LIVE SCORES

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – Ξανά στην Παιανία ο Πατέρας, Αντωνίου: "Εξαιρετική επιλογή ο Φρέιτας"





Ο Νικόλας Πατέρας ανέλαβε και πάλι τα καθήκοντα του προέδρου στον Παναθηναϊκό και δείχνει από το ξεκίνημα πως είναι πολύ κοντά στην ομάδα. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ βρέθηκε και πάλι στην προπόνηση, τελευταία πριν την αναχώρηση για Θεσσαλονίκη, το πρωί της Παρασκευής, συνοδευόμενος από τον Κώστα Αντωνίου.Ο Πατέρας αυτή τη φορά δεν μίλησε στους παίκτες, ωστόσο έδειξε ξανά πως επέστρεψε για τα καλά στην καθημερινότητα του Τριφυλλιού.

Αντωνίου: «Πολύ καλή επιλογή ο Φρέιτας»
Στον «Sentra Fm» φιλοξενήθηκε ο φούτμπολ μάνατζερ του Παναθηναϊκού Κώστας Αντωνίου και μίλησε για την επιστροφή του στα του Τριφυλλιού. Ο Αντωνίου αναφέρθηκε και στον Κάρλος Φρέιτας: «Η επιλογή του Φρέιτας για τη θέση, ήταν εξαιρετική. Θεωρώ πως θα έχουμε πολύ καλή συνεργασία και με τον Κάρλος. Τόσο αυτός, όσο κι ο Γόντικας δεν άλλαξαν πολλά πράγματα και η φιλοσοφία που έχουμε τα τελευταία δυο χρόνια παραμένει ίδια», ωστόσο, χρειάζεται πολύ δουλειά και ν’ αντεπεξέλθουμε στην πίεση».

Αναλυτικά ο Αντωνίου μίλησε:
Για την Εθνική και το θέμα που δημιουργήθηκε; «Δεν έχω απαραίτητη πληροφόρηση για το θέμα, αλλά για τους διεθνείς του ΠΑΟ δεν υπάρχει κανένα θέμα να είστε σίγουροι».
Για το πρότζεκτ που θα ακολουθήσει: «Ο ΠΑΟ αυτή τη στιγμή είναι συνέχεια της περσινής ομάδας. Οι κινήσεις που έγιναν, έγιναν στην σωστή κατεύθυνση. Χρειάζεται ομαδική δουλειά, να βάλουμε το εγώ κάτω από την ομάδα για να πετύχουμε τους στόχους μας. Μεγάλη πίεση η ομάδα, αλλά εμείς πρέπει να φέρουμε εις πέρας το έργο μας.
Για τα λάθη της προηγούμενης θητείας: «Σ’ αυτόν τον χώρο όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, θεωρώ ότι μαθαίνεις πολλά από τα λάθη σου. Φάνηκε και στην δεύτερη χρονιά, που μάθαμε από τα λάθη. Υπάρχουν θέματα που μπορεί να τα χεις κάνει σωστά και να δέχεσαι κριτική ή το αντίθετο. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε μ’ αυτό. Όλοι κρύβουμε μέσα μας έναν μικρό προπονητή, τεχνικό διευθυντή κτλ».
Για το αν πιστεύει ότι θα πετύχει η συνεργασία με Φρέιτας: «Νομίζω πως ναι. Αν πούμε ότι η πρώτη εντύπωση παίζει ρόλο, θεωρώ ότι η επιλογή Φρέιτας ήταν εξαιρετική».
Για τους στόχους του: «Είναι μεγάλο κλαμπ και το ποδοσφαιρικό τμήμα είναι η αιχμή του δόρατος, υπάρχουν απαιτήσεις θα δουλέψουμε σκληρά. Ούτε ο Γόντικας, ούτε ο Φρέιτας άλλαξαν πολλά πράγματα. Σ’ αυτή τη φιλοσοφία που χτίστηκε τα δυο τελευταία χρόνια βαδίζουμε κι αυτό είναι το κύριο μέλημά μου να πάμε καλά».
Για τους μυικούς τραυματισμούς κι αν επίκειται αλλαγή γυμναστή: «Δεν θέλω να μιλήσω δεν έχω μιλήσει αρκετά. Μίλησα με Κάρλος, Νιόπλια, δεν έχουμε πρόβλημα προς το παρόν, αλλά το τι θα γίνει θα το δείτε τις επόμενες ημέρες.
Για το που μπορεί να φτάσει η ομάδα: «Νομίζω πολύ ψηλά. Ο ΠΑΟ είναι στο ράνκινγκ ΟΥΕΦΑ είναι στο 25 και μπορούμε να κατέβουμε θέσεις. Για Ελλάδα μονόδρομος οι τίτλοι.
Για το ντέρμπι με τον Αρη: «Δεν μιλάω για αγωνιστικό με 2 μέρες στην ομάδα. Να δουλέψουμε σκληρά, πειθαρχημένα, να μάθουμε στην πίεση. Η πειθαρχία και η συμμόρφωση ήταν τα συστατικά της επιτυχίας».

