LIVE SCORES

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

«Ο Τζίγκερ δεν θέλει να πουλήσει»





Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Ο μέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναίκός, τόνισε πως έχει καταθέσει μια σοβαρή και αξιόπιστη πρόταση στον Τζίγκερ για την αγορά των μετοχών του, αλλά δεν υπάρχει διάθεση πώλησης, ενώ παράλληλα έκανε λόγο για ύβρεις και επικοινωνιακή λάσπη που δέχεται το τελευταίο διάστημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βγενόπουλου στον «ΝοvasportFm»

Για το αν θα κάνει νέα πρόταση για την αγορά της ΠΑΕ: «Είχα καλέσει τον κόσμο να μην επέμβει για να ασκήσει πιέσεις στους πωλητές ή στους αγοραστές. Θεωρώ ότι έχω καταθέσει μία σοβαρή και πολύ αξιόπιστη πρόταση στον κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη. Το ποσό θα προκύψει από τον έλεγχο που θα γίνει, όπως έχω προτείνει. Στη συνέχεια θα βάλουμε 23 εκατομμύρια για ενίσχυση του ρόστερ και μετά την αποτίμηση θα βάζαμε και κάποια επιπλέον χρήματα για την αγορά της Παιανίας. Αυτή η πρόταση όπως και εγώ θεωρηθήκαμε ως αναξιόπιστοι. Εγώ που έχω βάλει περίπου 40 εκατομμύρια τόσο στο μετοχικό κεφάλαιο όσο και στο γήπεδο.

Η Deloitte έλεγε ότι έχει κάνει έλεγχο αλλά το έλεγε με πολλά αντιφατικά στοιχεία, η δε Grand Thorton δεν έχει κάνει ποτέ αποτίμηση. Γενικά δεν έγινε ποτέ καμία αποτίμηση από τότε που αναλάβαμε. Θεωρούσαμε ότι δεν έχει σημασία η αποτίμηση. Από την στιγμή λοιπόν που δεν έχει γίνει έλεγχος ποτέ δεν μπορεί να υπάρχει και συγκεκριμένη πρόταση. Για παράδειγμα η Deloitte έλεγε ότι το γήπεδο κοστίζει 220 εκατομμύρια, ενώ το Γ. Καραϊσκάκης ήταν στην μισή τιμή τώρα που αγόρασε ο κ. Μαρινάκης, ενώ για μας το γήπεδο είναι ένας σκοτεινός θάλαμος. Δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο για το γήπεδο, ούτε καν μια συγκεκριμένη επιχειρηματική πρόταση. Τώρα μας λένε ότι θα κοστίσει 140 εκατομμύρια, ενώ εμείς πιστεύαμε ότι θα κοστίσει 90. Κανείς μας δεν γνωρίζει με τι όρους πλέον θα γίνει το γήπεδο, αν θα προκύψουν υποχρεώσεις για τον Παναθηναϊκό και ποιες είναι οι υποχρεώσεις με τον κατασκευαστή. Υπάρχουν και άλλα σημαντικά θέματα, αλλά μόνο για το γήπεδο μπορεί να υπάρξουν τελείως διαφορετικά ποσά. Οπότε αφού θεωρούμε αναξιόπιστοι την έκθεση της Deloitte είπαμε ελάτε να κάτσουμε από κοινού οι ελεγκτές και να κάνουμε ένα έλεγχο».

Για το πόσο πιστεύει ότι κοστίζει η ΠΑΕ: «H ΠΑΕ είναι ένα συναίσθημα, μια αγάπη και όποιος την αναλάβει, αναλαμβάνει και μία υποχρέωση να βάζει χρήματα για την αγάπη που έχει ο κόσμος. Δεν κοστίζει όσο μία άλλη επιχείρηση. Το πόσο ακριβώς κοστίζει έχει να κάνει και με το πόσο κοστίζουν τα περιουσιακά στοιχεία της ομάδας. Πόσο κοστίζει επίσης και η μίσθωση του προπονητικού κέντρου. Ας μας πουν πρώτα σε ποιον ανήκει και ποιο είναι το μακρυπρόθεσμο σχέδιο μίσθωσης της για να μας δούμε πόσο αλλάζει και η καθαρά αξία της ΠΑΕ.

Εγώ είμαι πεπεισμένος ότι δεν υπάρχει πρόθεση πώλησης. Από την στιγμή της πρότασης υπήρχαν μόνο ύβρεις και επικοινωνιακή λάσπη. Έτσι όπως μιλάνε οι οργανωμένοι θα χρεωθώ ως ηθικός αυτουργός σε ποινικά αδικήματα. Είναι αδιανόητο ένας άνθρωπος που έχει δώσει 43 εκατομμύρια ευρώ να θεωρείται αναξιόπιστος. Και να βάζει της εφημερίδες του που εγώ δεν έχω για να τον βρίζουν.

Με σύγκριναν με τον κύριο Μαρινάκη και είπαν ότι αυτός έβαλε λεφτά στον Ολυμπιακό. Μα εμείς πλην του κ. Γιαννακόπουλου που έχει συνταχθεί πλήρως πλέον με τον κ. Βαρδινογιάννη, έχουμε βάλει ήδη 50 εκατομμύρια και εγώ έχω βάλει άλλα 23.

Ότι και να κάνει πλέον κάποιος για να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό, βρίσκεται στο τέλος υβριζόμενος. Δείτε τον Ολυμπιακό και τον κ. Κόκκαλη. Πούλησε τον Ολυμπιακό και για το γήπεδο Καραϊσκάκη πήρε 20 ή 30 εκατομμύρια. Πως λέει η Deloitte ότι το δικό μας κάνει 140».

«Είχαν δίκιο τελικά τα μέλη της ΠΕΚ που δεν μας ακολούθησαν στην αρχή γιατί θεωρούσαν ότι είναι επικίνδυνη η σύμπραξη. Δείτε τι έγινε με τον κ. Ζολώτα. Έβαλε 9 εκατομμύρια, δεν μίλησε ποτέ, δεν απασχόλησε ποτέ κανένα. Κάποια στιγμή είπε ότι δεν θα συνεχίσει. Και ο Παύλος Γιαννακόπουλος βγήκε με έγγραφη δήλωση του ότι είναι αλεξιπτωτιστής. Μετά από αυτό με έπαιρναν τηλέφωνο και μου έλεγαν που πάμε. Και εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι εγώ δεν θέλω να γίνω Τζίγγερ στην θέση του Τζίγγερ. Θα έχουμε έναν όμιλο επιχειρηματιών που θα αναλάμβανε.

Δεν υπάρχει κάποιος να βάζει 20 εκατομμύρια κάθε χρόνο. Να υπάρχουν 20-25 επιχειρηματίες και να ανοίξει η ΠΑΕ την πόρτα σε χιλιάδες άλλους ανθρώπους και από εκεί να υπάρχει μία ηγεσία».