LIVE SCORES

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Ουζουνίδης: Η πίεση που υπάρχει είναι γλυκιά

Βασίλης Βλαχόπουλος | 23/9/2010 3:46:11 μμ

Η αγωνιστική ετοιμότητα όλων των ποδοσφαιριστών μπορεί μεν να μην βάζει τον προπονητή σε διαδικασία πειραματισμών, από την άλλη πλευρά όμως του προκαλεί προβληματισμούς αναφορικά με την επιλογή των προσώπων στην ενδεκάδα. Στην προκειμένη περίπτωση, ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει όλους τους παίκτες ενόψει του αγώνα με την Καβάλα, αφού στο ομαδικό πρόγραμμα προετοιμασίας συμμετέχουν και οι Βικτοράς Γιάκομπ, Καρίμ Σολτάνι.




Συνεπώς, τίθεται ένα θέμα αναφορικά με την ενδεκάδα. Πάντως, η φιλοσοφία του Ουζουνίδη δεν... γράφει ότι «η ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει». Γι' αυτό όταν ρωτήθηκε επί του θέματος, απάντησε ότι «για μένα κάθε αγώνας είναι διαφορετικός. Δεδομένου του προβλήματος που έχουμε στη συνοχή, είναι αδύνατο να γίνονται κάθε φορά 4-5 αλλαγές. Θέλουμε να βρούμε έναν κορμό που θα έχει χημεία», είπε.

Αυτό σημαίνει ότι ο Γιάκομπ θα ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης, ενώ ο δε Σολτάνι ως αλλαγή, έδειξε πιο αποτελεσματικός. Οπως και να' χει πάντως, ο Ηρακλής θα υποδεχθεί την Καβάλα ως πρωτοπόρος της βαθμολογίας, γεγονός που αν μη τι άλλο προσθέτει άγχος και πίεση.

«Η πίεση που υπάρχει είναι γλυκιά, γιατί όσο είσαι ψηλά όλοι ασχολούνται μαζί σου. Εμείς πάντως ξέρουμε που βαδίζουμε. Γνωρίζουμε τις αδυναμίες μας και αποσκοπούμε στην βελτίωση. Μακάρι να συνεχιστεί αυτή η πίεση. Το βέβαιο είναι ότι οι αντίπαλοί μας βλέπουν την ικανότητά μας να παίρνουμε αποτέλεσμα και είναι πιο συγκρατημένοι».

Σε ότι αφορά την Καβάλα, η εμφάνιση του προσεχούς αντιπάλου του Ηρακλή στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό μάλλον κάθισε... βούτυρο στο ψωμί του Ουζουνίδη, ούτως ώστε να δώσει σε όλους να καταλάβουν (ακόμη και στους παίκτες του) ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι.

«Είναι ένα ακόμη εντός έδρας παιχνίδι που θέλουμε να κερδίσουμε. Είδαμε και ξέρουμε την Καβάλα. Είναι καλή ομάδα, αλλά εμείς θα πρέπει να έχουμε τη νοοτροπία του νικητή. Δεν θα πρέπει να αφήσουμε χώρο στον αντίπαλο, γιατί διαθέτει εξαιρετικούς μεσοεπιθετικούς παίκτες, ενώ αμυντικά θα πρέπει να πηγαίνουμε δυνατά στις φάσεις και να κερδίσουμε ειδικά στο ψηλό παιχνίδι.

Η Καβάλα έχει πολλούς τεχνίτες ποδοσφαιριστές, θεωρώ όμως ότι είναι στις δυνατότητές μας να κερδίσουμε το παιχνίδι, βάσει του ταλέντου και των ικανοτήτων μας. Δεν θέλω να λέω πάντως μεγάλα λόγια είτε να μπω σε διαδικασία εκτιμήσεων του τί θα γίνει εφόσον κερδίσουμε και την Καβάλα.

Προσωπικά με ενδιαφέρει να βρουν ρυθμό όλοι οι παίκτες, να βλέπουμε ξεχωριστά το κάθε παιχνίδι και να κάνουμε αυτό που πρέπει», είπε για να καταλήξει σχετικά με τους φιλάθλους του Ηρακλή. «Τους περιμένουμε να σταθούν και πάλι κοντά στους παίκτες, να τους δώσουν δύναμη για να πάρουμε τη νίκη».