LIVE SCORES

Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2010

«Ετοιμοι για τα προκριματικά»

Ο Μάριο Μπερέτα παρουσιάστηκε την Δευτέρα (05/07) και επίσημα ενώ παρουσίασε τους συνεργάτες του στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Ο Ιταλός τεχνικός μίλησε για τις πρώτες εντυπώσεις από την προετοιμασία του Δικεφάλου του Βορρά, και στη συνέχεια παρουσίασε τον Μάχ Γκάντσι, άμεσο συνεργάτη του, τον Λούκα Πέργκα, τ...Συνέχεια

τον προπονητή τερματοφυλάκων, Τζόρτζιο Ρόκα αλλά και τον Πάολο Λαζαρίν, γυμναστή της ομάδας και υπεύθυνο φυσικής κατάστασης. Στο προπονητικό τιμ όπως τόνισε ο κ. Μπερέτα θα είναι και ο Γρηγόρης Καβαλιεράτος που θα είναι υπεύθυνος αποκατάστασης. Για το θέμα του σκάουτινγκ, ο Μάριο Μπερέτα διευκρίνισε ότι ο Λούκα Πέργκα θα είναι υπεύθυνος.

Ο Μάριο Μπερέτα μίλησε στη συνέντευξη Τύπου:

Για την προετοιμασία και την ένταση που υπάρχει στις προπονήσεις: «Έπρεπε να ξεκινήσουν έντονα γιατί πρέπει να είμαστε σύντομα έτοιμοι για το πρώτο παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Champions League. Πρέπει να είμαστε φορμαρισμένοι για το ματς αυτό. Η αμυντική λειτουργία είναι ένα 25% των όσων κάνουμε κάθε μέρα. Όταν η αμυντική λειτουργία είναι καλά και δουλεύει καλά, αν μπορέσουμε να λειτουργήσουμε καλά αμυντικά, τότε θα βοηθηθεί και η επίθεση. Να επιτιθέμαστε με περισσότερα άτομα και να αμυνόμαστε με λιγότερα».

Για τον τραυματισμό του Λίνο και το κατά πόσο χαλούν τα σχέδια του Ιταλού τεχνικού: «Ήταν σίγουρα κάτι που δεν το είχαμε υπολογίσει. Μία μεγάλη απώλεια για εμάς. Τώρα δοκιμάζουμε τον Σαβίνι σαν αριστερό μπακ διότι έχει παίξει και στην Ιταλία σε αυτή την θέση. Πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση θα είναι ο Λίνο και με βάση την αποθεραπεία του να είμαστε σε θέση να εκτιμήσουμε τον ακριβή χρόνο της αποθεραπείας του».

Για το αν κρίνει και ο ίδιος το ποίοι ποδοσφαιριστές δεν θα ακολουθήσουν την αποστολή στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας: «Όταν παίρνεται μία απόφαση, την παίρνουν όλοι μαζί. Σε συνεργασία με την διοίκηση. Κανείς δεν αποφασίζει αυτόνομα. Είτε θετική, είτε αρνητική απόφαση, παίρνεται σε συνεργασία και των δύο».

Για τον αριθμό των παικτών με τους οποίους θέλει να δουλέψει στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας: «Ακόμη δεν έχει βγει η αποστολή. Πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τους τραυματίες. Το πιο πιθανό είναι να μην ακολουθήσει και ο Σταφυλίδης που τραυματίστηκε».

Για το πότε πιστεύει ότι θα έχει διαμορφωθεί το ρόστερ της ομάδας: «Αυτή την στιγμή έχουμε ένα ρόστερ 25 παικτών. Έχουμε αρκετούς νέους παίκτες που θα παίξουν και στην δεύτερη ομάδα. Θα δούμε και θα εκτιμήσουμε τους παίκτες και θα αποφασίσουμε για το ρόστερ. Στην Γερμανία θα έρθουν και οι διεθνείς ποδοσφαιριστές που απουσιάζουν αυτό το διάστημα. Γι΄ αυτό θα δούμε. Από την στιγμή που θα είναι πλήρες το ρόστερ και θα έρθουν και οι διεθνείς θα δούμε ποίοι ποδοσφαιριστές θα συνεχίσουν μαζί μας».

Για τις θέσεις στις οποίες χρειάζεται ενίσχυση ο ΠΑΟΚ από εδώ και πέρα: «Μέχρι να έρθουν όλοι οι ποδοσφαιριστές, εγώ τους παίκτες τους αξιολογώ κάθε μέρα. Σίγουρα ο τραυματισμός του Λίνο στην αριστερή πλευρά, ίσως μας αναγκάσει να ενισχυθούμε».

