LIVE SCORES

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

«Φανταστική προοπτική»





Ο Κλαούδιο Μαρτίν Νταντόμο θα είναι όπως όλα δείχνουν ο παίκτης που θα ενισχύσει το αριστερό άκρο της άμυνας της ΑΕΚ, καθώς ετοιμάζει ήδη τις βαλίτσες του και την Κυριακή (4/7) έρχεται στην Αθήνα, για να υπογράψει στην Ενωση. «Φανταστική προοπτική», χαρακτήρισε την μεταγραφή ο 28χρονος Ουρουγουανός ...Συνέχεια

Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ βρισκόταν σε προχωρημένες συζητήσεις με τον ποδοσφαιριστή που εισηγήθηκε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς για τη θέση του αριστερού μπακ και πως υπήρχε βεβαιότητα ότι το νέο απόκτημα της ομάδας θα ταξιδέψει με την «κιτρινόμαυρη» αποστολή για το Ζέεφελντ την Τρίτη. Ο «εκλεκτός» του Σέρβου τεχνικού είναι τελικά ο Κλαούδιο Νταντόμο, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη δευτεραθλήτρια Ουρουγουάης Ατλέτικο Σέρο.

Ο 28χρονος Ουρουγουανός, ο οποίος είναι κάτοχος ισπανικού διαβατηρίου, είχε προταθεί εδώ και αρκετές μέρες στην ΑΕΚ (και συγκεκριμένα στον Αρναρ Γκρέταρσον) για τη θέση του αριστερού μπακ, από το γραφείο του... περιβόητου μάνατζερ Πάκο Κασάλ, ο οποίος ελέγχει όλο το ποδόσφαιρο της Ουρουγουάης. Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ είχε παραδώσει στον Μπάγεβιτς DVD του παίκτη και έπειτα από κάποιες μέρες... παρατήρησης, ο Σέρβος τεχνικός αποφάσισε ότι ο Νταντόμο είναι η καλύτερη περίπτωση για το αριστερό άκρο της άμυνας μεταξύ αυτών που είχε στη λίστα του.

Ετσι, άναψε το πράσινο φως για την απόκτησή του. Οι ιθύνοντες της ομάδας κινήθηκαν γρήγορα και χθες κατάφεραν να έρθουν σε προφορική συμφωνία με τον ατζέντη του ποδοσφαιριστή για διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Ο παίκτης αναμένεται στην Αθήνα αύριο για να περάσει από εξετάσεις, να υπογράψει και να αναχωρήσει την Τρίτη με την ομάδα για την Αυστρία.

Η «Εξέδρα» επικοινώνησε χθες (2/7) με τον Νταντόμο, προτού ο παίκτης ενημερωθεί για την προφορική συμφωνία που επήλθε μεταξύ της ΑΕΚ και του ατζέντη του. Ωστόσο, δεν δίστασε να τονίσει αμέσως ότι η Ενωση είναι μια πολύ καλή προοπτική για αυτόν:

«Ξέρω για την ΑΕΚ, αλλά δεν έχω ενημερωθεί ακόμη από τον ατζέντη μου για συμφωνία. Μακάρι να είναι αλήθεια. Η ΑΕΚ είναι φανταστική προοπτική για εμένα. Θα ήθελα πολύ να επιστρέψω στην Ευρώπη και να αγωνιστώ σε μια μεγάλη ομάδα. Γνωρίζω ότι η ΑΕΚ είναι μια από τις τρεις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας, με συνεχή παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις», μας τόνισε.

Ο Ουρουγουανός άσος ξεκίνησε την καριέρα του από τους Γουόντερερς του Μοντεβιδέο, στους οποίους έκανε το ντεμπούτο του το 2001 και αγωνίστηκε έως το 2007 (με δύο... διαλείμματα για τη Νασιονάλ και την Αρχεντίνος Τζούνιορς), έχοντας συνολικά 113 συμμετοχές και 16 γκολ. Στις αρχές του 2008 έκανε την πρώτη του... απόπειρα στην Ευρώπη, παίρνοντας μεταγραφή στη Χάμαρμπι, στην οποία είχε οκτώ συμμετοχές και ένα γκολ.

Σε συνέντευξή του έχει δηλώσει ότι η προσαρμογή του στη Σουηδία ήταν δύσκολη και για τον λόγο αυτόν αποφάσισε να επιστρέψει στη Σέρο το καλοκαίρι του 2008. Φέτος, έκανε εξαιρετική χρονιά, ειδικά στο Κόπα Λιμπερταδόρες, στο οποίο αγωνίστηκε και στα έξι ματς που έδωσε η ομάδα του, πετυχαίνοντας τα τρία από τα τέσσερα γκολ της στη διοργάνωση.