LIVE SCORES

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Εριξε τρία και έμεινε έξω






Οσο και αν το πάλεψαν τελικά δεν τα κατάφεραν. Η Ακτή Ελεφαντοστού μετά το Μουντιάλ του 2006, αποκλείεται και πάλι από την φάση των ομίλων. Οι Ιβοριανοί μπορεί να νίκησαν με 3-0 τους Βορειοκορεάτες, κάνοντας ένα από τα καλύτερά τους παιχνίδια στη διοργάνωση, αλλά δεν πήραν το εισιτήριο για τους «16».


Προσπάθησε αλλά…

Η ομάδα του Σβεν-Γκόραν Ερικσον γνώριζε πως ουσιαστικά είχε αποκλειστεί. Τύποις, όμως, θα μπορούσε να ελπίζει αν πετύχαινε πολλά (...πάρα πολλά) γκολ. Ετσι, επιτέθηκε κατά κύματα δημιουργώντας την πρώτη τους ευκαιρία μόλις στο 2', με τον Κειτά να πλασάρει μέσα στην περιοχή αλλά ο Μιόνγκ-Γκουκ να διώχνει με τα πόδια.

Η πίεση έφερε αποτέλεσμα...

... στο 13’ όταν ο Γιάγια Τουρέ με ένα άπιαστο πλάσε άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Ερικσον, ενώ τα τέρματα για τους Πορτοκαλί διπλασίασε ο Ρομαρίκ στο 20' όταν, μετά από κεραυνό του Ντρογκμπά μέσα από την περιοχή που σταμάτησε το οριζόντιο δοκάρι, πήρε το ριμπάουντ και με κεφαλιά έκανε το 2-0. Οι ευκαιρίες για την ομάδα του Ερικσον δεν ήταν μόνο τα γκολ αφού προηγήθηκε τόσο το δοκάρι του Ρομαρίκ στο 17΄, όσο και του Ντρογκμπά στο 39΄. Ο σούπερ σταρ της Τσέλσι έψαχνε εναγωνίως το γκολ, το οποίο πέτυχε στο 13΄, αλλά σωστά ακυρώθηκε ως οφ σάιντ.

Σε όλο των αγώνα οι Κορεάτες είχαν παθητικό ρόλο και η μοναδική ευκαιρία που είχαν ήταν με το φάουλ από τον Χο Γιουνγκ Τσο, που κατάληξε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Μπαρί.

Πιο χαλαροί στο δεύτερο...

Η αλήθεια είναι ότι η Ακτή Ελεφαντοστού περίμενε να ακούσει καλά μαντάτα από το Ντέρμπαν, αφού απαραίτητη προϋπόθεση για να προκριθεί ήταν να χάσει η Πορτογαλία από τη Βραζιλία. Κι όσο τα νέα δεν έρχονταν, κόπαζε η επιθετικότητα των Αφρικανών. Με εξαίρεση κάποιες προσπάθειες του Καλού οι παίκτες του Ερικσον δεν παρουσίασαν τίποτα στο δεύτερο ημίχρονο, αφού η απογοήτευση του αποκλεισμού ήταν εμφανής στις κινήσεις τους. Τελικά, ο άσος της Τσέλσι κατάφερε να προσθέσει το όνομά του στους σκόρερ, καθώς διαμόρφωσε στο 82΄ το 3-0. Το αποτέλεσμα αυτό έμεινε έως το τέλος και οι δύο ομάδες παίρνουν το δρόμο της επιστροφής, αφού αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Οι συνθεσεις:

Ακτή Ελεφαντοστού (Σβεν Γκόραν Ερικσον): Μπαρί, Μποκά, Κ. Τουρέ, Ζοκορά, Εμπουέ, Γ. Τουρέ, Τιοτέ, Ρομαρίκ, Κεϊτά, Ζερβινιό, Ντρογκμπά

Βόρεια Κορέα (Γιονγκ Χουν): Μιόνγκ-Γκουκ, Γιόνγκ-Χιόκ, Γιούν-Ιλ, Τσολ-Γιν, Γιούν-Ναμ, Κβανγκ-Τσον, Ναμ-Τσολ, Γιόνγκ-Γιό, Ιν-Γκουκ, Γιόνγκ-Χακ, Τάε-Σε

Τα Στατιστικά

Β.Κορέα Ακτη Ελεφαντοστού.

0 Γκολ 3
4 Σουτ στο τέρμα 15
4 Αστοχα σουτ 13
13 Φάουλ (κατά) 16
0 Κόρνερ 7
2 Οφσάιντ 4
0 Κίτρινες 0
0 Κόκκινες 0

40% Κατοχή μπάλας 60%