LIVE SCORES

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

ΠΑΟΚ - ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ 1-1 - Ανεπίδεκτος… μαθήσεως, το "έσωσε" στο τέλος





Μπορεί οι παίκτες του ΠΑΟΚ να είχαν δώσει... όρκο για καλύτερες εμφανίσεις, αλλά κόντρα στην Νυρεμβέργη, οι Θεσσαλονικείς εμφάνισαν και πάλι... κακώς κείμενα. Ο "Δικέφαλος" ολοκλήρωσε τα φιλικά στην Γερμανία με ισοπαλία (1-1) με την Νυρεμβέργη, ωστόσο, για ένα ακόμα ματς, δεν έλειψαν τα ολέθρια λάθη, κυρίως στην άμυνα.

Βέβαια, οι ποδοσφαιριστές του Μάριο Μπερέτα είχαν περισσότερη συγκέντρωση και μεγαλύτερη θέληση, σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά, κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Σόφια και Όφενμπακ, ωστόσο, για ένα ακόμα παιχνίδι, τα λάθη, κυρίως στην άμυνα, δεν έλειψαν.

Οι… σκέψεις του Μπερέτα

Πιο… επιθετικό παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Μάριο Μπερέτα, μια και επέλεξε το 4-4-2. Στον «άσο» ήταν ο Χαλκιάς, με τον Σνάουτσνερ στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Μουσαϊντί στο δεξί. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Μαλεζάς και Τσιρίλο.

Οι Βιτόλο και Σορλέν ήταν οι αμυντικοί μέσοι, έχοντας τον Φιλομένο στα αριστερά, τον Φωτάκη στα δεξιά και τον Μουσλίμοβιτς με τον Σαλπιγγίδη στην γραμμή κρούσης της ομάδας.

Τα ίδια… Παντελάκη μου!

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και θέλησε να πετύχει ένα τέρμα με τον Φιλομένο, μόλις στο 4΄ όταν ο άσος του «Δικέφαλου» έκανε ωραία ατομική ενέργεια, απέφυγε έναν αντίπαλο, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στην συνέχεια, οι παίκτες του Μάριο Μπερέτα δεν συνέχισαν στο ίδιο… μοτίβο, δίνοντας χώρο στην Νυρεμβέργη, που πίεσε την εστία του Χαλκιά, με τους Θεσσαλονικείς να δείχνουν καλύτερο πρόσωπο στον ανασταλτικό τομέα.

Ωστόσο, η «νόσος» των στημένων φάσεων «χτύπησε» και πάλι το «συγκρότημα» της Βορείου Ελλάδας, όταν στο 40΄ ύστερα από χτύπημα φάουλ από τα δεξιά, ο Βόλσαϊντ ανενόχλητος από την «καρδιά» της άμυνας, έκανε την κεφαλιά, νικώντας τον Χαλκιά, κάνοντας το 1-0 για τους Γερμανούς.

Πιο… φουριόζος

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μπερέτα θέλησε να δώσει μία νέα… πνοή στην επίθεση, βάζοντας τον Παπάζογλου στην θέση του Μουσλίμοβιτς. Μάλιστα, ο νεαρός επιθετικός έφτασε μία… ανάσα από το γκολ, όταν στο 59΄ ο Σορλέν εκτέλεσε το φάουλ, αλλά ο υψηλόσωμος φορ δεν κατάφερε να «μπει» στην φάση και η μπάλα έφυγε άουτ.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει και έφτασε μία ακόμα φορά με αξιώσεις στα καρέ του Στέφενς, αλλά ο Φιλομένο καθυστέρησε, ύστερα από μπαλιά του Βιτόλο στο 63΄ και ο Γιούντ έδιωξε σε κόρνερ.

Στην συνέχεια, η Νυρεμβέργη ανέβασε και πάλι… ρυθμούς και προσπάθησε να απειλήσει τον Χαλκιά, αλλά οι προσπάθειες των Γερμανών δεν καρποφόρησαν. Στο τέλος της αναμέτρησης, ο «Δικέφαλος» θέλησε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης και το κατάφερε, χάρις στο πείσμα του Παπάζογλου.

Ήταν το 90΄ όταν ο πορτιέρο της Νυρεμβέργης, Στέφενς, θέλησε να κάνει το βολέ, ο νεαρός επιθετικός τον πίεσε, η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Έλληνα άσου, που στην συνέχεια δεν είχε πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα των Γερμανών, φέρνοντας το ματς στα ίσια (1-1).

Η ταυτότητα του αγώνα
ΠΑΟΚ - ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ 1-1
90΄ Παπάζογλου - 40΄ Βόλσαϊντ

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Μπουσαϊντί (63' Μπαλάφας), Μαλεζάς, Τσιρίλο, Σνάουτσνερ, Βιτόλο, Σορλέν, Φωτάκης (77' Κουτσιανικούλης), Μουσλίμοβιτς (46' Παπάζογλου), Φιλομένο (84' Μίλιεβιτς), Σαλπιγγίδης (63' Αθανασιάδης).

Νυρεμβέργη: Σέφερ (46' Στέφενς), Νίλσον, Άιγκλερ (84' Μαρό), Ένγκελερ, Γιουντ (78' Μακ), Φρανς (69' Σάουντετ), Γκούντογκαν, Σίμπερ (69' Μπογιάξι), Πίνολα, Βόλσαϊντ (70' Μπράουν), Μίνταλ (32' Εκίτσι)