Για την μεταγραφή του Φρανσίσκο Ζουέλα, ο Μάριο Μπερέτα: «Τον Ζουέλα τον γνωρίζω. Είναι ένας δυνατός κεντρικός αμυντικός. Τον έχω δει σε αρκετούς αγώνες. Σκέφτομαι να τον χρησιμοποιήσω ως κεντρικό αμυντικό, αφού αν ο Σαβίνι μετακινηθεί στα αριστερά, μέχρι να επιστρέψουν και οι διεθνείς, χρειάζομαι παίκτη στην θέση αυτή. Μιλάμε πάντα για τους παίκτες που έχουμε μέχρι στιγμής».

Για τους πιθανούς αντιπάλους στην κλήρωση της προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ και το κατά πόσο μαζεύει στοιχεία για τους υποψήφιους αντιπάλους: «Έχουμε ήδη αρχίσει να συλλέγουμε πληροφορίες για τους πιθανούς αντιπάλους μας. Η Ζενίτ και η Ντιναμό Κιέβου έχουν ήδη ξεκινήσει το πρωτάθλημα και είναι πιο εύκολο να μάθουμε κάποιες πληροφορίες έχοντας και παιχνίδια στην διάθεση μας. Κάθε μέρα συλλέγουμε πληροφορίες και αγώνες από τους πιθανούς αντιπάλους μας. Από την στιγμή πάντως που η Ζενίτ και η Ντιναμό έχουν ήδη ξεκινήσει τα παιχνίδια, θα είναι πιο φορμαρισμένες και θα είναι καλύτερο να τις αποφύγουμε. Οι υπόλοιπες τρεις θα είναι στην ίδια φάση της προετοιμασίας με εμάς. Δεν παίζει όμως τόσο ρόλο το ποίος θα είναι ο αντίπαλος αλλά το πώς θα παίξει ο ΠΑΟΚ και πόσο έτοιμος θα εμφανιστεί».

Για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ αναγκάζεται να είναι φορμαρισμένος σύντομα και αν αυτό προϋποθέτει μία μίνι προετοιμασία και έπειτα: «Πιστεύουμε ότι θα είναι αρκετό το διάστημα. Και στην Ιταλία συνηθίζεται να κάνουμε δύο – τρεις εβδομάδες προετοιμασίας. Ο χρόνος αυτός πιστεύω ότι είναι αρκετός για να αντεπεξέλθει η ομάδα σε όλες τις υποχρεώσεις της. Ας πούμε ότι αλλάξαμε σε ένα μικρό κομμάτι την προετοιμασία για να μπορούμε να φορμάρουμε την ομάδα όταν πρέπει. Θα μπορέσουμε να δούμε και τι χρειάζεται η ομάδα, μήπως αυξηθεί η ένταση και ο ρυθμός των προπονήσεων, ώστε να είναι η ομάδα πιο έτοιμη».

Για τον τραυματισμό του Λίνο αλλά και το ρόστερ του ΠΑΟΚ: «Σίγουρα όταν είναι κάτι που δεν έχουμε υπολογίσει και το μαθαίνεις ξαφνικά, είναι κάτι πιο σημαντικό από την απουσία των διεθνών που γνωρίζαμε από πριν. Το ρόστερ είναι το περσινό σε μεγάλο βαθμό κι αυτό είναι σημαντικό καθώς βοηθάει το έργο μας και τις προπονήσεις μας. Η ομάδα γνωρίζεται μεταξύ της».

Για την οικονομική στενότητα του Δικεφάλου και το κατά πόσο επηρεάζει τις μεταγραφικές κινήσεις: «Δεν είναι η δική μου αρμοδιότητα τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας. Δική μου δουλειά είναι να δουλεύω με τους παίκτες που έχω και να λειτουργεί καλά η ομάδα στο γήπεδο. Με την διοίκηση είμαστε σύμφωνοι ότι από την στιγμή που θα έχουμε μία πλήρη εικόνα για όλους τους ποδοσφαιριστές, όπως τώρα πήραμε τον Ζουέλα, αν κρίνουμε ότι η ομάδα χρειάζεται σε κάποια θέση, θα γίνει και αυτό».

Για το αν αλλάξει η τακτική του ΠΑΟΚ, σε σχέση με το πώς έπαιζε επί των ημερών του Φερνάντο Σάντος: «Ο τρόπος και το στιλ παιχνιδιού της ομάδας, ειδικά στην ζώνη του κέντρου θα μοιάζει πολύ στο περσινό και ίσως έχει κάποιες μικρές διαφορές. Μπορεί να παίξουμε με δύο στο κέντρο, έναν πιο μπροστά και ανάλογα με τον αντίπαλο θα έχουμε έναν ή δύο καθαρούς επιθετικούς. Το στιλ παιχνιδιού θα είναι παρόμοιο με το περσινό».

Για το «κάζο» της Εθνικής Ιταλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο και τον αποκλεισμό από τον πρώτο γύρο: «Δεν θέλω να κάνω κάποια πρόβλεψη για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Λυπάμαι πολύ για την Ιταλία αλλά και την Ελλάδα που έφυγαν νωρίς. Βλέπουμε πάντως και την Γαλλία, την Βραζιλία, την Αργεντινή που αποχαιρέτησαν νωρίς το Μουντιάλ».