LIVE SCORES

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Νίκολας: «Θέλω να μείνω»

Έχοντας περάσει 2 χρόνια κοντά στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και στο σύστημα του Παναθηναϊκού, είναι ολοφάνερο πως ο Ντρου Νίκολας έχει γίνει άλλος παίκτης. Σκόρερ ολκής και φονικός σουτέρ υπήρξε από μικρός, όμως πλέον έχει ακόμα περισσότερα στοιχεία (άμυνα, οργάνωση) που τον κάνουν πιο ολοκληρωμένο. Ο Αμερικανός γκαρντ μίλησε στο σάιτ του ΕΣΑΚΕ εξαφορμής της εκλογής του στην καλύτερη πεντάδα της χρονιάς.


Τι σημαίνει για εσένα αυτή η διάκριση;
«Για μένα σε προσωπικό επίπεδο είναι επιτυχία και σίγουρα με κάνει πολύ χαρούμενο. Γνωρίζοντας ότι τα 3/5 της πεντάδας είναι από την ομάδα, γίνεται πιο σημαντικό, καθώς αντανακλά την πολύ καλή πορεία της ομάδας. Η κάθε επιτυχία σε ατομικό επίπεδο, απλά αντανακλά την επιτυχία που έχει μια χρονιά η ομάδα. Αυτό είναι που μετράει και μένει τελικά όσα χρόνια κι αν περάσουν».

-Πόσο πιστεύεις ότι έχεις αλλάξει αγωνιστικά από τις πρώτες μέρες σου στον Παναθηναϊκό ως σήμερα;
«Πιστεύω αρκετά... Θυμάμαι από τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος πέρυσι, στους πρώτους μήνες μου στον Παναθηναϊκό, προσπαθούσα να κάνω όλα τα άλλα, κάθε «δουλειά», προκειμένου να κερδίσω χρόνο στο παρκέ. Δεν σούταρα καλά, αλλά ήθελα να παίξω και έπρεπε να βοηθήσω την ομάδα. Έτσι έκανα τα πάντα για να βοηθήσω, για να κερδίσω χρόνο. Εκείνη η περίοδος με βοήθησε να γίνω πιο ολοκληρωμένος παίκτης, όχι ότι είμαι ολοκληρωμένος τώρα ή ότι δεν έχω πράγματα να μάθω, αλλά έχω βελτιωθεί σημαντικά σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού».

-Σε αντίθεση με την περσινή χρονιά που έληξε με το τριπλ κράουν, φέτος η ομάδα βίωσε αρκετά προβλήματα, μέχρι να καταλήξει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.
«Ήταν λίγο δύσκολα φέτος και ιδιαίτερα στο διάστημα που δεν παίζαμε καλά, έχοντας τόσους τραυματισμούς. Ήταν κάτι που μας στοίχισε και στην Ευρωλίγκα, αλλά και στο Κύπελλο Ελλάδας, καθώς αποκλειστήκαμε από την πρώτη διοργάνωση και χάσαμε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Ήταν δύσκολα, αλλά είπαμε ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και αυτό κάναμε. Κλείσαμε την κανονική περίοδο με το πλεονέκτημα τη έδρας, στην πρώτη θέση και από εκεί και πέρα ξέραμε ότι είναι στο χέρι μας. Προχωρήσαμε αγώνα με αγώνα, παίξαμε καλύτερα και φτάσαμε σε έναν τίτλο, τον οποίο θέλαμε πολύ».

-Πόσο σημαντική ήταν η παρουσία του κόσμου στο ΟΑΚΑ, μετά τον αποκλεισμό από την Ευρωλίγκα;
«Για να είμαι ειλικρινής δεν με ξάφνιασε και τόσο, γιατί έχω καταλάβει πόσο παθιασμένοι είναι με την ομάδα, πόσο την αγαπούν. Οπότε δεν μου φάνηκε παράξενο το να βρεθούν κοντά μας. Υπήρχαν και εκείνες οι τρελές αναφορές ότι θα έφευγε ο κόουτς, αλλά ήταν κάτι που κανείς δεν το ήθελε, οπότε ήρθε η αντίδραση και από τον κόσμο. Στις δύσκολες στιγμές πάντα είναι κοντά μας. Είναι κάτι που το ξέρουμε καλά όλοι μας, κάτι που αυτή η ομάδα το έχει κατακτήσει».

-Στη σειρά των τελικών βιώσατε κάποιες δύσκολες στιγμές. Ίσως οι δυσκολότερες να ήταν η στιγμή που βρεθήκατε πίσω με 14 πόντους στον τρίτο τελικό στο ΟΑΚΑ και συνολικά ο τέταρτος τελικός. Πώς αντιδράσατε;
«Στον τρίτο τελικό στο -14 ελπίζαμε. Ξέραμε ότι η εικόνα μας δεν ήταν καλή, αλλά κατοχή με κατοχή επιστρέψαμε και οι φίλαθλοι είχαν και πάλι μερίδιο σε αυτό. Μας έσπρωξαν και αυτοί με τον τρόπο τους πίσω στο παιχνίδι. Όλα άρχισαν να πηγαίνουν καλά και φτάσαμε στη νίκη. Για τον τέταρτο τελικό τι να πω; Όλοι όσοι είδαν τον αγώνα ξέρουν τι συνέβη. Ήταν πολύ άσχημα όσα συνέβησαν εκεί. Ήταν δύσκολο να φτάσουμε στον τίτλο με αυτές τις συνθήκες και στο γήπεδο του αντιπάλου. Θέλαμε να πανηγυρίσουμε και πάλι τρεις τίτλους, αυτό δεν είναι ανάγκη να το πούμε, αλλά δεν επιτρέψαμε στους εαυτούς μας να απογοητευτούμε, όταν έμεινε ένας στόχος να πετύχουμε. Και σίγουρα ήταν ένα κίνητρο επιπλέον για όλους μας το γεγονός ότι υπήρχαν πολλά συμβόλαια που έληγαν. Θέλαμε να τελειώσει η χρονιά με καλό τρόπο και να έχουμε και πάλι ένα ακόμη καλό καλοκαίρι από κάθε άποψη».

-Ανάμεσα στα συμβόλαια που λήγουν είναι και το δικό σου. Επιθυμία σου;
«Θα ήθελα να μείνω... Εννοείται... Ποιος δεν θέλει να μείνει σε αυτή την ομάδα. Ξέρω ότι ο μάνατζέρ μου μιλάει με τον Παναθηναϊκό. Αυτό που μπορώ να πω εγώ είναι ότι ελπίζω να επιστρέψω για να συνεχίσουμε να κατακτάμε τίτλους, να συνεχίσουμε να παίζουμε μπάσκετ. Ελπίζω να γίνει...»