Θανάσης Γιαννακόπουλος: «Θα βοηθήσουμε τον Νίκο Πατέρα»

Μήνυμα ενότητας του Παναθηναϊκού έστειλε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ο οποίος δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra» ότι η οικογένειά του θα στηρίξει τον Νίκο Πατέρα. «Είναι αυτονόητο αυτό που ζητάει ο Νίκος ο Πατέρας, δηλαδή να βοηθήσουμε, ώστε να προχωρήσει ενωμένος ο Παναθηναϊκός και να πετύχει τους στόχους του, να γεμίσει νέες σελίδες δόξας την ιστορία του. Το θεωρώ αυτονόητο και να είναι σίγουρος 100% ότι η οικογένεια Γιαννακόπουλου, όπως κάνει εδώ και 30-40 χρόνια, και βοηθά τον οποιοδήποτε που έχει κάποιο πόστο στον Παναθηναϊκό, θα βοηθήσει και τον ίδιο».

Και συνέχισε: «Αλλωστε, μην ξεχνάτε ότι, όταν επρόκειτο να ΄ρθει το καλοκαίρι ο Νίκος, ήμουν από τους λίγους που τον στήριξα, μην ξεχνάτε, και του είχα πει ότι "ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει". Τώρα προχωράμε. Πρέπει όλοι οι Παναθηναϊκοί, και κυρίως οι παράγοντες, να είναι όλοι ενωμένοι και να έχουν ίδιο στόχο: δηλαδή πώς θα κερδίζει η ομάδα και να προσφέρει νέες σελίδες δόξας».

Ερωτηθείς αν αισθάνεται δικαιωμένος που δεν δέχθηκε την προεδρία της ΠΑΕ, απάντησε: «Υπάρχουν οικογενειακοί και προσωπικοί λόγοι που δεν δέχθηκα την προεδρία του Παναθηναϊκού. Δεν σημαίνει, όμως, ότι ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε άξιο ηγέτη που μπορεί να προσφέρει πολλά και να οδηγήσει το καράβι που λέγεται Παναθηναϊκός σε ένα ασφαλέστατο λιμάνι».

Ακόμη κλήθηκε να απαντήσει στο αν είναι καλή ευκαιρία να κοιτάξουν οι επιχειρηματίες και τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό: «Εχετε απόλυτο δίκιο. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι ένας και αδιαίρετος. Δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο και μπάσκετ, αλλά είναι τα 18 τμήματα. Να εκφράσω ένα παράπονο και μια πικρία. Κράτησα τον Ερασιτέχνη, και τα 18 ολόκληρα τμήματα, και όταν ζητούσα την οποιαδήποτε βοήθεια δεν μου προσφέρθηκε από κανένα. Τώρα όμως, που έχουν αντιστραφεί τα πράγματα, που έχει βρεθεί σε αυτό το χάλι, ας το πω έτσι, πρέπει όλοι οι Παναθηναϊκοί να σταθούμε κοντά του και να γίνει αυτό που λέει και το τραγούδι: σύλλογος μεγάλος, δεν υπάρχει άλλος...».

Αναφερόμενος στην πορεία του ποδοσφαιρικού και μπασκετικού Παναθηναϊκού επισήμανε: «Εύχομαι στο ποδοσφαιρικό τμήμα να πετύχει πάλι αυτά που πέτυχε πέρυσι, επομένως να συνηθίσει. Ο Παναθηναϊκός, όσο αφορά στο μπάσκετ, μια ολόκληρη 12ετία έχουμε πάρει 23 τίτλους, είμαστε χορτασμένοι, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θέλουμε και άλλους. Είμαι σίγουρος για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό, διότι έχουμε βάλει πολύ γερά θεμέλια και νομίζω ότι και αυτή η χρονιά θα είναι καταπράσινη».

Ειδικότερα για το τμήμα μπάσκετ και το ενδεχόμενο νέας μεταγραφής υπογράμμισε: «Πάντοτε με τον Παύλο είχαμε μια δοξασία, από την πόρτα των αποδυτηρίων κι έξω είμαστε εμείς, από την πόρτα αυτή και μέσα είναι ο αγαπημένος μας, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Για να γίνει μια κάποια νέα μεταγραφή, όπως ξέρετε, ακολουθούμε πάντα τις οδηγίες του προπονητή. Δεν μας έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο κι επομένως δεν μπορώ να πω με σαφήνεια αν θα γίνει ή όχι».

Καταλήγοντας, ο κ. Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στη στήριξη προς τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, αφού, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «η οικογένειά μας είναι γεμάτη παναθηναϊκή σωφροσύνη. Οποιος κι αν ήταν στη θέση που κάθεται τώρα ο Νίκος Πατέρας, είχαμε ηθική, τυπική και ουσιαστική υποχρέωση να βοηθήσουμε», ενώ σε ερώτηση για το αν θα μιλήσει με τον νέο πρόεδρο της «πράσινης» ΠΑΕ απάντησε: «Ο Νίκος είναι φίλος μου, δεν χρειάζεται να κάνω ειδική συζήτηση. Ξέρει τα αισθήματά μου, εγώ είμαι πάντα ανοιχτός για τον οποιοδήποτε Παναθηναϊκό θέλει να βοηθήσει την ομάδα του να πετύχει τους στόχους του».