LIVE SCORES

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Μπάγεβιτς: "Ανυπόμονοι και εξαγριωμένοι οι Έλληνες"



Για την ψυχολογία του Έλληνα φιλάθλου, που εξαγριώνεται εύκολα λόγω έλλειψης υπομονής, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Studio 88” της Βοσνίας, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.


Ο τεχνικός της ΑΕΚ μίλησε αρχικά για την εμπειρία του ως παίκτης της Βελέζ, λέγοντας: “Εκείνο τον καιρό που έπαιζα, ήμουν σε σπουδαία ομάδα, με σπουδαίους συμπαίκτες και κόσμο. Παρ' όλα αυτά, για κάποιους λόγους δεν μας επετράπη να κατακτήσουμε για δεύτερη φορά το πρωτάθλημα. Είχα την ίδια ευκαιρία το 1986 ως προπονητής της Βέλεζ. Θεωρητικά είχαμε την ευκαιρία να νικήσουμε για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, αλλά το χάσαμε. Όταν κοιτάζω το παρελθόν, ίσως το μεγαλύτερό μου απωθημένο παραμένει το γεγονός ότι δεν πήρα το πρωτάθλημα με τη Βέλεζ. Στην Ελλάδα τα κατάφερα σχεδόν με όλες τις ομάδες στις οποίες εργάστηκα. Στη Βέλεζ πήρα το κύπελλο, αλλά όχι το πρωτάθλημα".
Όσο για την μετεγγραφή του στην ΑΕΚ; "Μετά την καριέρα μου στη Βέλεζ, είχα προτάσεις από την Γκρασχόπερς και την Αϊντχόφεν. Όλα έδειχναν ότι θα κατέληγα στην Ελβετία, αλλά τελικώς αποδέχθηκα την προσφορά που ήρθε από την ΑΕΚ. Διάλεξα την Αθήνα επειδή απλά είναι μια πόλη με όμορφο κλίμα. Όταν ήρθα το πρωτάθλημα ήταν δυνατό, εν συνεχεία έγιναν επενδύσεις, χρόνο με το χρόνο ήρθε η βελτίωση και οι επενδύσεις και στο τέλος η Ελλάδα έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης".

Τέλος, αναφέρθηκε και στο ελληνικό κοινό: “Οι Έλληνες είναι αρκετά φανατικοί. Το ποδόσφαιρο έχει φέρει πολλά καλά, αλλά και πολλά άσχημα πράγματα. Στην περίπτωσή μου, χάρη στα αποτελέσματα, τα περισσότερα είναι όμορφα. Φυσικά δεν μπορείς να σκέφτεσαι μόνο τα καλά, αφού θα πρέπει να μάθεις να αντιμετωπίζεις και τα άσχημα. Οταν δεν κυλούν όλα ομαλά και οι φίλαθλοι εξαγριώνονται επειδή δεν έχουν υπομονή, πρέπει να βρεις τον τρόπο να αντιμετωπίσεις αυτήν την κατάσταση”.