LIVE SCORES

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΑΡΗΣ - Κόντης: «Ο Κούπερ φτιάχνει την ομάδα»





Μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου του Έκτορ Κούπερ - ο οποίος αναφέρθηκε σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα - ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Κόντης, μίλησε για όλα τα μεταγραφικά ζητήματα.«Ακούω διάφορα. Πριν τα Χριστούγεννα είχαμε εντοπίσει τρεις στόχους, τους οποίους ενέκρινε ο προπονητής. Ήταν η περίπτωση του Καλίνσκι, του Εντού και του Παπαδόπουλου. Τις δυο υποθέσεις τις χειρίστηκε αποκλειστικά ο Καμάνιο, ο μάνατζερ του κ. Κούπερ και αφού φυσικά έδωσε η διοίκηση την έγκριση της στο οικονομικό κομμάτι.

Τελικά χθες μας ανακοινώθηκε ότι η περίπτωση του Καλίνσκι δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί ενώ και αυτή του Εντού είναι δύσκολη. Αυτό διότι υπάρχει πρόβλημα με την ομάδα του, την Ιντερνασιονάλ, η οποία έχει άλλα δυο χρόνια συμβόλαιο με τον παίκτη» ανέφερε αρχικά στον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό του συλλόγου ενώ συμπλήρωσε: «Η Ιντερνασιονάλ είχε συμφωνήσει αρχικά να πληρώσει τα δεδουλευμένα του παίκτη αλλά στη συνέχεια τον δυσκόλεψε βλέποντας ότι έχει πρόταση από την Ελλάδα. Είναι σύνηθες φαινόμενο.

Όταν βλέπουν ότι ένας παίκτης έχει μια πρόταση, την αφήνουν να εξελιχθεί και έπειτα πιέζουν για να μην πάρει τα λεφτά του, προσπαθώντας να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό για αυτούς».

Επικεντρώνοντας στην υπόθεση Καλίνσκι, επεσήμανε: «Δεν ασχοληθήκαμε με την υπόθεση του εν λόγω παίκτη. Ο Καμάνιο που ήταν ο άνθρωπος που μας πρότεινε τον παίκτη, προχώρησε σε διαπραγματεύσεις με τους ιδιοκτήτες του. Είναι ένα θέμα πολύ περίπλοκο καθώς θα έπρεπε να πληρώσουμε κάποια χρήματα σε ένα γκρουπ δικηγόρων για τα δικαιώματα του παίκτη.

Θέλαμε τον παίκτη να είναι στην ομάδα και όντως συμφώνησε και η άλλη πλευρά. Ξαφνικά όμως ζητούσε 500.000 ευρώ άμεσα. Αυτό ήταν λοιπόν αδύνατο να συμβεί. Σίγουρα δεν μπορούμε να πληρώσουμε ένα τέτοιο πόσο με αυτόν τον τρόπο».

Μεγάλο βάρος έχουν ρίξει οι «κίτρινοι» στο να οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τον Νέρι Καστίγιο, με τον Γιάννη Κόντη να σχολιάζει: «Είναι ένας από τους δυο παίκτες που έχουμε σαν διοίκηση προτείνει στον προπονητή μας. Αυτός και ο Πορτίγια. Προσπαθούμε να δούμε τι συμβαίνει με το θέμα του δανεισμού του το οποίο θα ξεκαθαρίσει και θα έχουμε νέα αύριο, μεθαυρίο. Ο Νέρι προέκυψε αργότερα στις επιλογές μας» ενώ αναφορικά με τον Μάτε Μπίλιτς τόνισε: «Αυτός ο παίκτης είναι η εναλλακτική μας στην περίπτωση του Εντού, την οποία μας έχει προτείνει ο μάνατζερ του προπονητή μας. Ο Εντού έχει στα χέρια του συμφωνητικό αλλά μας ζήτησε άλλη μια εβδομάδα περιθώριο ενώ όλα ήταν κανονισμένα. Δεν είναι διατεθειμένος ο προπονητής μας να του δώσει αυτό το περιθώριο».

Σχετικά με τον ποδοσφαιριστή που υπέγραψε, Κριστιάν Πορτίγια, υπογράμμισε: «Ανήκει στην κατηγορία των ποδοσφαιριστών που ήρθε στην ομάδα με χαμηλό συμβόλαιο. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που ήρθε σαν 4η ή 5η περίπτωση. Πρόκειται για πολύ καλό ποδοσφαιριστή.
Πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι ο κ. Κούπερ για πρώτη φορά είπε ότι δεν γνωρίζει για τον Πορτίγια. Οι παίκτες είναι της απολύτου εγκρίσεως του. Υπάρχει συνεργασία με τον προπονητή και είναι άμεση. Ο κ. Κούπερ δεν είναι άβουλος, ούτε δέχεται πιέσεις. Η δουλειά είναι άκρως συλλογική».
Καταλήγοντας για το ενδεχόμενο απόκτησης του Ντανίλο Περέιρα, ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ ανέφερε: «Συλλέγουμε τις απαραίτητες πληροφορίες που θα εξετάσει ο προπονητής μας. Εάν είναι αυτές που θέλει, θα τον αποκτήσουμε. Απαιτείται η έγκριση του προπονητή γιατί αυτός φτιάχνει την ομάδα.
Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό το να γίνουν προσθήκες. Η ομάδα δεν έχει ανάγκη όμως από δέκα παίκτες. Θα δοθεί ενίσχυση όπου χρειάζεται. Δεν νομίζω ότι η ομάδα έχει αποδυναμωθεί».