LIVE SCORES

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

AEK – Tην «ψάχνει» για Βέλλιο και Μούντζα





Ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ δεν θα είναι η τελευταία μεταγραφή της ΑΕΚ. Το κενό στα αμυντικά χαφ κλείνει, όμως οι «κιτρινόμαυροι» στοχεύουν σε άλλες τρεις μεταγραφές, όπως έχετε ενημερωθεί από το Sportnet. Για την επίθεση οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν τον 18χρονο Βέλλιο του Ηρακλή, ενώ για δεξί μπακ ρώτησαν για τον 26χρονο διεθνή Βόσνιο-Κροάτη της Φράιμπουργκ, Μενσούρ Μούντζα.

Ο γεννημένος στις 8 Ιανουαρίου του 1992, Βέλλιος με ύψος 1,92 μ. αρέσει στον Ντούσαν Μπάγεβιτς και η «Ένωση» κινείται για την απόκτησή του. Υπάρχει δε, η αισιοδοξία ότι θα βρεθεί η «χρυσή τομή» με τον Ηρακλή και θα αποκτηθεί.

Από την άλλη, ο Μενσούρ Μούντζα, που είναι γεννημένος στις 28 Μαρτίου του 1984, είναι μια δύσκολη περίπτωση. Άνθρωπος της ΑΕΚ, πάντως, επικοινώνησε με την Φράιμπουργκ και ρώτησε για το οικονομικό σκέλος τους ιθύνοντες της γερμανικής ομάδας. Ο 26χρονος δεξιός μπακ (ύψος 1,84 μ.) κοστολογείται με 1 εκ. ευρώ, αφού αποκτήθηκε μόλις το προηγούμενο το καλοκαίρι (2009) από την Ζάγκρεμπ, έναντι 500.000 ευρώ.

Ο Μούντζα έχει συμβόλαιο ως το 2012 είναι Βόσνιος γεννημένος στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας και ως εκ τούτου διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο. Είναι εν ενεργεία στέλεχος της εθνικής Βοσνίας και η υπόθεσή του συνδέεται άμεσα με το αν θα παραμείνει ή όχι στην ΑΕΚ ο Κάρλος Αραούχο. Για τον Αργεντινό, το κλίμα είναι βαρύ και μόνο αν φέρει πρόταση από ομάδα της χώρας του θα παραχωρηθεί.

Ξανά στο προσκήνιο ο Σκόκο

Στο μεταξύ, στην ΑΕΚ περιμένουν επίσημη πρόταση από το εξωτερικό για τον Νάτσο Σκόκο. Η μεταγραφή του Αργεντινού είναι θέμα που δεν έχει κλείσει και μάλιστα υπάρχουν πολλές πιθανότητες να παραχωρηθεί. Η ρώσικη Ανζί και η ισπανική Χετάφε είναι δύο ομάδες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον Σκόκο και αν τελικά δοθεί στο εξωτερικό, η ΑΕΚ θα αποκτήσει και ακραίο μεσοεπιθετικό.