της Τούμπας. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ μετά από σουτ του Φιλόμενο και κόντρα σε αντίπαλα πόδια, σε κενό τέρμα έστειλε τη μπάλα άουτ!

Η Ροή

2' Επικίνδυνο σουτ του Μαναντού Νιάνγκ, η μπάλα πέρασε μόλις άουτ
12' Ξαφνικό σουτ του Βιεϊρίνια εκτός περιοχής, ο Βολκάν ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε.
24' Eξαιρετικό σουτ του Στοχ από θέση μέσα αριστερά, ο Κρέσιτς απογειώνεται και διώχνει σε κόρνερ. Πολύ καλή στιγμή για τους Τούρκους.
30' Ο Φωτάκης επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Βολκάν, το σουτ του όμως πέρασε άουτ.
33' Πολύ καλή κόντρα για τον ΠΑΟΚ, που καταλήγει στο ξαφνικό σουτ του Σαλπιγγίδη. Ο Βολκάν ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε, καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ.
34' Πίεσε άμεσα η Φενέρ και από τα όρια της περιοχής κι αριστερά ο Αντρέ Σάντος έκανε το τεχνικό σουτ, η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Κρέσιτς.
50' ΓΚΟΛ 1-0: Από το πουθενά οι Τούρκοι προηγούνται. Η άμυνα δεν κατάφερε να απομακρύνει τη μπάλα, ο Εμρέ σούταρε εκτός περιοχής, βρήκε η μπάλα ελάχιστα το σώμα του Κοντρέρας, άλλαξε πορεία και ο Κρέσιτς δεν μπόρεσε να συγκρατήσει.
52' Σουτ του Τοπούζ από καλή θέση, ο Κρέσιτς σε κόρνερ. Οι Τούρκοι πιέζουν.
57' Σοβαρό λάθος του Κοντρέρας, ο Αλεξ έκλεψε τη μπάλα αλλά ο Κρέσιτς μπλόκαρε το σουτ του Βραζιλιάνου.
63' Απίστευτη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Φιλομένο σούταρε, ο Βολκάν απέκρουσε ασθενώς και στην επαναφορά με προβολή ο Σαλπιγγίδης κατάφερε να αστοχήσει, σε άδεια εστία! Εδώ έπρεπε να γίνει το 1-1.
65' Συνδυασμός Εμρέ και Αλεξ, σουτ του δεύτερου και η μπάλα πέρασε άουτ. Δύσκολη στιγμή για τον ΠΑΟΚ.
69' Και πάλι ο Αλεξ απειλεί με σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα κοντράρει στα σώματα και καταλήγει κόρνερ.
76' O Σαλπιγγίδης και πάλι σε επίκαιρη θέση, αλλά ο Βολκάν αποκρούει το σουτ του Ελληνα φορ. Από την εκτέλεση κόρνερ, η κεφαλιά του Μαλεζά περνά άουτ.
81' Ο Βιεϊρίνια βρέθηκε μέσα στην περιοχή αλλά πλάγια και δεν μπορούσε να σουτάρει. Προσπάθησε να βρει τον Σαλπιγγίδη αλλά οι Τούρκοι απομάκρυναν.
95' Συρτό σουτ του Αλεξ, ο Κρέσιτς σε ετοιμότητα.
99' Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τη Φενέρ. Από σόλο του Αλεξ ξεκίνησαν όλα, ανενόχλητος ο Βραζιλιάνος σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα μόλις άουτ. Θρίλερ...
102' ΓΚΟΟΟΟΛΛΛΛΛ (1-1): Τρέλα στην Πόλη για το γκολ του Μουσλίμοβιτς. Από το βολέ του Κρέσιτς, ο Βιεϊρίνια πήρε την κεφαλιά και έβγαλε τετ-α-τετ τον Μουσλίμοβιτς, εκτέλεσε με το αριστερό τον Βολκάν. Τρελαμένος ο Βόσνιος πήρε και κίτρινη κάρτα!
106' Ο Αντρέ Σάντος έκανε ωραία ενέργεια και τρίπλες, αλλά το σουτ του ήταν άστοχο. Ανάσες για την άμυνα του ΠΑΟΚ.
115' Ο Βιεϊρίνια κάνει πλάκα στους Τούρκους, κερδίζοντας αλλεπάλληλα κόρνερ και τρώει χρόνο. Οι οπαδοί της Φενέρ πετούν αντικείμενα.
119' Ακυρώνεται γκολ του ΠΑΟΚ, δεν υπήρχε οφσάιντ στον Μουσλίμοβιτς, που πήρε το "ριμπάουντ" από την απόκρουση του Λουγκάνο πάνω στη γραμμή, στο σουτ του Σαλπιγγίδη.

Η Ταυτότητα

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΠΑΟΚ 1- 1 (1-0 κ.α.)
50΄ Εμρέ – 101΄ Μουσλίμοβιτς

ΦΕΝΕΡ (Αϊκιούτ Κοτσαμάν): Ντεμιρέλ, Τοπούζ, Μπίλιτσα, Λουγκάνο, Αντρέ Σάντος, Γκοκχάν (105΄ Μπαρόνι), Κρίστιαν, Εμρέ (75΄ Σελτσούκ), Άλεξ, Στοχ, Νιάνγκ

ΠΑΟΚ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Μπουσαΐντι (75΄ Σνάουτσνερ), Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Γκαρσία, Σορλέν, Βιεϊρίνια, Φωτάκης (91΄ Κουτσιανικούλης), Φιλόμενο (83΄ Μουσλίμοβιτς), Σαλπιγγίδης

Διαιτητής: Ταλιαβέντο (Ιταλία)
Κίτρινες κάρτες: Τοπούζ, Λουγκάνο – Μπουσαΐντι, Μαλεζάς, Γκαρσία
Κόκκινες: -

Επιμέλεια: Σπύρος Μιγαδάκης
Ροή (live): Γιάννης Γιαννούλας