LIVE SCORES

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Ισοπαλία η Λίβερπουλ, γκολ ο Καπετάνος





6ος όμιλος
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Σπάρτα Πράγας:

3-0 (72`, 86` Ντούμπια, 84`πέν. Γκονζάλεζ)
Αν και άργησε να πάρει μπροστά, η ΤΣΣΚΑ επιβλήθηκε με 3-0 της Σπάρτα Πράγας, καθαρίζοντας το παιχνίδι σε 12 λεπτά, και πλέον οδηγεί την κούρσα του 6ου ομίλου με 6 βαθμούς, καθώς όποια ομάδα κι αν κερδίσει από το δεύτερο παιχνίδι δεν μπορεί να την φτάσει.

Οι μοσχοβίτες φάνηκαν ιδιαίτερα απειλητικοί από τα πρώτα λεπτά, αλλά δεν μπορούσαν να μετατρέψουν σε γκολ τις ευκαιρίες τους. Τη λύση στην επιθετική δυστοκία έδωσε ο Ντούμπια στο 72`, κάνοντας το 1-0.

Στο 84` ο Γκονζάλεζ ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 2-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ντούμπια, με δεύτερο προσωπικό τέρμα, έγραψε το 3-0 και κλείσωσε τη νίκη της ΤΣΣΚΑ.
22:05GR Παλέρμο - Λωζάνη

7ος όμιλος
Ζενίτ - ΑΕΚ:

4-2 (1` Χούμποκαν, 13` Μπρούνο Αλβες, 43`πέν., 57` Λάζοβιτς - 37` Λυμπερόπουλος, 83`πέν. Καφές)
Χάιντουκ Σπλιτ - Αντερλεχτ: 1-0 (90`+6` Βούκουσιτς)


8ος όμιλος
Γιουνγκ Μπόις - Χετάφε: 2-0 (11`, 64` Ντέγκεν)
Με τον Νταβίντ Ντέγκεν να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής, η Γιουνγκ Μπόις επικράτησε με 2-0 της Χετάφε και την έπιασε στη 2η θέση με τρεις βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ιδανικά στο παιχνίδι, με τον Ντέγκεν να ανοίγει το σκορ στο 11ο μόλις λεπτό. Η Χετάφε πίεσε για την ισοφάριση στη συνέχεια, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, ενώ στο 64` η Γιουνγκ Μπόις διεύρυνε τη διαφορά των τερμάτων, με τον Ντέγκεν να στέλνει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Ουστάρι.

Τίποτα δεν άλλαξε στα επόμενα 25, περίπου, λεπτά και το σφύριγμα της λήξης βρήκε την ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς να πανηγυρίζει το πρώτο της τρίποντο.

Οντένσε - Στουτγκάρδη: 1-2 (78` Γιόχανσον - 72` Κουζμάνοβιτς, 86` Χάρνικ)
Με τους τρεις βαθμούς στις αποσκευές της έφυγε από το Οντένσε η Στουτγκάρδη, κερδίζοντας με 2-1 και πέρασε στην κορυφή του ομίλου με 6 βαθμούς.

Και τα τρία τέρματα σημειώθηκαν στην επανάληψη και μάλιστα σε διάστημα δεκατεσσάρων λεπτών. Οι γερμανοί προηγήθηκαν με τον Κουζμάνοβιτς στο 72`, αλλά έξι λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση των γηπεδούχων με τον Γιόχανσον.

Τέσσερα λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90`, ο Χάρνικ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, διαμόρφωσε το τελικό 2-1 και έστειλε τη Στουτγκάρδη στην 1η θέση.

9ος όμιλος
Μέταλιστ - Αϊντχόβεν: 0-2 (27`πέν. Ντζουντζάκ, 30` Μπεργκ)
Μέσα σε τρία λεπτά, η Αϊντχόβεν καθάρισε το παιχνίδι, κέρδισε με 2-0 τη Μέταλιστ και πλέον συγκατοικεί με τη Σαμπντόρια στην 1η θέση.

Στο 27ο λεπτό ο Βιλάγκρα ανέτρεψε τον Ενγκελααρ και αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα, ενώ ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ντζουντζάκ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ενγκελααρ με διαγώνιο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενουμένων. Η Μέταλιστ, έχοντας και παίκτη λιγότερο, δεν μπόρεσε να αντιδράσει και γνώρισε την ήττα, αλλά βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πίσω από τους πρωτοπόρους.

Σαμπντόρια - Ντεμπρετσένι: 1-0 (18`πέν. Πατσίνι)
Εστω και δύσκολα, η Σαμπντόρια κέρδισε με 1-0 την Ντεμπρετσένι και έφτασε τους 4 βαθμούς, όσους και η Αϊντχόβεν, με την ομάδα από την Ουγγαρία να μένει χωρίς βαθμό.

Στο 18ο λεπτό ο Μιγιαντινόφσκι ανέτρεψε τον Πατσίνι και ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι. Ο άσος των γηπεδούχων ανέλαβε να το εκτελέσει και με έξυπνο χτύπημα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απειλήσουν στη συνέχεια τον Κούρσι, αλλά το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος και έφυγαν με σκυμμένα κεφάλια από την Ιταλία.

10ος όμιλος
Παρί Σεν Ζερμέν - Καρπάτι: 2-0 (4` Τζαλέτ, 20` Νενέ)
Τη δεύτερη νίκη της στους ομίλους του Europa League πανηγύρισε η Παρί Σεν Ζερμέν, 2-0 την Καρπάτι στο Παρίσι, και έφτασε τους 6 βαθμούς και στην κορυφή του ομίλου.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους γάλλους, με τον Ζαλέτ να ανοίγει το σκορ στο 4ο μόλις λεπτό με ένα σουτ βολίδα. Με ανάλογο τρόπο έγινε και το 2-0, με τον Νενέ να είναι ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος στο 20`.

Οσο και αν η Καρπάτι προσπάθησε να μειώσει στη συνέχεια, δεν μπόρεσε να βρει τον τρόπο για να κερδίσει τον Απούλα Εντελ και παραμένει χωρίς βαθμό στη διοργάνωση.

Μπορούσια Ντόρτμουντ - Σεβίλη: 0-1 (45`+2` Τσιγκαρίνι)
Το γκολ του Τσιγκαρίνι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ήταν αρκετό για τη Σεβίλη για να πάρει τους τρεις βαθμούς επί της Μπορούσια στο Ντόρτμουντ.

Αν και οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και τον έλεγχο της μπάλας στα πρώτα λεπτά, οι ανδαλουσιανοί ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Υστερα από λάθος στην άμυνα της Ντόρτμουντ, η μπάλα κατάληξε στον Τσιγκαρίνι και αυτός με δυνατό πλασέ έκανε το 1-0.

Το έργο των γηπεδούχων για να πετύχουν έστω το γκολ της ισοφάρισης έγινε ακόμα πιο δύσκολο μετά το 49`, όταν ο Σχμέλζερ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Τίποτα δεν άλλαξε στη συνέχεια και το σφύριγμα της λήξης βρήκε τη Σεβίλη να πανηγυρίζει ένα σπουδαίο διπλό.

11oς όμιλος
Ουτρέχτη - Λίβερπουλ: 0-0
Οι απογοητευτικές εμφανίσεις συνεχίζονται για τη Λίβερπουλ. Η ομάδα του Ρόι Χόντγκσον έμεινε στο 0-0 με την Ουτρέχτη επί ολλανδικού εδάφους χωρίς να πραγματοποιήσει καλή εμφάνιση, αν και παραμένει στην κορυφή του ομίλου με 4 βαθμούς.

Οι Reds, που αγωνίστηκαν χωρίς τον αρχηγό τους Στίβεν Τζέραρντ, παρουσιάστηκαν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, χωρίς όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Φτωχό σε θέαμα ήταν το δεύτερο μέρος, με τους γηπεδούχους να ανεβάζουν ταχύτητα και να πλησιάζουν απειλητικά τα καρέ του Ρέινα, ο οποίος όμως είπε αρκετές φορές όχι. Το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος, με τη Λίβερπουλ να φτάνει τους 4 βαθμούς, ενώ η Ουτρέχτη τους 2.

Στεάουα Βουκουρεστίου - Νάπολι: 3-3 (2`αυτ. Κριμπάρι, 12` Τανάσε, 16` Καπετάνος - 44` Βιτάλε, 73` Χάμσικ, 90`+7` Καβάνι)
Αν και προηγήθηκε με 3-0, η Στεάουα δεν μπόρεσε να διατηρήσει το προβάδισμά της και αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 με τη Νάπολι. Πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Παντελής Καπετάνος, που σκόραρε στο 16ο λεπτό, αλλά στο 31` αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Από πολύ νωρίς οι ρουμάνοι πήραν κεφάλι στο σκορ. Στο 2ο λεπτό ο Κριμπάρι έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, κάνοντας το 1-0. Δέκα λεπτά αργότερα ο Τανάσε με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ διπλασίασε το σκορ, ενώ στο 16` ο Καπετάνος με κοντινό πλασέ έγραψε το 3-0.

Ο έλληνας διεθνής, όμως, αποβλήθηκε στο 31`, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. Η Νάπολι εκμεταλλεύθηκε την αριθμητική της υπεροχή και με τέρματα των Βιτάλε στο 44` και Χάμσικ στο 73` μείωσε σε 2-3.

Οι ναπολιτάνοι δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα και στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων ο Καβάνι εκμεταλλεύθηκε την αμυντική αδράνεια της ρουμάνικης άμυνας και έκανε το 3-3, χαρίζοντας στην ομάδα του τον βαθμό της ισοπαλίας.

12ος όμιλος
ΤΣΣΚΑ Σόφιας - Πόρτο 0-1: 0-1 (16` Φαλκάο)
Αν και δυσκολεύτηκε αρκετά, η Πόρτο κατάφερε να επικρατήσει εκτός έδρας με 1-0 της ΤΣΣΚΑ Σόφιας και να κάνει το δύο στα δύο στη φάση των ομίλων.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Φαλκάο στο 16ο λεπτό. Οι πορτογάλοι πίεσαν και για δεύτερο γκολ, αλλά δεν μπόρεσαν να νικήσουν για δεύτερη φορά τον Εμπόχλι και το 1-0 παρέμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Ραπίντ Βιέννης - Μπεσίκτας: 1-2 (51` Κάβλακ - 55` Χολόσκο, 64` Μπόμπο)
Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Μπεσίκτας πέτυχε την ανατροπή και κέρδισε με 2-1 τη Ραπίντ στη Βιέννη.

Ο Κάβλακ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους λίγο μετά την έναρξη της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 51`. Η χαρά όμως δεν κράτησε για πολύ καθώς τέσσερα λεπτά αργότερα ο Χολόσκο ισοφάρισε σε 1-1 και στο 64` ο Μπόμπο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Με το τρίποντο αυτό η Μπεσίκτας ισοβαθμεί στην κορυφή με την Πόρτο, με 6 βαθμούς.